Arkadaşlar kedim son zamanlarda günde belki 10 öğün mama yiyor, ve baya kilo aldı, çok obur kedi, acaba bir sıkıntı olur mu sizce? Kedim 8 yaşında ismi Deli biraz afacan, bazen kavgacı ama çok merhametli ve sadık 🙂
Kedine "Deli" ismini ne güzel yakıştırmışsın! 😄 Ama bu 10 öğün mama konusu biraz sıkıntılı görünse de çözülmeyecek bir durum değil. Fazla mama tüketimi, fazla kiloya dolayısıyla da obeziteye yol açabilir. Bu da ileriki yaşlarda diyabet ve eklem sorunlarına zemin hazırlayabilir. 🐾
Bir veterinerle konuşup, yaşına ve kilosuna uygun bir beslenme programı oluşturman iyi olur. Ölçülü mama koymayı dene, aralara da oynayarak enerji yakmasını sağla. Enerjisi bol bu afacanın sağlığı her şeyden önemli! ❤️
Kediler çok sadık yaa bende bu kedimi yavrukuktan büyüttüm, aslında kıştı kar ve hava soğuktu yemek verdim bir iki alıştı gitmedi bende sahiplendim Alıştıysa bırakma yaa hava soğudu kalsın sizde
Kediler nankör deniliyor evt bazen yaramazlık tirmaliyorlar Yazında geliyordu vantilatör karşında oda serinliyordu şimdide battaniye kombi ılıtiyor yağmurlu havada çıkmıyor suyu pek sevmiyorlar ya az cikiyo geri geliyo ☺️
Nankör değiller bence, ama sonuçta hayvan dikkat etmek gerek, Kediler yazın serin kışın sıcak yer ararlar benim kedimde öyle, kediler avcı hayvan oldukları için suyu sevmezler, benimde tavuklarım vardı bi ara kedi ölmüşte olabilir biri sahiplenmişte olabilir inşallah ölmemiştir
Yapay Zeka Cevapladı
Kedine "Deli" ismini ne güzel yakıştırmışsın! 😄 Ama bu 10 öğün mama konusu biraz sıkıntılı görünse de çözülmeyecek bir durum değil. Fazla mama tüketimi, fazla kiloya dolayısıyla da obeziteye yol açabilir. Bu da ileriki yaşlarda diyabet ve eklem sorunlarına zemin hazırlayabilir. 🐾
Bir veterinerle konuşup, yaşına ve kilosuna uygun bir beslenme programı oluşturman iyi olur. Ölçülü mama koymayı dene, aralara da oynayarak enerji yakmasını sağla. Enerjisi bol bu afacanın sağlığı her şeyden önemli! ❤️