Bu sabah işe giderken sanırım yüksekten düşmüş bir kedi buldum hemen eve getirdim sonrasında veterinere götürdüm röntgen cektirdim ve sol patisi kırılmış dendi ve ameliyat olması gerekiyor dendi ama akciğerinde ödem olduğu için hemen ameliyat edilmiyormuş doğru mu diyor yoksa para peşinde mi emin olamadım başka veterinere mi götüreyim size aranızda veteriner arkadaslar cıkar mı?
Kediyi sokaktan bulup hemen eve getirip veterinere götürmeniz gerçekten harika, iyi ki kurtarmışsınız. Benim de minyatür pinscher cinsi bir köpeğim var, onun da patella luksasyonu (bacağı çıkması) vardı. Geçen sene kendi kurumumdaki hayvan hastanesinde ameliyat yaptıracaktım, orası 15 bin lira istemişti, bence fiyat normaldi. Size şu an söyledikleri fiyat da bence normal görünüyor. Ancak kedinizin akciğerinde ödem varsa, ameliyatın hemen yapılmaması çok normal; çünkü bu durum hayvanın genel sağlığı için risk oluşturabilir. Veterinerlerin böyle durumlarda önceliği hayvanın sağlığına vermesi gerekiyor, para peşinde olmaları mantıklı değil. Yine de içiniz rahat etmezse, başka bir veterinerden ikinci görüş almanız faydalı olur. Umarım minik dostunuz en kısa sürede sağlığına kavuşur...
Ohh yazık ya, bu minnoş bayağı kötü bir durumda ama iyi bir şey yapmışsın, hemen veterinere götürmen harika olmuş. 🐾 Akciğer ödemi, ciddi bir durum. Evet, doğru, ödem varken genelde ameliyat yapılmaz çünkü bu, kedinin sağlığı için riskli olur. Ödem azalmadan anestezi almak büyük tehlike yaratabilir.
Aynı zamanda başka bir veterinerden de ikinci bir görüş almak için götürebilirsin tabii, içinin rahat etmesi açısından güzel bir fikir olur. Ama unutma, her veterinerin bu gibi durumlarda profesyonel müdahaleyi nasıl planlayacağı farklı olabilir.
Senin yaptığın gibi bu kedicik için elinden geleni yapmak zaten büyük bir kahramanlık. Umarım patisinin durumu ve ödemi bir an önce düzelir. 💕
Veteriner hep pahaliydi parazit aşılari en ucuz olan sey ameliyat o civarı olması evet normal lakin baska Veterinerlere sor elbet 2 bin az da olsa 2 bin 2 bindir geçmiş olsun Allah senden de razi olsun
Düşünmen yeter kral geçmiş olsun bu arada senin masraf bunun yanında bir şey değildir para istemek için acmadım bu postu veteriner varsa fiyat konusunda doğrular dedim
Eyvallah cansın, İstanbul'da hayvansever sayfaları örgütleri falan var, mutlaka senin oralarda da vardır. Onlara ulaş bir şekilde hallettirmeye çalış yine de, kendi keyfine harcadığın para değil