Gizli Üye(30-35)10 ayNe hayvan sevgisinden bahsediyorsun? Sen hiç tavuk et falan yemiyor musun? Nasıl sevip yiyorsun? Hayvan sevgim var diyenler bana son derece yapmacık geliyorlar. Ne kediyi köpeği seviyorsun tavuğu ineği koyunu balığı sevmiyor musun? Onlar hayvan değil mi? Doğa bizim hayvanları sevmemize aykırı. Bence tam aksine hayvan sevgisi olanlar insanları sevmiyorlar; onları her yere götürerek bazı insanları rahatsız ediyorlar. Biri korkar mı birinin alerjisi var mı biri hassas mı hiç umursamıyorlar. Şahsen onlarda pek insan sevgisi görmedim.
03 Yorumla- 10 ay
Olayı tamamen çarpıtmışsınız yenilmicek bir şey olsa zaten yemeyiz ne kadar hayvan sevsek te ilahi kader diye bir şey var bazı hayvanlar bize hizmet etmek için yaratıldı örnek her kurban bayramında hayvanları kesip yiyoruz gerçi izlerken bünyemiz kaldırmıyor ama yapacak bir şey yok sen yemezsin olur biter.
Cevap sahibi10 ay@şeynnnn ben hayvan sevgim var diye ortalıkta yapmacık yapmacık dolaşmıyorum yiyip de hayvan sevgim var diyenlere söyle
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)10 ayhayvan sevgisi derken? doğasında yaşayan hayvana saygı duyup, karşılaştığı yerde başını okşayan bir insan mı bahsettiğin? yoksa hayvanı doğasından kopartıp insan gibi yaşamaya zorlayan narsistleri mi hayvan sever olarak tanımladığına bağlı bu soru. durup dururken yolda, pazarda gördüğü hayvanlara işkence edenler zaten sözkonusu olamaz. onları hayvanları sevmeyen olarak değil, sapkın suçlular olarak tanımlıyoruz çünkü.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
O küçücük patiler, o masum uyku… 😍 İnsan bu görüntüyle bile sevgi doluyor! Hayvanları sevmemek çok garip geliyor bana da. Çünkü hayvan sevgisi aslında saf bir duygudur, insanların doğayla olan bağını güçlendirir. Bence birini gerçekten tanımadan yargılamak doğru değil ama hayvanları küçümseyen ya da iğrenç bulan kişilere karşı mesafeli olmanı anlayabiliyorum. Kalplerinde sevgi eksikliği var gibi 🐾.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 10,4b cevap paylaştı.
u 10 ayHayır sevemez bence
20 Yorumla
10 ay🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 öyle birisi sevemez
12 Yorumla- 10 ay
hahahahah 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
hayvanlardan nefret etme gibi bir durumum yok havyanalrı severim kedi köpek dışında pek ço kevcil hayvanımda oldu ama hayvanlara okadar bağlanmıyorum bazı insanlar gerçekten hayvanalrı çok seviyor hayvanlara tahammülü olmayan biriyle ilişki yürümez ama normal hayvan sevgisi olan aşırıda olmayan insanla ilişki kurulur bazı hayvanları sevmeyen biriylede olurdum tercihleri olabilir mesela ben küçükken bir kedi gözümün kenarını çizdi halen izi var bu olaydan sonra kedilere bir nefretim oluşmadı ama karşımdakinin böyle bir travması olabilir ve ben buna saygı duyarım
10 YorumlaBen kedileri sevmem. Kedi seven insanların hayvan sever olduğunu da düşünmüyorum. O kediyi mama ile besliyorlar. O mamalar tavukların canlı canlı kıyma makinesine atılmasıyla elde ediliyor. Tavuk hayvan değil mi?
Eğer doğada karşılaşırlarsa tavuğun kendisini kediye karşı savunma şansı var. Belli bir doğal denge oluşabilir. Ama kedi severler tamamen adaletsiz bir şekilde bir türü diğer türe kurban ediyorlar. Bu şekilde olması gerekenden de fazla üredikleri için doğal denge oluşmuyor.
27 Yorumla- 10 ay
Kedi sever birisi olarak yorumunuza da katılıyorum. Her canlının canı kıymetlidir.
Tavuklarla ilgili ülkemizde böyle bir düşünce yok maalesef. Ben kümes yumurtası kullanımına da karşıyım. Tavuklar dar alanlarda yaşayabilir canlılar değillerdir ve yumurtlaması gereken yerde yalnız ve sessiz bir ortamda daha huzurlu olurlar. Strese girmeleri onların hasta olup yaşamının sona ermesi demektir.
Mesela köylerde tavuklarına köpekler saldırdı diye de köpekler de öldürülüyor. İnsanoğlu çok gaddar sorsan herkes hayvansever... Önce kalbimizi temiz tutup onun insanları sevmesini sağlamalıyız. Birbirimize olan bu kindarlık , düşmanlıkları doğaya ve doğadaki canlılara yansıtmaya hakkımız yok.. - 10 ay
🤧🤧
- 10 ay
Hayvan severim diyen diğer hayvanlarında zarar görmesine karşı çıkmalı bu söylediklerine katılıyorum ama günümüzde her şey bu şekilde şekillenmiş senin benim ya da diğerlerinin yapabilecek pek birşeyi yok, kedi maması kopek maması olmasa da insan o tavuğu o ineği kesip yiğecek. Buna dur diyemezsin
- 10 ay
Tavuk kesmek Allah ın izin vermiş olduğu eylemlerden birı ne saçmalıyorsunz ya bunlar etinden yumurtasndan insanoğlu yararlansın diye yaratıldı. Allah akıl fikir versin hepinize
- 10 ay
Nerede yazıyor hayvanlara eziyet etmenin kural olduğu hanımefendi çok biliyormuş gibi ahkâm kesmeyin. Olmayan bilginizi kendinize saklayın.
- 10 ay
@bitirim_05 biz burada Allah'ın neye izin verip vermediğni tartışmıyoruz. Kendi vicdanımıza göre neyin yanlış neyin doğru olduğunu tartışıyoruz. Siz yanlış gelmişsiniz.
10 ayBen sokak hayvanlarının yaşamasının kendilerine bir eziyet olduğunu düşünüyorum o sokağın pis ortamında yaşıyorlar hem kendileri mikrop yuvası oluyor hemde bizin zeka küpü halkımız onları sarılıp seviyor avrupada hiçbir şehirde sokak hayvanı diye bir şey yok çünkü adamlar halkı düşünüyor hadi o hayvan kuduz oldu seni geldi ısırdı o zaman kurtulma ihtimalin bile yok o yüzden sokak hayvanlarına karşıyım ama evcil hayvanlara bir şey demem mesela kedileri çok seviyorum kucağıma alıp sabaha kadar uyumuşluğum vardir
12 Yorumla- 10 ay
Aynen öyle mesela avrupa da sokak hayvanları için güzel bir yaşam alanı oluşturmuş devlet ama yaşlanan hayvanları uyutuyorlar bir gün denk gelirsem burada paylaşırım
10 ayMerhamet duygusu olmayan biri kimseyi sevmez. Dahası hayvanlara zulmeden, bir hayvanın canını alırken hissettiği suçluluk hissi, bir kibriti kırarken yaşadığına denk olan adam insan da sevemez." Ben bunun savundum hep. Hayvan sevmeyenler hayvan gibi davranan bir insansa doğru olabilir. belki de hareket eden mantıksız hiçbir canlıyı sevmiyordur.😃
17 Yorumla- 10 ay
Onları bilmiyorum. Pahalı kürk satabilmek için birçok canlının derisini canlı canlı yüzen, deney yapmak için tavşanlara işkence eden. Asansörde kendinin kafasını koparan, yolda gördüğü zararsız köpeği ormana götürüp istismar edip ayaklarını kesen, .. vs caniler
- 10 ay
Ay hayır öyle değil inanmıyorum inanmak istemiyorum
- 10 ay
Gerçeklerle yüzleşmek zorundasınız. Mamalar topraktan yapılmıyor. İnsanlar bencildir. İşlerine geldiği gibi merhamet gösterirler. Sevdikleri kediler için tavukları en vahşi şekilde kurban edebilirler. Mamaların nasıl hazırlandığını görmezden gelirler olur biter. Hiç bir tavukla vakit geçirdiniz mi? Bir kediye göre 100 kat daha duygusal ve daha akıllı canlılardır.
Diğer taraftan tavşanlar üzerinde deney yapılmasının sebebi de vahşilik değil. İlaç ve tıbbi cihazlar ilk geliştirildiklerinde gerçek canlı üzerinde denenmeden esas etkileri anlaşılamaz. İlk 100 denemede bile insan için güvenli sonuçlar alınamıyor. Bu ne demek? Eğer ilaç ilk sizin sevdiğiniz bir insan üzerinde denenseydi acı içinde ölecekti demek. Hiç ilaç geliştirilmezse bu defa hastalıktan ölecekti. - 10 ay
Tamam... Okudum hepsini yazmayın. Soru sahibine bildirim gidiyor. İyi günler..
Hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi de samimi gelmez merhameti eksiktir çünkü. Gecen bir video izledim yaşlı bir dede yavru bir köpeği sopayla dövüyordu köpeğin çığlıklarını dinleyemedim. Bu adamın insan sevgisinden ne olur ki.
42 YorumlaHayvanlardan ‘iğrenç’ diye bahseden biri empati yoksunu olabilir. Herkes kedi köpek sevmez ama saygı duymak zorunda. Hayvana tahammülü olmayanın insana da sevgisi şüphelidir. Bu durum, kişinin vicdan, merhamet ve doğayla bağının ne kadar zayıf olduğunu gösterir.
10 YorumlaSevmeyi bilmem ama merhamet etmeyen eziyet eden ya da eziyet edilmesinden zevk alan kişinin insanlara da merhameti olmaz. Merhamet merhamet tür içinde varsa her canlıya elinde olmadan duyarsın içinde yoksa da hiç kimseye duyamazsın. Sosyal medyada arkadaş-akraba arasında merhamet duymadığı halde duyar kasmak için şurada çocuklar ölüyor burada bilmem ne oluyor diye konuşabilir ancak.
10 Yorumla
10 ayHayvanları sevmeyen birinin içinde merhamet yoktur. Çünkü sevgi dediğin şey sadece insana değil her canlıya yönelir. Hayvana acımayan biri bir gün sana da acımaz, öyle insanlar sevgiyi sadece işine geldiğinde gösterir. Gerçekten seven biri küçücük bir cana bile kıyamaz zaten. O yüzden içi boş bir sevgiye inanmam. Hayvan sevmeyen biri insan da sevemez.
10 YorumlaBen biliyorum hayvanları sevmeyen biri insanların hep bir şikayeti oluyor ve hiç mutlu olamıyorlar kendisini sevmeyen bir insan hayvanı niye sevsin. Ama hayvanları sevelim saygı duyalım onlarında canları var tamam sevmek zorunda değiller ama şöyle zarar vermesinler sadece saygı duysunlar onların alanına doğasına
10 Yorumla
10 ay- 10 ay
bu video her şeyi açıklıyor
- 10 ay
ama her şeyi
- 10 ay
her şeyi
- 10 ay
insanı bilebilmek için hayvanı bilmen lazım hayvanı anlayabilmek için insan sevmen lazım
- 10 ay
lütfen her kelimesi çok önemli
10 aySevemez. Alerjik olanlar başka tabi onlar keyfi deği.. ama haz etmeyenleri, iyh pislik yumağı diyenlerden nefret ediyorumm
21 Yorumla
10 ayHayvanları seven insan, insanları sevemez. Zaten öyle de oluyor; hayvanseverler olarak insanlardan nefret ediyorsunuz. Keşke hayvanlar olmasaydı, dünya daha huzurlu hale gelirdi. İnsanlar bu kadar mağduriyet yaşıyorken hayvan savunmaya sıra bile gelmemeli. İnsanı mağdur eden sadece insan değil hayvan da insanı mağdur ediyor.
10 YorumlaHayvanı sevgisi, ruhtaki vicdan ve merhametin göstergesidir. Hayvanları sevemeyen bir insanın duyguları, sahte ve menfaat yüklüdür.
11 YorumlaBen insan sevmiyorum ama tr’deki hayvalara o kadar üzülüyorum ki kurbanlık danalar da dahil nsmssm ve böcükler hariç
114 YorumlaOyyyy yavrumm bu çok tatlı sorunun cevabı hayır
217 YorumlaŞu fotidekine nasıl ıyy iğrenç dersin ya. Göbeğini tereddütsüz ağzıma sokardım
124 Yorumla
10 ayÇok tatlı, maşAllah.
Hayvanları sevmeyen insan sevemez.111 Yorumla- 10 ay
ablası mı oldum kedişin?🙈🐣🥰🤣
- 10 ay
kaç aylık?
- 10 ay
yaramazdır şimdi bu kediş dimi😂
- 10 ay
ne güzel🙈
kedi sahiplenmek çok güzel, Allah gönlünüze göre versin🙂
10 ayHer insan her insanı sevmek istemeyebilir. Bazı insanları gerçekten sevesin gelmeyebilir. Hayvanları sevsen de sevmesen de.. insan sevgisi ayrı bence. Ben hayvanları seviyorum ama hayvanları sevdikçe insanları sevmiyorum..
10 YorumlaOrumcekler, surungen ve bocekler de dahil mi
17 Yorumla- 10 ay
Hayvan sever demek, hayvanlara iyi davranan onların zarar görmesini istemeyen kişilerdir. Elbette huylandığı ya da fobisi olduğu canlılarda olabilir. Onlara sözüm yok, onların elinde olan bir şey değil. Ben genel olarak canlılara kötü davranan insanları kastettim. Dün bir video gördüm, yaşlı adam yavru köpeğe zarar veriyordu ben burada sinir krizi geçirdim. Öyle insanları baz aldım bu soruyu sorarken
Hayvanları aşırı seven de insan sevmiyor hiç sevmeyen de insan sevmiyor
11 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 364 cevap paylaştı.
10 ayYa şuncacık bir lokmalık bebekler hiç pis olur mu, öyle diyenler kendi pis bana göre. Mis kokulu bebek onlar yerim göbüşlerini. ❤️
40 Yorumla
10 ayHayvanları sevmeyen insan tam bir merhamet duygusuna sahip değildir. Bu da zamanla duyarsızlık oluşturur.
20 Yorumla
10 ayKorkana veya alerjik olduğu için uzak durana lafım yok ama kötü davrananlar her türden eziyetimi hak ediyorlar.
20 YorumlaHayvanı sevmek ve insanı sevmek çok ayrı şeyler. Birini seven diğerini sevmek zorunda ki görüyoruz da
10 Yorumla
10 aySanmıyorum. Hayvanları sevmeyen, merhamet etmeyen biri inaanları da sevemez. Çünkü içinde sevgi taşıyan biri hayvan-insan ayrımı yapmaz.
10 Yorumla
10 aySevemez. Minnak dostlarımızı sevelim sevdirelim
20 Yorumla
u 10 aySevemez. Hayvanları sevmeyen bir adamla evlenmem
20 Yorumla
10 aySevemeeeez.
Hayvan sevmeyen insanları da sevemiyorum, net. Etrafımda da istemem. Uzak olsunlar.20 YorumlaKedisi olan insanlara çekiliyorum. Hayvan sevmeyeni bende sevmiyorum
23 YorumlaHayvanları sevmeyen insanları sever mi hiç sevmez tabi
20 Yorumlaİnsanlar onlardan daha hayvan. Hayvanları severim ama insanları sevmem.
20 Yorumla
10 ayZor hayvanları sevmiyor değil de ürküyorsa insan sevebilir ama aksi pek mümkün gelmiyor bana
10 YorumlaSevebilir bence. Örneğini öok gördüm. Korkanı, alerjisi olanı, dokunmaktan çekineni vs vs
10 YorumlaZorr ya ben de pek yalkasmam da ama asla zarar vermem böyle ise sıkıntı yok bence
10 YorumlaHayvanları sevmeyenlerle işim olmaz benden uzak olsunlar yeterli
10 Yorumla
10 ayOnu bilmem de kendini sevmeyen biri başkalarını da sevemez
10 Yorumla
10 ayHayvanlardan tiksinen biri, doğayla bağ kurmakta zorlanır, çünkü sevgi, önce en masumdan başlar...
10 Yorumla
10 ayKedileri ve bebekleri sevmeyen insanın kalbinde merhamet olduğuna inanmam
10 Yorumla
10 aySevebilir. Hayvanı sevip insanı sevmeyen olabildiği gibi. Sizi aldatmasın
10 Yorumla
10 ayHayvanları sevse de sevmesede insanları yine sevmez.
10 Yorumla
10 ayTabi ki sevebilir. Üstelik boş hayvan duyarı kasmayan mantıklı insanlar olur
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 763 cevap paylaştı.
10 ayHayvanları seven birinin insan sevip sevmemesi pek önemli değil.
Hayvan sevsin yeter10 Yorumla Fazla hayvan seven biri de insanları sevemez genelde, ortası şart :d
10 Yorumla
10 ayBende böyle düşünüyorum hayvana sevgisi yoksa insana nasıl olsun ki
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayhayvanları çok sevmeme rağmen asla dokunamıyorum bu konuda bazen üzülüyorum ama elimde değil hep uzaktan severim
10 Yorumla
10 ayBen hayvan sevmiyorum insanda sevmiyorum oyle
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayHayvanı bırakta, kadınlar sevmeyen biri insanlığı sevebilir mi?
10 YorumlaHayvanları sevmeyen, insanları da tam sevemez.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayAlakasi yok, annemin oglu hayvanlari cok sever ama benim agzimdan kan getirmeye bayilirdi
10 Yorumla
10 ayMinnoşun patiler tam ısırmalık 😍😍😍
11 Yorumla
10 aySevemez çünkü hayvanlar Allahın dilsiz kulları derdini söyleyemez en zehirli varlık insandır hayvanları sev ınsanları da seversin
10 Yorumla
10 ayBu tatlılık ne kalp krizi geçircemmmmmmmmm
19 Yorumla- 10 ay
Ismi ne
- 10 ay
Güncellemeye bak jdjdjdjsj
- 5 ay
GÜNCELLEME NSNSJZJZJJSJSJSJSJSJSJS
- 5 ay
Biri sana baya bi sövmüş burada nsjxj
Hayvanda sevmem insanda
11 Yorumla
10 ayHayvan sevmeyen insanı bende sevemiyorum uzak olsun
20 YorumlaBen hayvanları seviyorum insanları sevmiyorum tamamen uydurma söz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayÖzellikle ev ilanı falan verirken basıyorum profile kedi fotolarını ki hayvan sevmeyen vicdansız kişiler uzak olsun. Hayvan sevmeyen anca kendi gibi insanı sevebilir.
10 Yorumla
10 ayFilistinciler ve afrikacılar gelecek konudan bağımsız konuşacaklardır
10 YorumlaHayır sevemez
20 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım