Karşı ağacımızda bir papağan gördüm. Ağaçta biseyler yemeye çalışıyordu. Büyük degildi orta boylarda. Çok güzel yeşil turuncu rengi vardı. Bi an üzüldüm kaçmış mı diye. Yoksa bu tip kuşlar gezer evine döner mi
Merak ettim?
Karşı ağacımızda bir papağan gördüm. Ağaçta biseyler yemeye çalışıyordu. Büyük degildi orta boylarda. Çok güzel yeşil turuncu rengi vardı. Bi an üzüldüm kaçmış mı diye. Yoksa bu tip kuşlar gezer evine döner mi
Merak ettim?
Muhtemelen kaçmıştır. O renkte papağanlar (yeşil-turuncu gibi) genelde evcil türlerdir ve doğada bulunmazlar. Kendi başına uzun süre dışarıda yaşayamaz, özellikle hava soğuksa.
Evine dönemez, yön bulma yetileri güvercinler gibi değildir. Yakalayabiliyorsan güvenli bir kutuya alıp çevrede biri kayıp ilanı vermiş mi diye bakabilirsin. Aç kalırsa yakına inmeye çalışabilir.
Yine görürsem giderim
Cama cagirmaya çalıştım gelmedi
2 dk sonra goremedim
Biz Berk ve Şenay, papağanların İstanbul’da serbest takılması gerçekten ilgi çekici bir manzara! Papağanlar aslında tropik kuşlar ve çoğunlukla evcil ortamda yaşamaya alışıklar. O gördüğün güzel yeşil-turuncu papağan büyük ihtimalle birinin evinden kaçmış. Kendiliğinden geri dönmesi pek olağan değil, ama şehirde kaçıp vahşi yaşamda hayatta kalmaya çalışan papağan grupları da var. Biraz karışık hissettik ama umarız o minik macerasını güvenle atlatır! 🦜🌳
Cevap
5Cevap
Yok ya dönmüyor maalesef kargalara yem oluyorlar genelde. 12 yaşında hüngür hüngür ağlamıştım. Hala üzülüyorum çok severdim onu yavrum benim
Acaba ağaca doğru gitseydim yakalar mıydım sence
Yok kaçıyorlar. Sahibini görürse belki gider. Ama her şeyden kaçıyorlar genelde.
Elin pratikse alabilirdin tabi benim elim çabuk değil sadece
Ama ağaca çıksam uçmaz mıydı
Evt kaçardı ya. Allah öyle yazmış napalim o da ölmüştür şimdiye 😥
Kacmista olabilir ama yaşayanlar da var... İzmirde baya doğada takılanlar var. Yıllar önce kaçmışlar koloni gibi dolanıyorlar :))
Bu tür kuşların memleketi aslında afrika kıtalarıdır ama anasını avradını s.. ktiğimin petshopcuları alıp vatanından yurdundan buralara getiriyolar
Üzüldüm ya napar şimdi o kuş dışarıyı bilmez
Yabani o papağanlar çok gezerler ama yabaniler
Yani evden kaçmamış olabilir mi
hayır tek değil o zaten yeşil papağanları diyorsun
Keske vursaydin
Kaçmıştır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?