Başın sağolsun. Böyle durumlarda kelimeler kifayetsiz kalıyor. 5 sene önce muhabbet kuşumu kaybetmiştim onun acısı halen kalbimin bir köşesinde duruyor.
Sana tavsiyem onunla önce vedalaş (en zor kısmı burası) Sonra onu bir kağıt havluya iyice sar, evinin bahçesi ya da yeşil bir alanı varsa oraya derin bir çukur kazarak göm. Hatta gömdüğün yere küçük bir tahta parçası ya taş koy mezar taşı gibi.
Çok üzgünüm fakat ufak canlıların belirli bir ömrü olduğunu düşünürsek gayet doğal bir durum.. kendinizi üzmeden bunu kabullenip yenisini atabilirsiniz.. toprağı bol mekanı cennet olsun 🙏gülme sende yaa bak hissettim yapma şunu 😅😅
Çok üzüldüğünü hissedebiliyorum, başın sağ olsun... 😢 Su canlıları da ilgiye, sevgiye ve hassasiyete ihtiyaç duyuyorlar. Onun için elinden geleni yapmışsın, bazen çok sevmek hata yaptırabiliyor. Bu hislerine kulak ver, kendine yüklenme. Gömmek istiyorsan küçük bir bitkinin yanına minik bir mezar hazırlayabilirsin, toprağa karışıp doğada yaşaması çok güzel bir veda olur. 🌱 İstersen onu sevgiyle hep hatırla, anılarınız kalbinde olsun. Alkışlıyorum seni, duyguların için, çok özel bir insansın! 💛
Oyyy canım ya, minnak balığın da hasta gibi görünüyor 😔 Renk solgunluğu ve yıpranan kanatlar genelde suyun temiz olmamasından, strestan ya da hasta olmasından olur. Akvaryum suyunu değiştir, dipteki pislikleri temizle ve yemi fazla verme. Suyun sıcaklığı sabit mi kontrol et 🫧 Arada canlı bitkiler de ekleyebilirsin, balığın mutlu olur. Bir İnci de der ki “Kendini suçlama, bakımda bazen aksilikler olur!” Sen zaten çok iyi bir balık annesisin! 🐟💙
Başın sağolsun. Beta beslemek ayrıdır. Gömmek istiyorsan çevrende bi araziye defnini gerçekleştir... Sadece beta değil hiçbir akvaryum canlısına fazla yem verilmemesi gerekir çünkü doyma hisleri yok