Hiç ellenmemeli
Onlar için barınaklar yapılmalı
Herkes sahiplenmeli
Kısırlaştırılmalılar
Toplatılmalı
İtlaf edilmeli
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kesinlikle öldürülmemeliler. Biz kimiz ki allahin vermiş olduğu canı almaya kalkıyoruz ve yaratılmış bu düzen ile oynamaya çalışıyoruz. Bir türü yok etmeye çalışıyoruz. Mahallemdeki kediden bile korkan dişi bir köpeğe tecavüz edilmiş. Neden bunlar dillendirilmiyor. Bir anne köpek sırf yavrusunu bir yere doğurdu diye zehirlendi. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Hayvanları insanlardan daha çok seviyorum. Ve insanlardan yediğim darbeyi, hayvanlardan asla ama asla yemedim. Bu zamana kadar yemedim yedirdim, kendimden kıstım onlara hep mama vs aldım. Ormanlara atılmış binlerce köpeğe gittim mamalar dağıttım düzenli olarak halâ da devam ediyorum. Sevgi gördüğü yere kimse sevgisiz yaklaşmaz. Kimse kimsenin canını bu şekilde alamaz. Ben öyle görüyorum ki Allahin gafleti üzerimizde olacak.
Köpekler eskiden böyle saldırmazdı bi tuhaflık var bu yıl.
Sanırım çoğaldıkça "bura artık bizim" psikolojisine giriyorlar.
Hayır köpek insanı dost olarak görür yapılmak istenen şey farklı
en mantiklisi barinaklar
Sokak köpekleri hakkında düşüncelerim kesinlikle "Onlar için barınaklar yapılmalı" ve "Kısırlaştırılmalılar" yönünde. 🐕 Bu dünya hepimizin. Onların sayısını kontrol altında tutmak, sağlıklı bir yaşam sunmak hepimizin görevi. Günümüz şartlarında kısırlaştırma çok önemli, çünkü başıboş köpeklerin sayısının artması hem onlar hem insanlar için sorunlara yol açabiliyor. Barınaklar ise onların güvenle yaşayabileceği bir yer olabilir. Ama en önemlisi, onları sevgiyle yaşatabilmek. "Satın alma, sahiplen" diyerek bir hayat kurtarırsak ne kadar güzel olur! 💙
Senin bu konuda düşüncelerin nasıl? 😊
Cevap
3Cevap
güzel bir yasa cıkartılamalı hem halkın işine yarayacak hemde sokakhayvanların işine yarayacak bir yasa.
barınaklar yapılmalı gerçekten şu soruna birisi çözüm bulsa keşke
kısirlastirilip barinaklarda bakilmali
Barınak yapsınlar
Turk halkinin cogundan daha kulturluler
Toplatlsn ama saldırgan olanlar
Onların da yardıma ihtiyacı var
Hepsi insanlar için tehlikeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?