Bence saldırgan olanlar itlaf edilmeli ama hepsini uyutmak insancıl değil
Rahatsız değilim.
İtlaf edilmeli.
Kısırlaştırılmalı
Sahiplendirme - Barınak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Haçlılara cani acımasız diyen, lafta müslüman Türk milletine bak. Batının faydalı taraflarını örnek almayıp, Allahın yarattığı günahsız canları yok etmeyi planlıyor vay be. Batının işine gelen yönlerini kılıflarına uydurmaya çalışıyorlar. Müslümanlara bak sen. Kısırlaştıma , belediye olanakları varken kestirmeden yok etmek. Bizim milleet kadar kolaydan köşeyi dönmeye çalışan var mı ki. Avrupa ve batı da kurban bayramlarına vahşet derken, köpekleri uyutur mesela. Onlarda başka iki yüzlüdür o ayrı.
evimde köpeğim var canım çocuğum gibi ama sokak köpeklerine bir çözüm bulunmasını istiyorum gecen yaz işe gitmek için sadece yolda yürürken durduk yere 2 tane dev köpek üstüme saldırdı yoldan geçen motorlu beni zor kurtardı buna kesinlikle çözüm bulunması lazım
barınakta bakilmali
Fakir ve ucuz ücra mahallelerde sabah 5 de kalkıp işe giden insanlar var. O mahalleler ve semtlerde sürü ile gezen saldırgan köpekler var. 10 yıl önce böyle bir mahallede oturuyordum ben ordan taşındım ama köpek sorunu halen devam ediyor. Biraz empati yapmak lazım sen sitede oturuyorsun ya da senin mahallende köpek sorunu olmayabilir ama olan insanları anlamak lazım. Bir tane insanın bile kendi sokağında bir köpek saldırısına maruz kalmamasi gerekir.
Cevap
8Cevap
zarar verenler barınaklara götürülebilir ama uyutmak kesinlikle olmamalı
Doğru ama bazıları saldırgan olan cinsler uyutulmalı bence
Hangisi saldırgan hangisi değil kim uğraşacak?
Ayrıca saldırgan olmayan köpek yok bence
Sürüde olmayan köpek vardır
Bence çok geç kalındı. Kısırlaştırma işlemi bu kadar üremeden yapılmalıydı. Ama yine de hayvanların öldürülmesi vicdani değil bir çözüm bulunmalı.
Rahatsız değilim sokak köpeklerini çok seviyorum.. uyutanlar insan değildir
Ülkede bir sürü sıkıntı varken sadece köpeklerin konuşulması...
ben korkmadıgım sürece istedikleri yerlerde gezebilirler :d
Öldürmek en günah şey
Hepsi uyutulcak
Bence sizin gibi düşünenler itlaf edilmeli.
Hiç bir hayvan bir insan canından ya da bir çocuktan kıymetli değil. Sen güvenli bir bölge de ya da site içerisinde oturuyor olabilirsin ancak bazı bölgeler var ıssız bucaksız sokak hayvanlarinin örgütlendigi... sabahın 5 de işe gitmek için yola koyulan bir insanın o sokakdan geçerken can güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsun?
Saldırgan olmalarının birden fazla nedeni olduğunu biliyor musunuz? Kronik rahatsızlıklar, açlık susuzluk, kendini koruma çabası... Bunlara çözüm bulmak varken veya kötünün iyisi barınağa götürmek varken neden öldürmek gibi canice ve kısa bir yolu seçiyorsunuz? En önemlisi de bir canlının yaşama hakkını kim olarak elinden alıyorsunuz? Yaşadığım yere gelince de sadece saldırgan köpekler değil hemen her mevsim vahşi hayvanlar görebilirsiniz. Ama ö*dürmek aklımızın ucundan bile geçmiyor biraz da merhamet vicdan meselesi.
Ben ne diyorum peki arkadaşım. Yaptığım açıklamaya bakarsan hemen hemen seninle aynı fikirdeyim ben sadece soru yoneltiyorum. Ama şuda bir gerçek insan canı bir hayvandan benim için daha kıymetli ve önemlidir kaç tane çocuk parçalandı kac insan bu konudan zarar gördü. Zapdedilemeyen hayvanlar için artık gereken neyse yapılmalı
@HilalGarip size katılıyorum. Binlerce çocuk parçalanıyor, kuduz oluyor ve ölüyor. Hayvanları öldürmek tabii ki bir çözüm değil fakat 16 milyon başıboş köpek var ve insanların canı tehlikede. Senelerdir parklara gidemiyoruz. Her yeri işgal etmiş durumdalar. Geçen gün alışveriş merkezinin önünde 2 köpek hiçbir şey yapmadığım halde üstüme geldi. Güvenlik görevlisi yardımcı oldu ve ısırılmadan kurtarıldım. Böyle devam mı etsin süreç?
Bence sen itlaf edilmelisin
Bence sizin gibiler edilmeli sokak hayvanlarina gösterdiğiniz bu kıymeti hangi SMA li bir çocuğa gösterdiniz cok merak ediyorum bir insan canı bu kadar ucuz olmamalı
Nerden biliyosun göstermediğimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?