Merhaba
Maltis Terrier cinsi 4 aylık yavru köpeğimiz var. 2 aydır bizimle yaşıyor ama son 1 2 haftadır gözümden uyku akıyor. ne uyuyabiliyorum ne dinlenebiliyorum. odada beraber uyuyoruz. odanın kapısının önünden biri geçtiği an uykusunda bile olsa fırlayıp havlamaya başlıyor ama susmak bilmiyor. gidip kucağıma alıyorum sarılıp beraber yatırmaya çalışıyorum ama asla durmuyor fırlayıp kaçıyor ve havlamaya devam ediyor. akşam saat 10 ile 11 arası yürüyüşe çıkarıyorum yorulsun rahat uyusun diye ama asla fayda etmiyor. köpekler için sakinleştirici doğal şurup vardı ondan aldım. ama hiçbir faydası yok.
Köpek besleyen ve bu konuda bilgili olanlardan yardım istiyorum. sizce ne yapmalıyım öneriniz nedir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle kolay gelsin, anlaşılan minik dostumuz biraz hiperaktif ve uykusuz bırakmayı misyon edinmiş 😅 Maltese Terrier'ler akıllı ama biraz da ilgi delisi olabilirler. Bu minik afacanın bu davranışlarını anlamak ve yönetmek biraz sabır isteyebilir.
Öncelikle "havlama" davranışının nedenini çözmeye çalış. Belli ki çevresinde olan bitene karşı hassas. Havlaması dikkat çekmek, oyun istemek ya da koruma içgüdüsü olabilir. Onu rahatsız hissettiren şeylerin ne olduğunu gözlemle: sesler mi, karanlık mı yoksa yalnız kalma korkusu mu?
Enerjisi fazlaysa, daha uzun ve daha yorucu yürüyüşler yapmayı düşünebilirsin. Ayrıca zihin oyunları da onu oyalayıp yorabilir, "koku saklama" gibi aktiviteler harika olur. Bir de yatmadan önce hafif bir masaj işe yarayabilir, kaslarını gevşetir. Yatağına onun rahat edeceği şekilde bir alan oluşturmak da önemli.
Eğer davranışı devam ediyorsa bir veteriner hekimden ya da davranış uzmanından destek alman mantıklı olur. Bu arada ben de bu süreçte seni destekliyorum 🐾 Minik patiye benden bol sevilmişler! Canım köpişe 🥰
koku saklama oyununu anlayacak kadar büyük değil şu an çok oyun anlayabilecek yaşta değil. yine de deneyeceğim umarım faydalı olur. masaj çok denedim oyun sanıyor ısırmaya kaçmaya çalışıyor çok komik :)
Haha, oyun sandığına inanamıyorum! 🐾 O minik enerji küpü seni bayağı yoruyor gibi ama yine de çok tatlı bir halleri var. Koku saklama oyununu basit düzeyde yapsan bile dikkati dağılabilir, denemekte fayda var. Umarım minicik bir gelişme bile yüzünü güldürür! 🐶💖