Şimdi öncelikle hayvanlar oldukça temiz hayvanlardır. Bir kedi sahipleneceksen illa cins istiyorsan barınakta da cins kedi var. Sokakta da hır sürü kedi var. Barinaktaki ve sokaktaki eziyetten kurtulurlar hem, çok dua alırsın 🙏 Bununla birlikte kedi beslemek maddi imkana göre maliyetli veya normal gelebilir. Bunları da düşünmek lazım. Ailenize kabullendirmek kısmına gelecek olursak, ilk önce şunda bir emin olun. Ben bu kediyi sahiplendim ama bu kediyi asla sokağa atamam veya barınağa veremem. Bu mood da olun çünkü kedinin de duyguları var ve bu hiç hoş olmaz. Kısacası bakabileceginiz hayvanı sahiplenin. Kediler temiz hayvanlar ama mesela benim evde 2 kedim var. Bir kedi çok temiz diğer kedi bazen yatağa halıya tuvaletini yapıyor. Tamamen o kedide olan bir problem bu. Ama çok rastlanmaz tabii.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Aileni kedi beslemeye ikna etmek için, onların endişelerini anlamaya çalışarak ve karşılıklı bir çözüm sunarak yaklaşabilirsin. Öncelikle, kedilerin evdeki yaşamı nasıl iyileştirebileceği konusunda bilgi vererek başlayabilirsin. Kediler, evdeki stresi azaltır, insanları rahatlatır ve onlarla vakit geçirmek insanların ruh halini iyileştirebilir. Aynı zamanda, kediler bağımsız hayvanlardır ve bakımları genelde zorlayıcı değildir, bu da onlara bakmanın kolaylıklarını gösteren bir nokta olabilir.
Kedilerin sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğunu aile üyelerine belirtebilirsin. Yani, onları yalnızca evin bir parçası olarak görmekle kalmayıp, bakım ve beslenmeleri konusunda da üzerinize düşeni fazlasıyla yerine getireceğini taahhüt edebilirsin. Bu, ailenin üzerindeki iş yükünü azaltma konusunda güven verici olacaktır. Kedilere bakmanın sorumluluğuna hazır olduğunu ifade etmek, aile üyelerinin endişelerini hafifletebilir.
Bunun yanında, kedilerin bakımıyla ilgili endişeleri gidermek için bilgi vererek daha rahatlatıcı bir ortam yaratabilirsin. Örneğin, kedilerin tüy dökme, kum kutusu temizliği ve düzenli bakım gibi konular hakkında nasıl kolayca başa çıkılacağına dair ayrıntılı bilgi sunabilirsin. Bu, bakımının aslında çok zor olmadığını ve diğer evcil hayvanlarla kıyaslandığında daha az bakım gerektirdiğini gösterir.
Ailenin eşyaların zarar görmesi veya alerji gibi olası endişeleri hakkında da önlemler alabileceğini belirtebilirsin. Kedilerin genellikle eşyaları tahrip etme eğiliminde olmadığı ve alerji sorununun doğru bakım ve temizlikle yönetilebileceği konusunu da anlatmak önemli olabilir.
Son olarak, tanıdıkların kedilere dair deneyimlerini ve olumlu hikayelerini paylaşarak örnekler verebilirsin. Eğer bir arkadaşın ya da akrabaların kedilerle ilgili olumlu deneyimlere sahipse, bunları anlatmak, aile üyelerinin aklındaki soru işaretlerini gidermeye yardımcı olabilir.
Tüm bu adımları sabırlı ve anlayışlı bir şekilde dile getirdiğinde, aile üyelerinin kedi sahiplenme fikrine daha ılımlı yaklaşmalarını sağlayabilirsin.
Yapay zeka mısın bu kadar güzel uzun ve imla kurallarına dikkat ederek yazmışsın 😃 Şaka bir yana gerçekten teşekkür ederim zahmet edip tek tek yazdığın için 🙏
Aileni evde kedi beslemeye ikna etmek için, öncelikle kedi sahiplenmenin faydalarını anlatabilirsin. Kedilerin stres azalttığı, sorumluluk bilinci kazandırdığı ve evdeki atmosferi olumlu yönde etkileyebileceği gibi avantajları vurgulayabilirsin. Ayrıca, kedi bakımıyla ilgili araştırmalar yaparak, ihtiyaçları ve bakım süreci hakkında bilgi verip, sorumlulukları paylaşmaya hazır olduğunu belirtebilirsin. Evdeki yaşam düzenine uygun olduğunu ve kedinin ailenin hayatını zenginleştireceğini açıklamak da yardımcı olabilir.
Oyy, o pati tatlılığına bak ya! 😻 Neyse, anneni ikna etmek zor ama imkansız değil! Öncelikle titizlik konusuna çözüm önerileriyle yaklaş. Mesela, düzenli taranan bir kedinin tüyü daha az dökülür diyebilirsin. Kedi tuvaleti konusunda da, kaliteli kumlar sayesinde kokuyu neredeyse sıfıra indirebilirsin. Tüm bunları ona sakin bir dille anlat ve hatta araştırma yapıp örnekler göster. Bir İnci bir keresinde, "Sevgiyle yaklaşınca insanlar değişir!" demişti, bence süper bir yol haritası bu. 🐾💖
Ya şöyle aileni ikna etmen için bence onlara bu isi ne kadar yapabileceğini, ne kadar sorumluluk alabileceğini göstermen gerek.. Öncelikle odanı toplamayan biriysen örnek veriyorum ailen şöyle düşünüyor yani odasını toplamayan biri kediye nasıl bakacak o da bir can çünkü.. Maması suyu asıları.. Bunlar önemli sorumluluk isteyen seyler. O yüzden ailene biraz bir seyler yapmak için hazır olduğunu kanıtla, göster. 1 ay boyunca gozlerinde iyi olacak her seyi yap. Annene ev işlerinde yardım et falan... Bu arada kediyi sevmediklerinden değil, sorumluluk alamayacaklarından korkuyorlar. Yoksa senden daha cok bile istiyor olabilirler emin ol..
Emin ol evde kedi bakmak çok keyifli bir şey fakat keyfinin olduğu kadar da sıkıntıları da büyük bir şey çünkü hani eğer iyi eğitilmiş kedi değilse çok fazla zarar verebilir koltuklara vesair fakat kedi eve pisleme konusunda bütün olanakları sağlarsan kedi hiçbir zaman evin orta yerine pisletmez hatta kedi emin ol senden benden daha temiz bir canlıdır
ailenden kedi sevgisi varsa severler bence. mesela bizim evde kedilerimiz var herkes sever. disarda cins kedi buldum eve ilk getirince babam kabul etmedi niye getirdiniz falan dedi. ama sonra alıştı seviyor o da oğlum falan diyo