Az önce bir güvercin odaya kondu pencere küçük belki ordan kacamaz diye kocaman balkona getirdim gitmiyo ucmuyo acaba catı katı cok yuksek diye mi yoksa knadı mı incinmiş görünüşte birsey yok yardımcı olur musnz lütfen
Bu soruyu görünce bir anım aklıma geldi. 2012 yılında yazlıkta gündüz kavga ettiğim ve akşamına koşa koşa benim evime gelip benden yardım istemişti. Evine yarasa girmiş çıkaramıyordu. Gündüz bana demediğini bırakmayan kadın akşam yalvarmıştı bana. Bu anım geldi aklıma. Soruna gelecek olursak pencereyi açarak cama doğru kovalayarak çıkarabilirsin ya da bir örtüyle zarar vermeden tutup havaya da bırakabilirsin
Odada azcık kovala uçuyorsa bir şekilde onu pencereye kadar yönlendir bir türlü uçmuyorsa birisini çağır tutup veterinere götürsün ya da güvenli bir yerde uçurmayı denesin olmadı veteriner
O halde birinden yardım isteyerek ya dışarı çıkarın ya da veterinere götürün katınız yüksek ise muhtemelen uçarak gelmiştir oraya dışarı çıkarıp uçurmayı denemenizi öneririm
Yok ondan değil tatlım hasta olabilir kanadı incinmiş olabilir o yüzden hemen yarın veterinere göstermen gerekiyor. Bizimde bahçemize düştü veterinere götürdük iyileşti sonrada gitti. Sağlılklı bir güvercin böyle uçmadan durmaz
Güvercinler gece ucamazlar , uçmazlar , kendilerini güvende hissettikleri yerde tüner kalirlar , bebe aspirini varsa suyuna kat yoksa yarım agrikesici kat ver sabah olunca kendi uçar gider zaten