Evde koltuk takımı değişti bir süre önce, o zaman başladı ilk. Ama aynı dönem kumunu da değiştirmiştik. Değişiklikten ötürüdür dedik ilk kez yapınca ama ikincide falan veterinere sorduk bayram zamanıydı bakamadı, o süreçte yavaş yavaş kumuna döndü tekrar fakat şimdi kabın içine girmesine rağmen tam girmeyip dışına yapıyor küçük tuvaletini. Bebeklerin alt değiştirme bezinden aldım, kumunu balkona taşıdım etrafını hep o bezle kapladım fakat şimdi kabı tamamen saldı o bezlere yapıyor tuvaletini. Onun dışına da çıkmış yine bir kez. Veteriner ilaç vermişti bitene kadar kullanın geçmezse bakarız dedi fakat endişelenmeye başladım, başka bir sıkıntı olabilir mi acaba daha önce başına gelen var mı?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kumu pis mı kalıyor? Ya da nasıl bir kum kullaniyosum. Kokulu felan mi. Ya da bu olay başladığı zamanlarda kum markası felan değiştirdin mi. Muhtmelen kumu beğenmiyor olmalı.
Bu olay bence ilaçlık bişey değil. ben veteriner hekim değilim ama tekniker olarak 7-8 yıldır bu sektörde çalışıyorum. İdrar desen. Ya sistit olmuştur kum dokuyodur vs diycem. Ama kaka kolay kolay açık alana yapmaz kediler. İç güdüsel olarak zaten kakayi düşmandan korunmak yerini belli etmemek için gömme ihtiyacı duyar.
Biz kedimizi sahiplenmiştik ve sahiplendiğimiz kişi onu pet shoptan kurtarmış, damızlık olarak küçük bir tuvalette tutuluyormuş. Geldiğinden beri tuvaletini kolay kolay kapattığını görmedim. Kum kabı normalde de temizdi ama bu olaylardan sonra ekstra özen gösterik temizliğine. Kumunu değiştirmiştik bir tek, eski kum asla topaklanmıyordu ve çok tozutuyordu diye yeni bir kum aldık. Ama ilk başta sıkıntı olmamıştı, bir küçük paketi bitirdik sıkıntı olmadan.
Hmm. O zaman geçmişten gelen bir psikolojik sorun var. Yazık çocuğuma çok çekmiş. Üzüldüm. Elim yetişse de şu petshoplari dozerle yiksam. Ben bunu yarın bir hocalara sorayım olur mu. Ben sana yazicam yarn ama bana yarın 10-12 arası hatirlatir misin burdan yorum yapıp. Yoksa unuturum
Benim köpeğim de çok kötü durumdaydı. Küçük pomerian görsen ne sevimli ne sevecen bir çocuk. Eski sahibi çocukları için almış hediye bildiğin. Bir gece nobetteydim geldi. Bir Bacağı kırık bir bacağı çıkmış. Kıyamadım kaçırdım hayvanı. Daha da vermedim işten de attılar ama olsun. Yinede 5 yıldır benimle. Ayakları mayaklari iylesti hep.
Bazen kokan kumlar var ya. Onlar rahatsız ediyor hayvanı. Bazen de kum değişimi sonrası böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Hayvanın belki bilmediğimiz bir sorunu var şimdi bişey diyemiyorum. Ama yarın yazacağım.
Çok çok teşekkür ederim 🥹 inanın o kadar uysal bir çocuk ki geldiğinden beri hiçbir sorunu olmadı, aklım çıkıyor bir şey olacak ona diye. Hastalığı vs bir şey olmasın da inşallah gerisi önemli değil. Yarın mutlaka yazacağım buradan size 🥹
10 -12 gibi hastaneye varmış olurum. Yazarsan hocalara sorarım. Olmadı İstanbul'da isen gelirsin bir de biz bakarız.
Yalovadayım maalesef ama yarın ilk iş kumunu değiştireceğim zaten. Birkaç güne düzelmezse tekrar veterinere götüreceğim
Tamamdır. Yarn haberlesiriz. Belki sadece kumla ilgilidir. Umarım bir travma sonucu böyle olmamıştır.
Merhaba, sorma şansınız oldu mu? :)
Ya kusura bakma dün çok yogundum. Anca zamanım oldu. Sordum. Aşağı yukarı benimle aynı şeyleri söylediler. Ama bizim yetkili hekim psikolojiktir o dedi. Melatonin var her eczanede bulabilirsin. Solgarin markasını tavsiye ederim. Melatonin günlük 3 mg verin. Sabahtan verin. Belki bu düzene sokabilir dedi
Normal insan eczanesinde bulabilirsin. Öyle pahalı bir şey de değildir.
Bezleri koyduğun için kokuyu ordan alıyor yaptığı bir bezin parçasını kabın içine koy göm etrafını iyice temizle o bezleri de at kokuya gidip kaba alışır
Ama kaba da yapmıyor asla, normalde kabına yapardı hep, şimdi dışarı yapmaya başladığı için böyle bir çözüm buldum
Değimi yap bi kaç gün boyunca
Hayvan özgürlüğünü istiyor beni ormana götur ben şehirde sokakta evde yaşayamam diyor altın kafese konulan bülbül misali diyor. sana mesaj veriyor