Herkese merhaba 2 aylık scotish yavru kedi sahiplendim 4 gün önce geldi eve normalde tuvalet kum eğitimini almıştı, kuma yapıyordu da ama iki gündür 1 defa gece salona fayansa 1 kere de gece ben uyurken odaya fayansa tuvaletini yapmış bunun sebebi ne olabilir, gündüz hiç dışarı yapmıyor. Araştırdım kumunu fazla koymuştum, kapalı tuvalet kullanıyordum bunlar olabilir mi? normal mi bilemedim size danışmak istedim bunun önüne nasıl geçerim bilenler lütfen yardımcı olun
Yavru kedim tuvaletini yere yapıyor, neden olabilir?
Tuvaletini peçeteyle alıp kumuna at. Biraz topak olsun orada be yay onu bütün kuma kokusunu yani. Sonra arada tuvaleti olmasa bile gidip kuma bırak orada kendi kokusunu alsın. Tuvaleti bir süre açık kullan alışana kadar çünkü korkuyorlar küçücükler daha😇 bunları yaparsan düzelir zaten
İlk etapta kapalı tuvalet tavsiye etmiyorum ben şahsen çünkü zor oluyor bende kedimi 2 aylıkken sahiplenmiştim ilk tuvaletini odaya yaptı sonra tuvaletin yerini gösterdim ve 1-2 saat arayla onu başka yerden alıp tuvaletine götürdüm içine bıraktım böyle böyle alıştı sana tavsiyem kapalı kullanma ve sürekli tuvaletini yerini göster bu sorun zamanla düzelir bir de ailesinden ayrıldığı için böyle yapıyor olabilir.
Tuvaletin yerini tam olarak bilmiyor ve kapalı olması da bir tık sorun dediğim gibi üstünü açın ve tuvalet kokusu inanın normal insan tuvaleti gibi kokmuyor üstüne kum attığı için o koku gidiyor yani evde koku olur korkusu olmasın içinizde
Hayvan olduğu için gayet normal. Üç yaşında british kedim var sık aralıklarla tuvaletini evin bazı yerlerine kaçırabiliyor. Bazen ellerinde değil, birazcık bağırsak hassasiyeti var. Dışkı normalse sağlığı açısından problem yoktur. O zaten kumunu biliyor sonraları olmaz olsa da sayılı olur. Hele ki şu an yavru olduğu için oldukça normal.
Temizlemekten hiç gocunmuyorum onun açısından bir problem olmasından korktum açıkçası :( pazartesi günü genel kontrol ve aşıya gideceğiz. Ve tabii ki yapabilir henüz bebek olduğunun farkındayım dışkısı normal çok şükür, çok teşekkür ederim yanıtınız için
Normalde tuvaleti odamda, gece yapmış ilk kez yaptı oraya. Önceki gece de salonda köşeye perdenin altına yapmıştı gündüzleri hiç böyle bi sorun yaşamadım çişini de yapmaya gidiyordu