Yaklaşık 36 yıldır egzotik canlılar olarak papağan besliyorum. Birçok farklı tür papağanla ilgilendim ve bu süreçte hiçbir zaman özgür yaşamlarını kısıtlamadım. Onların özgürce yaşamalarını sağlamak için elimden geleni yaptım ve yaşadığım hayata adapte olmalarına yardımcı oldum. Yaşadığım çevrede, ben ve papağanlarım tanınır hale geldik. Papağanlarımın kafesleri sürekli açık olduğu için istedikleri zaman uçup tekrar yuvalarına, evime geri dönerler. Hatta bir yere gitsem bile onlar için endişelenmem. Hayatın işleyişi ve doğasına uygun bir anlayış ve saygı ile yaşarım.
Papağanlarım çevremdeki insanların balkonlarına konar ve insanlar da onları severek, çekinmeden besler. Onlar, insan konuşmasını taklit eden ötüşlerle insanlarla iletişim kurarlar ve insanlar da bu iletişimden büyük memnuniyet duyarlar. Ben asla pet besleyen bir "sahip" olmadım; sadece onlarla birlikte dost olduğum doğal bir yaşamı tercih ettim.
Bir kedim ve kukır cinsi köpeğim var yediklerine beslenme şekline evet dikkat ederim kendime kuru mama ve arada yaş mama dışında hiç bir şey vermem , köpeğime kuru , mama arada yaş mama veriyorum vmamasinin içine günlük vitamin ve ayrıca peynir ya da ufak salam dilimlemleri , bıldırcın yumurtası , haşlanmış havuç , haşlanmış tavuk kıyma vss bir çeşit katıp mutlaka mamasini zenginleştiriyorum çokta severek yiyor
Mamaların kalitesine kedimin sağlığına dikkat ediyorum. Fakat gramlı besleyenler var, ben öyle yapma taraftarı değilim. Kedim biraz tombul ama veterinere göre sağlıklı (8 yaşında 5.6 kilo). Çok kilo alıp veren bir kedi de değil. Afedersin kakasını kusmasını falan takip ediyorum. O şekilde yani. Çokta takıntılı olmaya gerek yok.
Tabi ki paramın çoğu onlara gidiyor 😂 en iyi besin değeri olan yemekleri almaya özen gösteriyorum, evde benim yediklerimden istedikleri zaman öncelikle araştırıp öyle veriyorum. Onlar en iyi dostumuz bize iyi geliyorlar onlara en konforlu yaşamı ve sağlığı sağlamak bizim görevimiz
Evet. Düzenli mi demek doğru olur bilmiyorum ama maması herzaman olur, taze taze. Yaş mama günü hafta 1. Sularıda evin çeşitli yerlerinde var , sürekli yenileniyor. Bide dayanamadığım şey yediğim yemeklerden ona da veriyorum, yanıma geliyor napim😻😻