Kedim tuvaletinden sonra kakasını kendi temizlemek yerine yerlere sürüyor?

7 aylık iki kedimiz var biz onlara üç aydır bakıyoruz. Birini annesi 4 ay boyunca tuvaletten sonra hep kendi yalamış temizlemiş kendisinin temizlemesine izin vermemiş hiç ama diğer kardeşi böyle değil. Annesinden ayrıldıktan sonra arkasını kendi temizlemek yerine yerlere halılara sürüyor. Kızsak da bir şey değişmiyordu, normalde yapma dediğimiz her şeyi yapmayan bir kedi ve bir sorunu var mı diye veterinere götürdük ama bir şey çıkmadı. Ne zaman tuvaletini yaptığını görsem hemen alıp banyoya götürüp lavaboda su tutuyordum ve kendisi yalıyordu o zaman yüzünü ekşiterek. Daha sonra gözümüzün önünde kendini temizlemeye başladı ve işe yaradığını düşündük ama sonra bir baktık ki biz yokken onu görmediğimizde yine sürüyor. Ben şimdi buna nasıl bir eğitim verebilirim ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum o yüzden işe yarar fikri olan varsa söylerse sevinirim. Henüz 7 aylık olduklarından mı bilmiyorum diğer kedi genelde pek laf dinlemez zar zor dinler ve o da eşyalara çok zarar veriyor. Perdeye zarar vermeyi bıraksa bu sefer gidip kapılarının lastiği ile falan uğraşıyor buna nasıl çözüm bulabilirim bilmiyorum ilk kez evde kedi besliyorum. Çiğneme oyuncağı almayı düşünüyorum işe yarar mı bilmiyorum, tırmalama tahtası zaten var buna rağmen zaman zaman perde ve koltukları da tırmalamaya çalışıyor.
Kedim tuvaletinden sonra kakasını kendi temizlemek yerine yerlere sürüyor?