Pzt günü veterinere götüreceğim, hangi aşıları yaptırmam gerek. Şu ana kadar hiç aşı yaptırmadım.

Pzt günü veterinere götüreceğim, hangi aşıları yaptırmam gerek. Şu ana kadar hiç aşı yaptırmadım.

Hiç aşı yaptırmadığın için ilk önce karma aşısı yapılması lazım. Hiç aşı yapılmamış bir kedi için karma aşı ilk yaptırmada iki doz olarak uygulanır. Daha sonra ise senede birer doz olarak uygulanır. Yani gittiğinde karma aşısını yaptır yaklaşık 2 3 hafta sonra da zaten 2 doz karma aşı için seni çağıracaklardır. Kuduz aşısı ve Lösemi aşısı diye de aşılar var. Bu ikisini daha çok senin isteğine kalmış yaptırıp yaptırmamak. Ben her sene düzenli olarak karma aşısını ve kuduz aşısını yaptırıyorum. En önemlisi karma aşısıdır. Bunun haricinde 3 ayda bir iç dış parazitine önem göster. Bazı kişiler evde besliyorum diye iç dış parazit yaptırmıyorlar Ama bu riskli. Çünkü kediler pireyi çok kolay yolla kapabilir. Mesela örnek verecek olursam, senin dışarıdan gelmiş olduğun üstündeki Kıyafetten bile kapabilir. Ayakkabına yaklaşsa oradan bile kapabilir. Dışarıdan geldiğin elinle onu sevsen veya başkası aynı şeyi yapsa oradan bile pire kapabilir. Yani kedi Bir pisliğe maruz kaldığı sürece kapabiliyor. Bu nedenle iç dış paraziti 3 ayda bir çok önemli. Onun haricinde dediğim gibi karma aşı da önemli. Kuduz aşısı yaptırmak istersen o da iyi bir tercih olabilir.
Cevap
5Cevap
iç diş parazit aşıları.
Veterinere götür bilgi verir tabi iyi araştır çoğu paragöz kafalarına göre yapıyorlar. Karma aşı iç dış parazit olur en başta.
Kuduz, iç diş parazit ne vardı veteriner söylüyor hepsini
Veteriner söyler çip zorunluluğu da var.
En önemlisi kuduz aşısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?