1 aydır kedimde bir dengesizlik vardı. En son doktora gittik fip tanısı konuldu. Doktor tedavisi yok yasal olmayan şekillde ilaç temin edilmesi gerekiyor felan dedi 80.000₺ kadar çıkıyor felan dedi benim elim kolum bağlandı. Yani moralim çok bozuk günlerdir. Bu durumu yaşayan bilen var mı?
Çok kötü hır şey videolarda gördüğüm kadarıyla kesilerek çok acı çekiyor ama ilacı temin edince bir tedavi sürecine giriyor ve iyilesiyor (kesin iyileşmiyor belli bir gözlem süresi oluyor)
Fip hastalığı gerçekten çok kötü. Maliyeti de gerçekten çok yüksek. Yani şöyle söyleyeyim insanlarda kanser Nasılsa kedilerde de kanser fip olarak geçiyor gibi düşünebilirsin. Ama tabii ki de çözümü var veterinerin dediği gibi ilaçları kullanılırsa bunu atlatabilir. Ama lütfen ne yaparsan yap ama o kediyi sakın kaderine mahkum bırakma sakın dışarıya atma veya sakın barınağı verme. Benim iki kedim var evde beslediğim, Allah korusun onların başına böyle bir şey gelmiş olsa ne yapar ne eder maddi gücüm olmasa bile Kesinlikle o ilaçları temin etmeye çalışırım. Çünkü onlar bizim Can dostumuz Onlar bizim evladımız. Maliyetler çok yüksek deyip sokağa atanlar da oluyor o nedenle bunu yazmak istedim. Ona sahip çık lütfen🙏🙏
Evet böyle olmalısın, tebrik ediyorum. Bu şekilde yapan birçok insan var O nedenle seni tanımadığım için yazmak istedim. Maliyetleri yüksek olsa da bir şekilde halledebilmek lazım gerçekten. Umarım eski sağlığına kavuşur umarım bu günleri atlatır gerçekten onun için şu an dua ediyorum. Hem senin kedin için hem diğer tüm hayvanlar için🙏👍
Asıl etken korona virüs korona virüsün vücutta semptom oluşturacak çoğunluğa oluşması ve peritonda yangı buna bağlı sıvı birikmesi ile fip oluşur. O yüzden fip genelde stres gibi bağışıklığı baskılayan durumlardan sonra ortaya çıkar yani bağışıklık düştüğü zaman kanda bulunan korona virüsler istediği çoğonluğa rahatlıkla ulaşır ve semtom göstermeye başlar. geçmiş olsun minoş😊
Çok geçmiş olsun, benim de kedim var ama yaşamadım yaşamam da umarım🥹 fip gençlik hastalığı.. takip ettiğim kanallarda gördüğüm kadarıyla iyileşen kediler fazlasıyla. Tedavinin yanında Bakımını cok iyi yapmalısın yoğurt, multivitaminler, içeriği temiz yaş mamalar işe yarar. Üzüldüm ya en kısa sürede iyileşir inşallah 😐🥹
Ben kendimi bu illet yüzünden kaybettim, 4 sene önce aynı senin durumunu yaşadım. Destek çıkan olmadı maalesef, öğrenci olduğum için bu kadar parayı karşılamam imkansızdı. Kızım gözlerimin önünde yavaş yavaş öldü. Ben sadece ağladım, başka bir şey yapamadım. Maalesef.