Eve kedi almayı düşünüyorum psikolojik olarak bana iyi gelir mi çok faydası var diyorlar doğru mudur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evet, bildiğim kadarı ile kediler gerçekten negatif enerjiyi bir süpürge misali çekip alıyor ama bunun dışında şunu da söylemek isterim. Kedi almak bakmak basit bir şey değildir sonuçta bir canlıyı ailenizin bir parçası olacak şekilde alıyorsunuz. Sorumluluğunu bildiğinizi varsayarak devam edeceğim, kedi cinslerine göre de sınanabilirsiniz o yüzden turuncu kedi almazsanız daha iyi olur. Bilimsel olarak diğer kedilere nazaran daha canım ve bu sebeple çok beklenmedik hareketler yapabilirler (kısacası kaosun efendileri). Yani Kendi karakterinizle uygun kediye bakıp onu sahiplenebilirsiniz 💞
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)4 ay
Bana çok iyi geldi geceleri ağlama krizleri geçiren biriydim sebep olmasa bile ve gün içinde defalarca eşimi arardım eskiden yaşanmış olayları gündeme getirip kavga çıkartırdım ama tabi ruh halim iyi olmadığı için huysuz ve aksi biriydim kendimi yer bitirirdim eşim yıllardır kedi sahiplenmek istiyordu ben istemiyordum en son ısrarlarına dayanamadım kabul ettim ve bana ilaç gibi geldi o kadar sakin birine dönmüştüm ki eşim de bu durumdan çok memnun 😀 keşke daha önce sahiplenseydik diyor o benim yavrum oldu onsuz bir hayat düşünemiyorum evimizin göz bebeği oldu şu an ilk önceliğimiz o tatlı bıdık bu yaşıma kadar nasıl tanışmadım bu güzel canlıya hayret ediyorum kendime
12 Yorumla- 4 ay
Ya kediler terapi gibi resmen. İyi gelmezler mi hiç 😍😍 uzun uzuuuun ömrü olsun bebeğinizin 😍
- Cevap sahibi4 ay
Amin inşallah teşekkür ederim 🥰 tüm kedilerin ömrü tüyleri kadar uzun olsun♥️
- 4 ay
İlaç değil ki reçetesi olsun. 🙄😄
Bir amaca hizmet etsin diye kedi sahibi olmak istiyorsan yanlış bir düşünce çünkü bu düşünce ile sahiplenilip sokağ bırakılan bir sürü hayvan var.
Hayvan sevgisine sahipsen, sen ona yuva olacaksan en başta o fikirle kedi sahiplenmek elbette güzel. Yalnız sen kendine ilaç olmalısın sonrası düzelir, kedi tacı olur.
10 Yorumla
- 4 ay
Kesinlikle zaten uzman doktorlar tarafından da bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey bu. Kedi şifa canlısıdır, enerji canlısıdır. Siz de olan kötü enerjiyi alır başka yerlere aktarır. Fiziksel olarak hafif olan ağrılarınızı mırmırları ile kapatabilir, hem ruhsal hem fiziksel size çok iyi gelecektir. Ancak dikkat etmeniz gereken şey onun hiç büyümeyen bir bebek olacak olması.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
40Cevap
- u4 ay
Eğer ilgileneceksen al kardeş, alıyım psikolojimi düzeltsin niyetiyle alıyosan alma oyuncak değil o
70 Yorumla - 4 ay
Bence evin icinde hayvan bakmak cok zorlayici. Insanlar neden hayvan beslemekte israr ediyolar onu da anlamis degilim. Kedi dedigin kus bocek falan avlar disarda, hoplar ziplar... sehir hayatina daha uygun ama onlar da tuvalet icin topraga, kuma ihtiyac duyuyolar tabi... evde bakcaksan o kedinin surekli aktif olmasi lazim. O olmazsa kedi agresiflesiyo veya tembellesip kilo aliyo. Bu da hayvan icin zararli bi durum yani hem hayvan hem insan mutlu olabilecekse al bak... obur turlu hayvana iskence etmek bi yerde...
01 Yorumla- 4 ay
Evin icinde kopek daha da zor cunku disari cikario eve getiriyosun gezdigi yerler pis oluyo haliyle bi de eve tasiniyo o kir toz vs... kopegin de kendi temiligi var tuyleri dokuluyo ediyo... bi suru is... evde hayvan beslemek hic benlik degil
- Gizli Üye(25-29)4 ay
Hayvanlar güzel ama bebekten pek farkları yok bunun bilincinde ol.
Beslenmeleri, ilgi istemeleri, etrafı dağıtıp malına zarar vermeleri, gece seni uyutmamaları, arada sırada veterinere götürmen, bebeğin altını değişir gibi kumda b*k arayıp temizlemen, ayrıca hayvanların evde pis kokuya neden olmaları özellikle tuvaletleri. Ne kadar temizlersen temizle gene garip itici bir koku hep oluyor evde bunu kedi beslemeyip kedili eve gidenler iyi bilir. Bu kadar şeyi göze alıyorsan al besle :D
00 Yorumla Tek niyet buysa eğer alma, çünkü senin de ona iyi gelmen gerekir. Soruna gelirsek 2 sene önce kedi sahiplendim ve anlatılmaz yaşanır. Onu görünce yüzümde istemsiz bir tebessüm oluyor her defasında. Kapıda karşılaması, koltukta otururken gözünü dikip beni izlemesi vs. canımdan bir parça oldu diyebilirim.
20 YorumlaKediler Tabii ki de psikolojik olarak çok iyi gelen hayvanlardır antidepresan yerine geçebilirler Ama iyi geldiği kadar da kötü geldiği yanları da vardır Tabii ki de bu devirde bu ekonomide Kedi bakmak birazcık cep yakıyor oyuncağı maması aşısı bakımı derken maddi sorunlarda olabiliyor kedilerinde Üstelik her an ne yapacağı belli olmuyor Yeri geldiği zaman saldırgan yaklaşabiliyorlar Yeri geldiği zaman Uysal yaklaşabiliyorlar her kedi için aynı şeyi söyleyemem tabii ki de üstelik kediler evdeki Negatif enerjiyi dışarı atar çok iyi bir hayat arkadaşlığı yapacağına inanıyorum kedileri çok seviyorum ben de umarım sana yardımcı olmuşumdur
04 Yorumla- 4 ay
İlk dost kazığı mı yediğim gün üzüntüden serseme dönmüştüm ve kedisi olan bir kuzenimde kalmıştım. İnanılmaz iyi gelmişti geldi gitti öptü yaladı kucağıma yattı falan baya iyi geliyor yanisi
Sahiplenmek var benim aklımda da ama hiç sabit değilim o yüzden beklemedeyim 🥲 ama faydası çok :))
00 Yorumla Ona iyi bakabileceksek onu sahiplen ve sonrasında o sana iyi gelecektir. Onun dışarıda oyun oynamasına izin ver çünkü kediler buna bayılıyorlar sakın çiğ et verme ya da çiğ balık Yedirme.
muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunu ve sıkça kullandığımız pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.00 YorumlaKedilerin insanlara birçok faydası var. Örneğin, kediler stresi azaltabilir ve sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca, kedi sahiplenmek yalnızlık hissini azaltabilir ve sosyal bağlar kurmanıza yardımcı olabilir. Kedilerin sevgi dolu ve oyuncu tavırları insanların ruh halini olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca, kedi sahibi olmak fiziksel aktiviteyi artırabilir ve genel olarak mutluluk hissi sağlayabilir. 🐱
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 926 cevap paylaştı. Merhaba
Bugüne kadar neden sahiplenmedin çok merak ediyorum? Tabi ki psikolojiye iyi geliyor evde bıcır bıcır dolaşan bir kedi ya da iki kedi 💘 iki kedi daha güzel birbiriyle arkadaş oluyorlar. Onlarsız olmaz ki insana mutluluk veriyorlar. En kısa aramıza katılmanı diliyorum. Pişman olmayacaksın.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)4 ay
Kedilerin de canı var sırf iyileşmek için sahiplenmek bana bencilce geliyor iyi gelebilir ama ona ihtiyacı olan hayatı sunabilecek misiniz evde kısıtlanmış olacak tuvaletini yaptığında kızacaksanız yeterli beslemeyecekseniz hiç girmeyin o toplara
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)4 ay
Fayda bekleyerek bi hayvan sahiplenilmez. Hele kedi..
Sol kolum tırmık içinde mesela ama ben onun bir hayvan olduğunu ve iyi gelmek zorunda olmadığını biliyorum. Ama iyi geliyor mu evet. Kendini sevdirmesi uyurken izlemesi tüylerini özenle temizlemesini izlemek vs bile ayrı güzel 😍💓
00 Yorumla - 4 ay
Satınalma sahiplen
Benim 2 kedim var psikolojim bozuk olduğunda sanki anlıyorlar gibi hemen sırnaşır ve kafamı dağıtmaya yardımcı olurlar. Karşılıksız sevgi aktarabileceğin canlılar.
1- çocuklar
2- hayvanlar10 Yorumla - 4 ay
Evet çok iyi gelir
Kedinin pisliğini temizliyecem diye uğraşmaktan boş vaktin kalmaz depresyona girecek zaman bulamazsın tüylerini süpürmekten
20 Yorumla Kolay değildir. Çocuk gibi bakmak lazım. Kakası bütün evi kokutur, sabırlı ve o kokuya alışman lazım, düzenli mamasını alabilmen lazım. Evi mobilya yorgan bırakmayabilir, çok sabırlı olmak lazım.
00 Yorumla- 4 ay
Bir hayvan böyle alınmaz ki. İyi gelmedi diyelim, ne yapacaksın, sokağa mı bırakacaksın. Hayvanlar yara bandı ya da ilaç ya da oyuncak değiller. Ölene kadar bakmayacağınız hayvanları almayın.
00 Yorumla Kedi bakımı ilgisi temizliği hastalığı tüyü bunlar ile ilgilenecekseniz sahiplenin olmuyor diyerek lütfen sokağa bırakmak zorunda kalmayın yaşayamıyorlar sonra.
00 Yorumla- 4 ay
Alanların çok iyi geldiğini söylediği oluyor. Benim bir akrabam eşini genç yaşta kaybetti acı bir şekilde kadın aklını neredeyse kaybetti bir ara kendini bilmedi ama şimdi kedi sayesinde onun peşinde dolanırken kafası dağılıyor onun hal hareketleri sevimliliği kalbine sıcaklık katıyor
00 Yorumla Kediler sana bir insanın verebileceğinden daha fazlasını verir. Ama evcil hayvan bakmak çocuk bakmak gibidir eğer bu konuda kendine güvenmiyorsan günahına girme hayvanın.
00 YorumlaPsikolojim hep bozuk. Düzelir diye teyzemin evinde 5 gün kaldım. Kedisi de vardı, pek etki etmedi. Bunu deneyimleyince kediden vazgeçtim.
03 Yorumla- 4 ay
😅Bu yorum kafamı karıştırdı benimde psikolojim hep bozuk ama çok tatlılar o mırıldama sesi benim çok hoşuma gidiyor
- s4 ay
Sevmesi güzel ama pek moral olmuyor yani 🤷🏻♀️
- 4 ay
Anladım teşekkür ederim🙂
Evet var da bunlar oyuncak değil sağlıklı bakabilecek mısın sorumluğu var ömür boyu bakmalısın ona göre al lütfen
01 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 336 cevap paylaştı. Bakımını üstlenebileceksen elbette sana yoldaşlık edecektir. Ama psikolojimi düzeltsin diye alıp çok tüy döküyor, kumunu temizlemek zor geliyor gibi gibi şeyler gözüne batacaksa hiç kendine alıştırma.
10 YorumlaBana iyi gelmişti aşırı seviyordum onu sonra öldü bi sene oluyor hala üzülürüm onu hatırlayınca
00 Yorumla- 4 ay
Kedi iyi gelir de.. kedinin ruhsal sağlığı da önemli tabi.. onlar da depresyona girebilir.. stresli ortamlarda..
00 Yorumla - 4 ay
İyi geliyor evet ama sayısını artırma birden fazla olunca psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Bir tane olur aranızda bağ oluşursa iyi geliyor
00 Yorumla - 4 ay
kediden beklenti büyük 😆 zavallı kedicik senin imkansız beklentini karşılamak zorunda değil 😆
00 Yorumla - 4 ay
Bende iki tane var, aşırı iyi geliyor ama eşyaya çok zarar veriyor benimkiler , ona göre sakin bir kedi tercih et istersen
00 Yorumla - 4 ay
Köpek al bence ama bakabileceksen tabi. Onun sorumluluğunu almak çok daha zordur ancak verdiği mutluluk çok daha fazla bence.
00 Yorumla Evet bazen sabah bakıyorsun gece yanına gelip uyumuş felan böyle basit detaylarla bile mutlu hisseterebiliyor insana güzel bir his
00 Yorumla- 4 ay
İyi gelmek ne demek harika olur ne diyosun ya hemen sahiplen bi tane
02 Yorumla- 4 ay
Vardı vefat etti
Doğru olabileceği kanaatindeyim evde yalnız bir birey olarak vakit geçirmektense yanına arkadaş olarak bir hayvan sahiplenmen. Güzel olacaktır
00 YorumlaDoğru. Gerçekten çok etkiliyor ve pozitif birisi oluyorsun.
03 YorumlaEğer düzgün ve zaman ayıramayacak isen sahip lenem 😔😔çünkü onlarda ilgiye muhtaç
10 Yorumla- 4 ay
Ben sokaktan bir tane aldım. Gerçekten iyi geliyor evin neşesi eve girdiğimde kapıda beni beklediğini bilmem bile bana iyi geliyor
00 Yorumla - 4 ay
Hemen sahiplen İlk gün bile sana pozitif enerji verecektir
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)4 ay
Çok faydası var ama ekonomik olarak sizi zorlayabilir bide özgür ruhluysaniz onu evde bırakıp uzaklara gidemezsiniz kimseye emanet edemezsiniz. İyi düşünün
00 Yorumla Ev dükkan her yerim kedi. Şov yapmak için değil, hayat arkadaşın olarak sahiplen
00 YorumlaHuyu güzelse çok iyi gelir
Huyu kötüyse kabusun olur00 Yorumla- 4 ay
Evet doğru, kedi iyi gelir insana
sahiplenebilirsin bir kedi00 Yorumla Kedi terapi gibi geliyor gerçekten ama sorumluluk gerektirir.
00 Yorumla- 4 ay
benim 4 senedir kedim var psikolojime çok iyi geldi
00 Yorumla - 4 ay
2 kedim var, her şeye bedel. sorumluluğunu alabileceksen sahiplen.
00 Yorumla Evet hayatında aldığın en iyi kararlardan biri olacaktır 😅
Sosyal medyaya kanmayın evet kediler çok güzeller ama onları eve aldığınız an çocugunuzmus gibi sorumluluğunuz oluyor sonra bazıları bu sorumluluğu kaldıramıyor ve sokağa bırakıyor çok yazıktır. Kızgınlığı var , maması var , kumu var , tüyü var ve maalesef hayatını kaybetmesi var benim kedim hayatını kaybedeli birkaç ay oluyor hâla kendime kendime gelemedim. Lütfen bunları düşünün çocuğum gibiydi.
00 Yorumla - 4 ay
Kediler pozitif enerji yayarlar ayrıca mırlamaları bile insanı sakinleştirir.
00 Yorumla - m4 ay
bir zamana kadar psikolojiyi tertemiz ediyor da bir süre sonra o da şımarıyor :)
00 Yorumla - 4 ay
Bence yavru köpek daha iyi, köpekler daha oyuncu senle daha çok ilgilenir
00 Yorumla - s4 ay
psikolojik olarak iyi gelmese de sana bir arkadaş bir ses olur yani insana iyi gelir
00 Yorumla - 4 ay
ben alsam onun da psikolojisini bozarim o sebeple bir sey diyemeceğim
00 Yorumla Sana iyi gelir mi bilemem ama bana çok iyi geliyor orası kesin...
Aldıktan sonra dışarı koymayacaksan, aşılarını tam yaptırmayacaksan alma olur mu? Kedinin hakkına girme
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)4 ay
Ben huylaniyorum ama çok iyi geldiğini söylüyorlar Peygamberimizin (s. a. v) hadisi var hatta bı araştır keşke bende besleyebilsem...
10 Yorumla - 4 ay
O kadar iyi geliyor ki yalnız hissetmeme engel oluyor misal. Onu severken bı an her şeyi unutuyorsun. Ben eskiden kapı falan bile açılsa kendi kendine korkardım şimdi her şeyi kedi yapiyordyr diye rahatlamaya basladim
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)4 ay
eve kedi sokulmaz bos is bunlar bahceli evin varsa kedi disarida takiliyor alio kucagina seviyorsun falan guzel oluyor. evde kedi nedir yav.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)4 ay
Hemde cok kardesimin sevgilisi aldi ben o aralar kendimi hic iyi hissetmiyordum okadar iyi geldiki anlatamam yanina gelip mirildamasi
00 Yorumla iyi gelirler fakat bakım ve ihtiyaçlarını karşılayabilir misiniz kendinize bunu sorun önce. canım istedi aldım, sıkıldım sokağa attım olmasın. her can gibi onların da hassasiyetleri var. eve alıştıktan sonra sokaklarda yapamıyorlar.
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)4 ay
Gelebilir gelmesine de, gelmezse ne yapacaksın sokağa mı atacaksın kediyi?
01 Yorumla hem de o kadar iyi gelir ki.
"İnsan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tatmadan aydınlanmaz" demişti birisi. Kim olduğunu unuttum. :)00 YorumlaBikaç senedir kedim var alerjim var ama ilaç kullanıyorum bişey olmuyor yani evde bi insan olmasından kedi en azından huzur veriyor mırıldanıyor güzel yani
00 Yorumla- 4 ay
Evet insan sağlığına cidden faydası var kediler ilginç canlılar herkesin en az bir tane olması gerek diye düşünüyorum iyi bir yoldaş olurlar
00 Yorumla - 4 ay
Doğru. kedinin masumiyetini sıcaklığını hissetmek ve bi nevi de ebeveynlik duygusunu tatmak iyi geliyor ruhumuza
00 Yorumla - Devamını Gör (48)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Kedi psikolojik olarak iyi gelir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi