Bakımının zor mu kolay mı olduğu tamamen sana bağlı. Şöyle düşün. Hiç büyümeyecek bir bebeğe sahip olacaksın. Karnım acıktı diyemeyecek, başım ağrıyor diyemeyecek, neyi var neyi yok sen onun hareketlerinden anlayacaksın. Bunun içinde özenle onunla ilgilenmen gerekiyor. Senin yanında kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Bir heves için alıp denemek istiyorsanız asla bunu yapmayın. Kendinizden emin olun, o sorumluluğu taşıyacak kapasiteniz, hem maddi hem manevi imkanınız var mı yok mu oturun düşünün ona göre hareket edin.
Kurban olurum şu güzelliğe Maşallah 😻 biraz zorlar ama sevdikten sonra zor gelmez şimdi hayvanına göre değişir bu durum evcil yani Rabbim masum canlıları kötülükler den korusun Amin size de sağlık mutluluk huzur uzun ömürler versin
Zordur. Sadece evin içinde bulunsun mamasını vereyim demekle olmuyor. Onlar da canlı ve ilgilenmek, tüylerini taramak, vakit geçirmek, yemeğini vermek, ihtiyaçlarını gidermek gerekiyor. Zor.
Alışınca zor değil aslında. Ama iyi bakmak lazım, sorumluluk gerektiriyor. Öyle sıkılınca sokağa atmakla da olmaz. Bunlar da can sonuçta. İyi düşünüp karar ver bence.
Kedi sahiplenilmez. Senin sahibin ancak kedi olabilir. Tanrıça gibi hizmet etmek zorundasın. Ellemek, sevmek, rahatsız etmek yasak. Tuvaletini hep temiz tutmak zorundasın yoksa beğenmeyip başka yerlere yapabilir, kaçırabilir. Kediler yıkanmaz, sadece tüyleri taranabilir. Her yeri tabii tüy yapar, kafayı yersin. Yediğin yemekte, giydiğin kıyafetlerden bir ton kedi tüyü çıkar. Halılarda, koltuklarda tırmık izleri. Gece gelip uyandırır, açım, tuvaletim geldi, oydu buydu hep rahatsız eder. İşsiz, güçsüz bir insansan ve bir canlıya hizmet etmek istiyorsan kedi sahiplenebilirsin.
Çok kolay bir şey değil. İlk olarak, mecbur kalınmadığı sürece, kedi yıkanmaz, cildine zarar verirsiniz. İkinci olarak, kediyi kısırlaştırmak ve kısır kedi mamasıyla beslemek şart. Kısır olmayan kedi, evde saldırganlaşır, tehlikeli olur ve her yere işer. Ayrıca kedilerin özel kedi kumuna ihtiyacı vardır. Almadan önce veteriner hekime danışın. Resimde benim ekip görünüyor
Maddi manevi sorumluluğu çok fazla. O hayvanın hayatı sen olacaksın. Hastalanacak, aşıları olacak, kumu, maması, kısırlaştırması... Eğer üstesinden gelemeyeceğini düşünüyorsan asla sahiplenme. Çünkü bunun geri dönüşü yok. Çok fazla sorumluluk gerektiriyor. Sokakta yaşayan kediyle evde yaşayan kedi çok farklıdır.
Valla bende bir tane tekir bir tane British var ikiside erkek birbirleri ile kavga edip duruyorlar sürekli onların peşindeyim ben bakması da üstelik çok kolay☺☺
Bi de tuyleri illaki dokuluyo. Tuy dokmeyen kedi yok. Ozellikle yaza dogru deli gibi tuy dokuyolar. Benim yok ama kardesimden biliyorum. Ben sahsen evde hayvan beslemekle ugrasamam bahceli evin olursa kopek al besle ama kedileri cok sevdigim halde evde besleyemem
İlla ki zorlukları var. Aşısı vitaminleri doğru mamaları düzenli veteriner kontrolü Yemesine içmesine dikkat etmen lazım Zararlı yararlı yiyecekleri ayırt etmen lazım
Hayır Evinize neşe, huzur ve bereket getirir bir minik bebiş ❤️🌹
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kedi yıkanmayı suyu sevmez. Gerekte olmaz çok. Beslemek kolay da masraflı bu zamanda. Maması Aşıları çipi vs. Maddi olarak zorlayabilir ama pozitif yanları dünyalara bedel sevince