Kadının biri apartman bahçesine ve daire kapısının önüne kedi kulübeleri ve mama koyup kedileri bahçeye ve binaya alıştırdı. Çöpleri parçalıyorlar, gece saat ikide üçte bağrışıp uykumdan uyandırdılar kaç kez.
Kadın konuşabilecek biri değil, bakın hayvanseverseniz evinize alın bahçede apartmanda bakıp herkesi buna mecbur edemezsiniz ama laftan anlamıyor.
Çirkefe çaktırmadan kulübelerden birini attım sabahın köründe kalktım sırf bunun için. Merdiven başına koyduğu mama kabını da attım ama mama saati evde besleyip geri kalan zamanda dışarı saldığı için kovsam da geri geliyorlar.
Çözümü olan var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çöpün yeri apartman ya da dış kapı önü değildir. Doğanın olmazsa olmazlarını doğal olmayan atıklarımızdan daha çok muhafaza edersek sürdürülebilir bir yaşamımız olur. Yaşamın diğer unsurlarından uzaklaştıkça uzun vadeli huzuru kovmuş oluyoruz, farkında değiliz.
Kediler yaşamın bir unsuru değil. Keçi, at da besleyelim. Evcil hayvandır yeri evdir. Kimse katlanmak zorunda değil. Böyle düşünmek huzuru ve barışı bozar. Kediler sizin yaşamınızın bir parçası olduğu için başkaları buna katlanmak zorunda değil. Ben onları yaşamın bir parçası olarak görmek zorunda değilim. Binada fare veya haşere olmazsa kedi de olmaz.
Bu dünyada yaşıyorsan görmek zorundasın. kedi görmezsen, fare böcek görürsün. Bu dünya sadece insanların değil.
Kedi olmazsa, fare de olur haşere de olur. İlla ko bir canlı karşına çıkacak. Burası dünya ve sadece insanların değil!
Dünya sadece insanların değil gibi dangalakca bir savunma olamaz. Tüm hayvanlar bina içinde mi yaşayacak? Et zikkimlanirken dünya sadece bize ait değil demiyorsunuz. insanin yaşam alanı insana aittir
Yok öyle bir dava. Varsa o zaman tüm börtü böceğin, ağacın kuşun bünyene dahil ettiği yararları geri ver verebiliyorsan. Sadece tabağına hayvan alacak kadar dar bir fanus istiyorsan o fanusa doğadan hiçbir şey alma. Hepsini kendin üret.
Sizin bu tutumunuz hayvanlara zarar veriyor. Çünkü ben uyuyamıyorum diyorum soruna çözüm getirmiyor söyledikleriniz. Besleyen kadın da aynı fikirde olduğu için bir iki saat önce
sinirle hayvanı merdivenden aşağı ittim. hayvan daha aylık yavru sayılır. Sizin gibiler merhameti söküyor siz mümkünse hayvan sevmeyin. Aklı selim dahilinde düşünmüyorsunuz ve karşınızdaki insanlar hayvanlara bileniyor. Halbuki onlar masum. Sizin seytanliginizin ve bencilliginizin bedelini onlar ödemek zorunda değil. Madem binada olacak, o zaman evde de olabilir. hayvansever geçinenlerin ikiyüzlülüğü burada evine almaz , binada besler. Çok hayvanseverseniz tabaginiza da almayın. Et yiyenlerden merhamet dersi alamayız.
Hayatta zarar görecek diye kormak ama yine de ocuk doğurmak da iki yüzlülük o zaman. Önemli olan niyettir. Rahatım bozuluyor diye veya ötekine inat olsun diye hayvan itip kendi vahim durumuna üzülsün. Tanımadığınız halde bana bile neredeyse demediğiniz kalmadı. Yazık.
Evde koyun keçi tabi olmaz. Nuh, sen istediğin gibi yaşa diye senin yerine onları gemisine almış. Sokma kardeşim, evine sokma. Yiyoruz diye iyilik de yapma. Aynen devam et. Sana fikirlerinle hayatta başarılar. Artık tarafımdan hiçbir şekilde dikkate alınmayacaksın!
Bu arkadaşın olduğu apartmandaki iyilik severe not: Apartmana kedi almayın. Güvenli değil. Bırakın kendi dizayn ettiği dünyada çöpleriyle mutlu mesut yaşasın.