Devlet mi buna bir çözüm bulacak yoksa bir dernek, kuruluş mu bulacak bilmiyorum ama acilen bu sokak hayvanlarına bir çözüm getirilmeli. Artık sokakta boş gezen kedi ve köpek görmek istemiyorum.
Sorun o kadar büyük ki, çözülse böyle sorularla bir daha asla karşılaşmayacağız. Sokakta bir ton kedi, köpek var, hangisine bakacaksın. Bir süre bakarsın, hastalanır ölür gider sokaklarda ya da araba ezer ölür. Bu hayvanları evimize alıp ya sahipleneceğiz ya da artık onları uygun barınaklara mı yerleştiriyorlar, bir adada mı toplarlar, bir şey yapsınlar artık. Biz sahiplendiğimiz bir kediye bakıyoruz. Ondan önce de baktığım kediler, biberonla emzirdiğim, hayata tutundurduğum, sahiplendirdiğim kediler oldu. Daha derin konular var, onlara hiç girmek istemiyorum ama bir iyilik yapılacaksa bu kökünden yapılmalı çünkü ben sokak hayvanlarının yaşadığı bu zulme, рiç gibi ortada bırakılmalarına çok üzülüyorum. Geçici iyilik, iyilik değildir, sadece ya gösteriştir ya da bir anlık vicdan rahatlatmaktır.
Peki o halde madem hassas bakıyorsun bu konuya, o zaman seni ciddiye alıyorum. Barınaklarda hangi şartlarda kaldıklarından haberin var mı? Sokakta baktığım bir köpeği (ki kendisi çok uysal ve neredeyse ben büyüttüm onu.) bir anda barınağa alıp götürdüler. Araya sokmadığım insan kalmadı alamadım onu. Hem de hamileydi (bu arada tüm hayvanların kısırlaştırmasından yanayım ama benim bulunduğum ildeki belediye yaşatmayı değil öldürmeyi seçiyor :) ) ve yavruları doğduktan sonra anladığım kadarıyla yavrularını öldürdüler. Aylar sonra ise saldılar. Ama o köpek nasıl gitti oraya nasıl geldi haberim yok. Dövdüklerine dair bir çok duyum aldım şimdiye kadar. Dediğin doğru kısırlaştırıp ortak ve temiz halka 7/24 açık canlı yayın ile tutuldukları bir yerde bakılabilirler ama denetim şart hem de üst denetim değil, halk denetimi! Nefret ediyorum barınaklardan da belediyelerden de. Günümüz Türkiyesinde bunun bir çözümü yok kusura bakmayın. Sokakta insanlara saldırsınlar daha iyi, hatta gelip beni de ısırabilirler sıkıntı yok. Yeterki kansız insanların eline düşmesinler. Daha fazla ne bir partinin ne bir belediyenin hayvanlar üzerinden oyları cukkalayıp arka planda ne kadar haysiyetsizlik varsa yapmasına sabrım yok.