Arkadaşım evli kedisi evde duruyor kısırlaştırışmış 3,5 yaşında erkek kendisi sahiplendirmek istiyor. Benim köpeğim var CaneCorso köpek bakımın da tecrübeliyim fakat bu kedi çok hoşuma gitti bir de vicdan yaptım sanki almak beslemek istiyorum ama daha önce kedi hiç beslemedim. Sizce bu tür kedilerin nasıl sıkıntısı vardır veya bakımında ne gibi zorluklar vardır? En çok merak ettiğim tüy konusu.
Arkadaşlar bilgisi olan paylaşır mı detaya bakarsanız eğer?
Sen bilirsin. Bizim Şu an iki kedi var biri annemın diğeri benim. Benım kedim strese girince tüy döküyor çok hassas oluyor bu cinsler. Ama çok akıllılar. Sen bilirsin kedi bakmak büyük sorumluluk. Bunu alabileceksen sahiplen
Valla bu dönem çok tüy döküyo bi sure sonra geçer ama döker yani bayağı. Kedi tüyü zararlı bilirsin 3 gün sonra yapamıyorum diceksen alma. Ayrıca kedi köpek yan yana olmaz
Görünüşüyle olacak iş değil bu bakım istiyo köpeğin eminim güzel bi köpektir ama çirkin olsa bakmayacak mısın veya güzel olduğu için mi sahiplendin? Hayır. Onuda öyle düşün 3 gün sonra yapamıyorum diyebilirsin tüy değişim mevsimi aşırı tüy döküyor ve bakımı da oldukça zor duşu yemeği ne biliyim veteriner bakımları kumu herşeyi masraf gerektiriyor
Ya aslında tipinden daha çok üzüldüğüm için istiyorum daha önce tecrübem yok evet :) Gerçekten çok istiyorum almayı ama bakımı ilgilenmesi evet dediğin gibi ya
İşte dediğim gibi kedilere köpek gibi hadi sokağa çıkariyim ihtiyacını gidersin yok eve kumunu Alcan yemi ayrı yuvası ayrı veteriner bakımları var çok uğraş istiyo kumu bile dünya masraf sadece acıdım aldım gibi düşünme gerçekten bakım isteyen varlıklar
Hele bide çalışan birisiysen daha zor olur onun kumu Falan sürekli değişmeli kirli kuma yapmaz mesela bide dediğim gibi kum masraflı bide her gün değiştirdiğini düşün midesi hassas birisiysen zorlar seni alma ☺️
Mesela ben kedimi 3 günlüğüne bir arkadaşıma bıraktım il dışına çıktım nişanlımla ev alışverişi için. Döndüğümde patilerinde yaralar fark ettim çok korktum arkadaşım bişey söylememişti çünkü hep soruyodum oysaki. Veterinere götürdüm sonra zamanlarda stres olacağı ne oldu dedi ben sahibiyim il dışına çıktım dedim direk senden ayrı kaldığı için onu bıraktığını düşünüp strese bağlı yaralar çıkmış dedi 🥹 hassas varlıklar işte biz insanlar gibiler sadece dillerini bilmiyoruz
Allah'tan erken yetiştim aksi halde vücudunun farklı yerlerinde de çıkmaya baslayacakmıs şimdi tüm seyahatlere hatta alışverişlere birlikte gidiyoruz 😄😄 koltuğun rahat olup olmadığını oda test ediyo
😄😄😄ama öyle bakamicagi canlıyı güzel sevimli diye alıp 3 gün sonra sokağa atıyolar çok üzülüyorum bu cinsler sokakta yapamazda sokak kedisi olsa neyse ama öyle diil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Nasıl bakmış ya resmen beni al diyo
Bende üzülüyorum işte ona çok istiyorum ama işte bakımı ilgisi vs bende yapamam.
Gözün kestiriyorsa al
Sağolsun birisi anlattı ondan sonra kestirmedim.
Kedi ile köpeğin anlaşabilecek mi acaba?
Köpeğim bahçede kedim evde olacak ama bilmiyorum.
Kedi nasıl uysal mı peki?
Uysal evet öyle dedi.
Sen bilirsin. Bizim Şu an iki kedi var biri annemın diğeri benim. Benım kedim strese girince tüy döküyor çok hassas oluyor bu cinsler. Ama çok akıllılar. Sen bilirsin kedi bakmak büyük sorumluluk. Bunu alabileceksen sahiplen
Evet maalesef ilgi isteyen bir hayvan onun sorumluluğunu almak daha zor üzülüyorum istiyorum ama bir yandan da yani gerçekten zor.
Bende de aynısı var çok tüy döküyor
Hadi ya beni endişendiren o :)
Valla bu dönem çok tüy döküyo bi sure sonra geçer ama döker yani bayağı. Kedi tüyü zararlı bilirsin 3 gün sonra yapamıyorum diceksen alma. Ayrıca kedi köpek yan yana olmaz
Köpeğim için ayrı yerim var kediyi çok sevdim görünüşü falan ama haklısın bakamam sanırım hiç günaha girmeyeyim.
Görünüşüyle olacak iş değil bu bakım istiyo köpeğin eminim güzel bi köpektir ama çirkin olsa bakmayacak mısın veya güzel olduğu için mi sahiplendin? Hayır. Onuda öyle düşün 3 gün sonra yapamıyorum diyebilirsin tüy değişim mevsimi aşırı tüy döküyor ve bakımı da oldukça zor duşu yemeği ne biliyim veteriner bakımları kumu herşeyi masraf gerektiriyor
Ya aslında tipinden daha çok üzüldüğüm için istiyorum daha önce tecrübem yok evet :)
Gerçekten çok istiyorum almayı ama bakımı ilgilenmesi evet dediğin gibi ya
İşte dediğim gibi kedilere köpek gibi hadi sokağa çıkariyim ihtiyacını gidersin yok eve kumunu Alcan yemi ayrı yuvası ayrı veteriner bakımları var çok uğraş istiyo kumu bile dünya masraf sadece acıdım aldım gibi düşünme gerçekten bakım isteyen varlıklar
Benim köpek maşAllah o kadar değil ya :)
Doğru yani bakım ilgi isteyen hayvanlar ben o kadar ilgilenemem açıkçası.
Hele bide çalışan birisiysen daha zor olur onun kumu Falan sürekli değişmeli kirli kuma yapmaz mesela bide dediğim gibi kum masraflı bide her gün değiştirdiğini düşün midesi hassas birisiysen zorlar seni alma ☺️
Hahaha yok midesiz birisiyim ben hahaha ama diğer bakımları dediğin gibi zor ya
Dediğim gibi hem cebi yakar hem ilgi isteyen varlıklar zor olur senin için
Benim bu kadar masrafım yok :)
:) ama onun var
Ya hadi masraf neyse de bakımı ilgisi falan gerçekten zormuş bir sevdadan daha vazgeçmiş bulunuyorum.
Evet para bi şekilde olur ama ilgi sevgi önemli eksik kalırsa sahibinden ayrıldığı için üzülüp hasta olabilir onun günahına girme
Şu an daha çok korktum ben o kadar ilgilenip bakamam ona kendimi biliyorum yani.
O zaman kapat bu defteri:)
Üzerine çizgi çekip kapattım bu defteri de.
Mesela ben kedimi 3 günlüğüne bir arkadaşıma bıraktım il dışına çıktım nişanlımla ev alışverişi için. Döndüğümde patilerinde yaralar fark ettim çok korktum arkadaşım bişey söylememişti çünkü hep soruyodum oysaki. Veterinere götürdüm sonra zamanlarda stres olacağı ne oldu dedi ben sahibiyim il dışına çıktım dedim direk senden ayrı kaldığı için onu bıraktığını düşünüp strese bağlı yaralar çıkmış dedi 🥹 hassas varlıklar işte biz insanlar gibiler sadece dillerini bilmiyoruz
Eyvahh başıma böyle bir şey gelde kahrolurum ben ya
Allah'tan erken yetiştim aksi halde vücudunun farklı yerlerinde de çıkmaya baslayacakmıs şimdi tüm seyahatlere hatta alışverişlere birlikte gidiyoruz 😄😄 koltuğun rahat olup olmadığını oda test ediyo
Haydaaaa hahahahah yo bu benlik değil hayır ben yapamam.
Evlat oluyo resmen o yüzden vazgeç:)
Vazgeçtim artık yani :) bu saatten sonra hahaha
😄😄 sevindim
Hahahaha üzme beni Anonim. :)
😄😄😄ama öyle bakamicagi canlıyı güzel sevimli diye alıp 3 gün sonra sokağa atıyolar çok üzülüyorum bu cinsler sokakta yapamazda sokak kedisi olsa neyse ama öyle diil
Anonim değilim ayrıca 😄😄😄
Oy kurban olurum ona nasi tatli
Evet çok ya :)