Selam arkadaşlar kedim 1 yaşında tekir 1 senedir hiç bir sorunu yoktu kakasına bakarım çişine bakarım her şeyi kontrol ederim kusma vb olmazdı hepte kucağımda uyur. Bu akşam miyavlayıp durdu sürekli içeri gitti bir süre içerde kaldı ona bakmak için odaya gittiğimde halıya kakasını yapmış kakanın içersinde küçük canlı olmayan beyaz parçalar vardı. Az ilerisine yediği mamayı kumuna gitmedende balkonun kapısında mukus kan ve kaka vardı çok korktum temizledim hemen veterinere götürücem zaten biraz önce tekrar kustu sarı su ve tekrar ufak bi kaka küçük beyaz parçalar mukus ve kan vardı sürekli karanlık yerlere giriyo yanıma gelmiyo yemekte yemiyo bunun sebebi nedir çok korkuyorum yaşayan var mı
Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi yine kustu 4. Kez 😞
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Zaman kaybetme vetenere götür. Kusması sorun değilde kan gelmesi acil bir durum olabilir.
Normalde hep yanıma gelir sabahta bir şeyi yoktu bir anda oldu arkadaşımında kedisi vardı kurt var kakasında falan dedi ama cansızlar ufacıklar çok korkuyorum ya
Doktor bi baksın ilaç versin.
Korkma.
Şimdi yanıma geldi kucağımda yatıyor ufaktan titriyor git gide farklı şeyler çıkmaya başladı bu yüzden çok korkuyorum öncesinde de başka bir kedim vardı 4 yaşında kaçtı gitti kaybetmekten çok korkuyorum
Dr. ne zaman götürmeyi düşünüyorsun?
Yarın sabah götüreceğim direkt
Sakın korkma. Hasta olduğu için bu tepkileri veriyor. Kusuyorsa iyi sadece dikkat et çok kan gelmesin. Az geliyorsa yine de endişe etme.
4 yaşında ki kaçan kedi hasta olduğu için kaçmış. Genelde hasta kediler sahipleri üzülmesin diye kaçarlar. Ama korkma tekir kediye bişey olmayacak
Ne durumda kedi kalp atışı nefes alışı normal mi? ona dikkat et.
4 yaşındaki kedimde tekirdi sarmandı ailevi bir sorundan ötürü evde kalamadık onunda canı tehlikede olmasın diye kuzenime bakması için bırakmıştım geri alacaktım 3 haftanın sonunda pencereyi gördüğü an kaçıp gitmiş bir dahada asla dönmedi
Burnu ıslak mı onu kontrol et.
Nefes alışı normal ufak titreme var kanda öyle göl gibi değil mukus ortasında bir serçe parmağı kalınlığında kan var
Burnu kuru ıslak olunca ne oluyor hiç bilmiyorum
Çişini yapabiliyor mu?
Tuvalete gidip yaptı çişini
Kedi kendini kasıyor mu ona dikkat et. Çiş yapamıyorsa idrar iltihaplanması olabilir.
Herhangi bir kasılması yok şu an kucağımda sarıldı ve uyudu ufaktan titremesi var burnuda kuru şu an
Sabah ola hayrola…
Hasta olduğu için burnu kuru, ıslak ise her şey normal sağlıklı demek.
Normalde de bazen ıslak bazen kuru oluyordu böyle kusma falan olmadan önce de ıslaktı of of inşallah bir şey olmaz
Bol bol kustu çıkardı ona zarar veren şeyi. Hasta olmuş. Yine de bir veteriner geçsin ona yaramayan bir şey var. Canı acıdığı için miyavladı. Sen sakin kal sen ne kadar korkmazsan kedide o kadar korkmaz. Sakın korkma. İyi ol ki kedi beni de seni düşünmesin. iyileşsin.
Relax ol olur mu? güzel enerjini hissetsin…
Titremesi durdu sakin sakin uyuyor şu an umarım düzelicek
Üstünü ört ağır olmayan bir ufak battaniye ile üşüdüğü için titredi, sıcak hissetsin.
Örttülü güzelce her gecede böyle uyur zaten iyileşsinde başka hiç bir şey istemiyorum bir kaybı daha kaldıramam
Anlıyorum güzelim. Hadi sende yat uyu. Rabbim verdi bile onun şifasını. Üzülme dert etme.
Nasıl oldu kedin? Vetenere gittiniz mi?
Bugün kakasında kan vesaire yoktu kusmadı yemeğinide yedi suyunuda içte çokta enerjikti ayriyetten kontrol ettiğimde dün gördüğüm küçük kurtçuklarda yoktu veteriner yarın gelmemi söyledi yarın gidip iç paraziti yaptıracağım burnu falanda kuruluğu gitti bir tek küçük tuvaletini yaptığını görmedim onun dışında çok iyi çok şükür
Bende aslında parazit 🦠 olduğunu düşündüm ama emin olmadım. O yüzden bişey diyemedim sana. Şimdilik her şey yolunda görünüyor gibi. Yarın mutlaka git bir iç kontrol den geçsin.
Kedinim aşıları var mı? Eğer yoksa götürmüşken aşıda yaptır. Sokağa hiç çıkmasa bile bir gün çıkarmak istersen bakteri bakmasın. Hem daha sağlıklı olur hastalanmaz.
Tüm aşılarını yaptırıcam ama ilk önceliğim iç parazit benim eski kedimde de hiç aşı yoktu 4 sene boyunca ne kısırlaştırdım ne aşı oldu turp gibiydi ablamın kedisi aşı olunca hastalandığı için korkuma yaptırmamıştım ama şimdi yaptıracağım korktum çok tedirgin oluyorum
Kediden kediye fark var. Benim tekir kedi kanama geldiğinde ben acile götürmüştüm 2 yaşındayken.
Sonra veteriner onu kısırlaştırdı. En kısa zamanda kısırlaştır. Tüm aşıları olsun. Korkma gerek yok. Arada bir hasta olacaklar çünkü çok soğuğa gelemiyorlar. Çok normal. Kedine proteinli kaliteli mamalar al. bi de vitamin almanı tavsiye ederim.
Mama ve vitaminde hep en iyisini alırım bakmam parasına en iyisi neyse o kendimden kısar onlara veririm yeterki iyi olsun çocuğum gibi gördüğüm için kahroluyorum bir de cidden ben doğursam neler olur kim bilir 🤦🏼♀️
Çünkü Çocuğumuz gibiler.
2. ci kedi alma şansın var mı?
Aslında çok istiyorum fakat annemde bende çok duygusalız hayvan konusunda 2 tane olunca bir şey olursa falan çok korkuyoruz 5 sene öncesinde 4 kedi bakıyorduk hepsinin veterinerine oraya buraya koşmak çok zor benim üniversite annemin çalışma hayatından kaynaklı evde tek kalmak durumunda kalıyorlar ileride daha düzenli bir hayatım olduğunda 2 den de fazla kedi almayı planlıyorum
2 tane yeter. Birbiriyle oynasınlar yeterli. Daha uzun ömürlü olurlar. Tek kedi olunca psikolojisi bozulur. Hani sen ilgilenmezsen bi de oynamazsan falan. E kedi birbiriyle oynar. Hem bağışıklığıda güçlenir.
E harfi 2 olacaktı pardon.
Oynama konusunda sıkılmadan oynuyoruz hep tüm imkanları sağlıyorum ben yorgun olsam annem annem olmasa abim ablam derken gidiyo öyle o konuda sorun yok ama tabi kendi doğasından bir arkadaş çok iyi olur arada ablamın kedisiyle oynuyorlar okulum olmasa 2. Kediyi alabilirdim ama işte çok zorluyor bu yüzden alamıyorum yoksa bahçemiz kedi kaynıyoo🥹
Bahçe de kedi varsa bahçeye sal ama önce aşılarını olsun. Ablanın kedisi aşılı değilse sakın kedini ona yaklaştırma. Aşılı ise sorun yok.
Başka kedilerden bakteri kapmaması için aşı şart.
Ablamınki aşılı sorun yok aşısı olmadığında salamıyorum bahçeye. Ablam halamın kedileriyle oynuyo aynı binada olduğumuz için sık sık buluşturuyorum onları onlar olmazsa benle oynuyor zaten o açıdan hiç sorun yok
Sağlıklı olsun. iyileşsin güzel günler görsün. Seni de yordum
Yok ne yorması severim böyle konularda konuşmayı
😊 Yarın beni de olup bitenden haberdar eder misin? Endişe ediyorum çünkü
Tabi ki haberdar ederim⭐️
😊 iyi geceler dilerim.
Veterinerden geldik şimdii şansımıza veterinerin yanında çişini falan yaptı çişinde sorun yok kakasında da hiç bir problem yok küçük kurtçuk vesaire asla yok çok sağlıklı dedi yaptı aşılarını fakan kontrollerinide yaptı gayet sağlıklı muhtemelen yabancı bir cisim yedi bir böcek bile olabilir dedi şimdide uyuyo mışıl mışıll
Aaa Çok iyi çok sevindim. Az bizi korkutmadı. Aşılarını da olmuş daha fazla sevdim. Bir daha ki sefere böcek yemeyecek çünkü merağını aldı. Gördü hastaladı. Kedi cinsi akıllı hayvandırlar. Yaşı küçük olduğu için tadını merak etmiş 😁
Neyse ki kabusu attın. Tekrar geçmiş olsun.
Cidden çok rahatladım aşıdan dolayı halsiz biraz ama sabaha geçer diye düşünüyorum çook teşekkür ediyorumm🫶🏻
Bir kaç gün içinde kendine gelecek. Aşıdan sonra öyle oluyorlar.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!