İyi akşamlar herkese benim bir kedim var 2 yaşında erkek shotish bir kedi daha sahiplendim dişi oda benim ki erkek sahibi eşi istemediği için verdiler kedi çok korkak sürekli saklanıyor sevdirmiyor mama verince yiyor tuvaletini yapıyor ama sevdirmiyor nasıl alisabilir kedi eve ve bize
İkinci kedi sahiplendirme yardım edebilir misiniz?
Sabır Gösterin: Kediye alışma süreci zaman alabilir. Ona karşı sabırlı olun ve zorlamayın. Kedinizin kendi hızında rahatlamasına izin verin. Sakin Bir Ortam Sağlayın: Yeni kedinize sakin ve güvenli bir ortam sağlayın. Farklı odalara sığınabileceği, saklanabileceği bir yer verin. Gözlem Yoluyla Tanıyın: Kedinizin davranışlarını dikkatlice gözlemleyin. Onun ilgi gösterdiği şeyleri, korktuğu durumları ve rahat hissettiği anları anlamak için gözlemlerde bulunun. Oyun ve Eğlence: Kedinizle etkileşimde bulunmak için oyuncaklar kullanın. Kediler genellikle oyuncaklarla oynamaktan hoşlanır ve bu onları rahatlatır. Yavaşça Dokunmaya Alıştırın: Kedinize yavaşça dokunmaya başlayın. Ancak onun sizi kabul ettiğinden emin olun. Zamanla güven kazandıkça daha fazla temas kurabilirsiniz. Lezzetli Ödüller Kullanın: Kedinize ödül olarak sevdiği bir öğün vererek, onunla olumlu bir bağ kurabilirsiniz. Diğer Kedisiyle İyi İlişkiler Kurmasına Yardımcı Olun: Var olan kedisiyle uyumlu bir ortam yaratmak için yavaş tanıştırma yöntemleri kullanabilirsiniz. Ancak bu süreçte acele etmeyin ve kıskançlık veya rekabet olasılıklarını göz önünde bulundurun. Unutmayın ki her kedi farklıdır ve alışma süreci bireyseldir. Eğer kediniz uzun bir süre boyunca rahatlamaz veya stres gösterirse, bir veterinerle görüşmek faydalı olabilir.
Kedi oyuncaktan korkuyor aldim olta çıngırak bir sürü top ama sesten çok korkuyor önceki evinde çişini yapıyor diye verildi ama bende yapmadı kuma yapti