2 tane muhabbet kuşum var ama bir tanesi dünden beri ne zaman baksam kafasını arkaya çevirip gömmüş uyur gibi takılıyor mıncıklayana kadar böyle duruyor hasta falan değildir değil mi?

2 tane muhabbet kuşum var ama bir tanesi dünden beri ne zaman baksam kafasını arkaya çevirip gömmüş uyur gibi takılıyor mıncıklayana kadar böyle duruyor hasta falan değildir değil mi?

İnsanoğluna küsmüştür. İnsanoğluna bi yeteneğin olsa ne olsun isterdin diye sorarlar birçoğu uçmak der. Şimdi yeteneği uçmak olan canlıları kafeste tutuyorlar. Evde umursuyorum diyenler ne derse desin onun doğal ortamı ev değil. Kuşuma ne oldu dersin sonra. Ne olacak hapiste ömrü parmaklıklar ardında geçecek. Depresyona girmiştir.
Ya boş boş konuşma. Bilmiyorsan tatava yapma bende biliyorum doğal yeri burası değil. Ama andavalın biri almış bakamamış kedisi de var diye bende sokağa falan gitmesin diye mecbur aldım bakıyorum. Ayrıca bu tür kuşların doğal ortamı yoktur direk evcil olarak üretiliyorlar. O amaçla varlar. Sen doğada kaç tane muhabbet kuşu gördün
Doğal ortamı yok mudur? Bilmiyorsan tatava yapma :)
Sadece darı ile besliyorsun, ara sıra salmıyorsan, ballı yem almıyorsan, aynası yoksa, oyuncakları yoksa böyle dünyaya küser,
hemen harekete geç, suyunu 3 günde 1 değiştir, odayı havalandır, kuşu camın kenarına koy, ara sıra kafesin kenarına marul, salatalık gibi yeşillikler sıkıştır, meyve dilimleri de olabilir.
Öyle kuş beslenmez, empati yapmalısın.
20 sene kuş beslemiş biriyim , bu kuş hayata küsmüş, ona arkadaş al.
Maşallah adı ne? Eskiden bazen kuzenler tatilde olunca onların kuşa bakardık rahat uyumak için öyle yapıyorlardı onlar da ama sürekliyse besin eksiği de olabilir veya cok sallanıyor sarsılıyorsa bir gözlemle
https://www. petpaty. com/muhabbet-kusu-kafasini-neden-arkaya-gomuyor/
O zamanlar kuş forumu da vardi biliyorum kuzenim arada bilgi edinirdi ama şu an nasıl ve hala var mi bilmiyorum
Cevap
1Cevap
Belki de hasta olabilir geçmiş olsun veterine götür imkanın varsa
Hasta olabilir minnoş ya, üşüyor mu üşüyor olabilir örtü koyabilirsin
suyuna vitamin alabilirsin vitaminli mama falan da
Bi de ara sıra mümkünse hep sal ve ilgilen ses yap
Onu sürekli yapıyorum kafesleri neredeyse hep açık istedikleri zaman çıkabilirler yani
ya üşüyo ya da hasta, eğer kakası cıvık ya da farklı bi renkse hastadır
Hiç kuşum olmadı ama terslik var gibi duruyor, veterinere götürmende fayda var...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?