eline zamanla alışır ama hızlandırmak istiyorsan kafesindeki yem kabını kaldır ve 2-3 saat arayla eline yem koy elinden besle geceleri yem kabını geri takmayı unutma
erkek
tüy dökülmesi yaşıyor ya da yaşayacak olabilir diye düşünüyorum
Öncelikle kuşunuz erkek ve kuşunuz tüy döneminde gibi görünüyor Japone ırkına benzetemedim. Kuşun yem kabını kaldırmak gibi bir hataya düşmeyin. Kuş size zamanla alışır. Eğer küçük yaşlarda kuşun yemini kaldırıp elinizle yemeye alıştırırsanız ileri ki zamanlarda düzenli olarak yem yemez (isteksiz olarak az yer ve zayıf düşer) sürekli olarak sizin elinizden yedirmenizi bekleyecektir.
Elinizden hiç yem yedirmeyin demiyorum ara ara yedirin böylelikle çekingen bir kuşsa size alışması daha kolay olacaktır. Sizin yapmanız gereken şeyler bunlar; Kuşunuzu biraz büyüyene kadar bir süreliğine sessiz bir ortamda bulundurun. İlk zamanlarda ani hareketlerden kaçının ve kuşunuzu elinize almaya çalışmayın. Parmağınıza alıştırmak için de ara sıra parmağınızı kuşunuzun karın kısmının altına gelecek şekilde tutup parmağınız çıkmasını sağlayın. Taklit kısmına parmağınıza çımaya alıştıktan sonra başlayın. Kuşunuzu yavaşça ağzınıza doğru götürüp ona kısık ses tonuyla sevgi ifadeleri kullanın çok hoşuna gidecektir. Bu yazdıklarımı gün içinde birkaç kez tekrarlayın. Kuşunuz konuşuyor gibi değişik sesler çıkartmaya başladığı zaman taklit etmesini istediğiniz sesleri öğretebilirsiniz.
Kuyruğu çoknuzun bunun. Petshoptaki en iri yavruydu. 15 gün oldu evde. Annesinin yuvasından çıkarıp verdi. Gagası siyahtı sarıya döndü. Jumbo dediği kuşlar vardı onlar çok pahalıydı. Çekoslovak iyi mi olur?
Jumbolar çok hantal çekoslovaklar uçmayı aktif olmayı severler 10 yıl falan besledim muhabbet kuşu ama şu an cinsiyeti için bir şey diyemem dişiye benziyor
Bu kuşun kafesini hiç kapatmıyoruz. Sürekli odada uçuyor çok aktif abi. Acıkınca yuvaya girip yem yiyip tekrar çıkıyor. Elimizden omzumuzdan başımızdan hiç inmiyor. Ama avucuma alamıyorum alınca cak cak cak yapıyor. Avucuma almayı nasıl öğretebilirim? Elimize hep geliyor hiç inmiyor ama tutunca caklıyor abi