108 yaşındaki kadın uzun yaşamın sırrını açıklıyor: “Çocuk yerine köpek sahibi olun”Ada Daniel 108 yaşına bastı ve uzun bir yaşamın sırlarını ortaya çıkardı. Ona göre, uzun yaşamın anahtarı çocuk yerine köpek sahibi olmak
108 yaşındaki kadın uzun yaşamın sırrının çocuk yerine köpek sahibi olmak olduğunu söyledi. Düşünceleriniz neler?
Şahsen 108 yaşına kadar yaşamak istemezdim. 75-80 ideal benim için. Sonrası işkence gibi gelir. Vücudum dayanamaz yani o yaşta ölüden farksız olurdum. Aslında köpekle bebeği kıyaslaması mantıksız biraz. İkisi bambaşka duygular. Tabii ki kadın vücudu çocuktan sonra deforme olabiliyor ama 1 çocukla da vücut çökmez herhalde. Derdini tasasını saymazsak tabii.
İsviçre'de yapılan bir araştırma, köpek beslemenin insan sağlığı açısından önemli bir faydası olduğunu ortaya koydu. İsviçre’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, evinde köpek besleyen insanların, beslemeyenlere göre kalp rahatsızlığı ve diğer ölümcül hastalıklardan ölme riskinin yüzde 36 daha az olduğu açıklandı. İsviçre’de bulunan Uppsala Üniversitesi Epidemiyoloji profesörü Tove Fall, yaptığı araştırmada köpek sahibi insanların, köpeği olmayanlara göre daha sağlıklı olduğunu söyledi. Araştırmaya göre, köpek sahibi olmak kalp rahatsızlığı riskini yüzde 36 azaltırken, köpek besleyen insanlarda kalp rahatsızlığı sebepli ölümlerin yüzde 15 daha az gerçekleştiği gözlemlendi. 3,5 MİLYON KİŞİ ARAŞTIRILDIİsviçre’de yaklaşık üç buçuk milyon kişinin katıldığı araştırmada, katılımcıların köpek sahibi olup olmamaları ve sağlık kayıtları gözlemlendi. Yaşları 40 ila 80 arasında bulunan katılımcılar 12 yıl boyunca kayıt altındaydı ve yalnızca yüzde 13’ünün köpeği bulunuyordu. Tove Fall, köpeği bulunan insanlar ve yalnız yaşayan insanların sağlık durumları arasında büyük bir fark olduğunu söyledi ve ekledi: “Kişilerin sağlık durumları tek başlarınayken daha çok değişiklik gösteriyor. Eğer evinizde köpek bulunuyorsa, yalnız yaşamanın etkilerini dengeliyorsunuz.”Araştırma sonuçları köpeklerin insan sağlığını nasıl etkilediklerini söyleyemese de, yalnız yaşayanlara oranla bir köpek beslemek stresi düşürüyor ve insanları daha sağlıklı bir yaşam stili için motive ediyor. Araştırmada Fall, farklı köpek cinslerinin insan sağlığı üzerindeki araştırmasında teriyer, retriever ve tazı gibi av köpekleri besleyen insanların en düşün kalp krizi riskine sahip olduğunu ortaya çıkardı.
Yoğurt yemekle , bal ve kaymak yemekle ömür uzamaz. Sigara ve alkol içmekle de ömür kısalmaz. Sadece yine yaşar ama sağlıksız yaşar. Ömür takdiri ilahidir. Ömür uzayabilir ama bu bazı şartlara bağlı. Uzadığını kimse bilmez ve bilemez , sadece ALLAH bilir. Örneğin sadaka verenin ALLAH dilerse , dilediği kadar ömrünü uzatabilir.
köpek hem ruhsal sağlığa iyi gelir hem fiziksel sağlığa. bağışıklığın güçlü olur onla yaşarken. yaşadığın stresi çok çabuk alır üzerinden. doğru söylemiş öz teyzem
Hangi dangalak isteyerek bu kadar yaşamak isterki ve bu bahsedilen ülkelerde yalnız ölen insanların günlerce hatta hatta aylarca cesedleri çürüyüyene kadar öldükleri den kimsenin haberi olmuyor. Böyle yaşamak ve böyle bir son isteyenler bencede köpek sahibi olmalı.
Aslında bir bakıma evet, çocuk doğurmak bedenden çok şey alır erken yaşlanırsın artı bunun sinir stress uykusuz geceleri var. Yaş artıncada hep ileriye dönük düşünceler. Köpekler banada bi mantıklı geldi şimdi haydaa ahahsjsjsj
Saçmalamış. Zaten evlenemeyen ve çocuk sahibi olamayanlar istiyorumda olmuyor demiyorda. Kibir içeren kendi tercihiymiş gibi gösteriyor. Neden evlenmediniz kimsenin beni hakettiğini düşünmüyorum filan fistan.
Çocuk değil de koca sahibi yerine köpek sahibi olun demek istemiş, doğru diyor. Erkekler ömür tüketir sevgilim olmadığı zamanlar yiyip içip kilo alıyorum. Sevgilim olunca bir gram huzurum yok, iştahım kaçıyor zayıflayarak kurudum vallahi
Uzun yaşayınca ne oluyor ki? Kemikleri erimiş, beyni körelmiş, aklı bunalmış, karşıdan karşıya geçmek bile aksiyon gerekirken o yaşlı halimle 200 yaşında olsam ne yazar?
insanlar anlayamıyor bu gerçeği. 200 yıl yaşayarak bi bk olacagını zannediyorlar full dna hasarlısın yeterli atp üretemiyor artık hücrelerin. önemli olan uzun yaşamak değil gençliğini koruyarak min. dna hasarıyla yaşayabilmek. dna hasarı demek telomer kısalması ve daha az atp üretebilmek ve doku kaybı demek. organ fonksiyonları her şey alt üst oluyor enerjisiz şekilde eziyet bir yaşam sürer hale geliyorsun. çevremde 60 yaşa gelip de hastalıgı olmayan kmise yok istisna hariç. bir de siyonistler ömür uzadı yalanını heryerden pompalıyor millete. 60 ı geçtim yeni nesil şu an 30-40 demeden diyabet tanısı alıyor. kanser ve obeziteyi saymıyorum daha.
ben şu cins olsun diyerek almadım hediye geldi ama minnacık fare kadar oğlum ben eğer kendim sahiplenmek isteseydim tercihim chow chow ya da akita inu olurdu
“İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum…” Hayvanlar doğaya, çevreye, dünyaya zarar vermiyor. İftira atmıyor… @kaba-sakal bir köpeğin dostluğu bir dostun köpekliğinden iyidir
Çocukken bi köpeğim vardı baretta idi adı. Ne desek yapardı çok akıllı idi , git ayakkabımı getir dediğimde gidip getiriyordu araba çarptı öldü 😥 öyleler
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > 108 yaşındaki kadın uzun yaşamın sırrının çocuk yerine köpek sahibi olmak olduğunu söyledi. Düşünceleriniz neler?