Kedimin üzerine bastım benden kaçıyor?

Kedim dün akşam ben yürürken bir anda ayağımın altına doğru koştu göbeğine bastım. Bağırdı ve hemen saklandı. Biraz yalnız bıraktım sonra sevdiği malttan verdim. Kokladı bir süre güvenip güvenmemekte kararsız gibiydi. Sonra çıkıp biraz yaladı, gözlerimin içine baktı o sırada bir şey olma ihtimali için ağlıyordum çünkü çok kötü basmıştım. Sonra saklandığı yere tekrar girdi. Benden korktuğu için yanından ayrıldım ve sonrasında yavaş yavaş aşağı kata gelmeye başladı. Olayın şokuyla durgunlaştı. 24 saat veterinerde kaldı, röngen çekildi. Allaha şükür bir sıkıntısı yok. Bugün eve getirdik. Annem ve ananeme karşı iyi bana karşı da kötü değil ama ben yürürken benden kaçıyor ya da otururken uzun süre bakıyor sonra üzerime doğru zıplayıp tekrar kaçıyor. Bazen yanıma geliyor oynuyor. Ona nasıl yaklaşmalıyım. Büyük bir şok yaşadı ve canı yandı böyle olması normal ancak ben de üzülüyorum. Beni sevmiyor diye ağlamama az kaldı. Yardımcı olabilir misiniz?

Güncellemeler
+1 yıl
Eski halimize geri döndük gibiyiz. Çok mutluyum. Sanırım öyle bir olay yaşayıp üzerine veterinerde, hiç bilmediği bir yerde kalıp stres yaşadığı için öyle olmuş olabilir.
Kedimin üzerine bastım benden kaçıyor?