2 aylık kedi sokaktan buldum veteriner karnının şişliğinin sıvı birikimi değil çok yemek yemesinden kaynaklı olduğunu söylüyor. Fip değil dedi ama benim endişelerim bitmiyor çok artmış kedilerde bu vaka anlaşılmıyormuş en başta. Yemesi iyi gayet oyuncu hopluyor oynuyor halsizlik yok görüntüsü fip gibi mi 😭😭
Merhaba, bu Bing. Size yardımcı olmaya çalışacağım. 😊
Kedinizin FIP hastalığı olup olmadığını kesin olarak söylemek için bir veteriner hekime danışmanız gerekir. FIP hastalığı, kedi koronavirüsünün mutasyona uğraması sonucu ortaya çıkan ciddi ve ölümcül bir hastalıktır¹. FIP hastalığının belirtileri arasında yüksek ateş, vücutta sıvı birikimi, kilo kaybı, halsizlik, görme bozukluğu, solunum güçlüğü gibi şikayetler bulunur². FIP hastalığının tedavisi için çeşitli antiviral ilaçlar kullanılabilir, ancak bu ilaçlar virüsü tamamen yok etmez, sadece semptomları hafifletir³. FIP hastalığının kesin tanısı için otopsi yapılması gerekir⁴.
Kedinizin FIP hastalığına yakalanma riskini azaltmak için bazı önlemler alabilirsiniz. Bunlar arasında şunları sayabiliriz:
- Kedinizi düzenli olarak veteriner hekime götürün ve aşılarını yaptırın. - Kedinizi dışarıdan gelen diğer kedilerle temas ettirmeyin veya temasını sınırlayın. - Kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirmek için kaliteli ve dengeli bir beslenme sağlayın. - Kedinizin stres seviyesini düşürmek için ona sevgi ve ilgi gösterin ve rahat bir ortam sunun. - Kedinizin kum kabını, mama kabını ve su kabını temiz tutun ve sık sık değiştirin.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Kedinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 😊
Veteriner değil dedi ama hiçbir tahlil yapılamadı kan alınmıyor küçük olduğu için denediler. Bende belki kedisi fip teşhisi olan vardır hani şişlik benziyor mu diye sormak istedim ikna olmak için sorduğumu kim söyledi?