Kuşum normalde saldırgan değildi ama bu sıralar sürekli ısırıyor ve tüylerini ağzında görüyorum ama tüylerinde azalma da yok sebebi psikolojik olabilir mi? Bu arada tek bir kuş besliyorum yalnız olduğu için mi acaba
Birden fazla sebeb dayanablır oncelıkle kusun türü ve cınsıyetı onemlı. Muhabbet ve papagan kuslarda kızgınlık donemınde bu hareketler gorulebılır bazı zamanlarda kızgınlık yumurtası atarak bu surecı yok edebılıyorlar bazı zamanda ıse ona oyuncaklar alarak bunun onune gecmen mumkun olabılır.
KAfeste ayna olmamalı
Boncuk tarzı şıkırtılı şeyleri çok seviyor. Bir şeyleri çekiştirmeyi de o yüzden kafesinde yutamayacağı büyüklüklerde boncuklu anahtarlık ve uzun bir kaldırıp attığı zincir var salıncağı da var. Onun süsü ile de oynayıp sallanmayı seviyor. Bazen kafesin üstüne çıkıp tutma yerini kaldırıp indiriyor aynam kapalı kafeste de yok aynayı kapattığım perde ile de oynuyor gün içinde de istediği zaman uçuyor aynı zamanda kafesin kapağını çıkardığım için yayı ile de bir ileri geri oynuyor gün içinde ilgilenmeye de çalışıyorum
Isırma huyu hep vardı ama şimdi daha çok sevdirmiyor artık pek kendini eskiden hep parmağıma gelirdi o da yok çok nadir canı isterse normal kuşlar evin içinde gezer mesela sevmiyor hiç çok ürkek bir kuş sadece bir iki uçuyor kafesin üstüne çıkıyor. Ben uyuduğum zaman sabahları bazen masanın üstünde geziyor ben uyanınca hemen kafesine gidiyor. Benden mi çekiniyor acaba bir şey derim diye bilmiyorum aldığım yerde hiç salmamışlar eğitimsizdi o zaman
Kanatları da açık değildi uçamıyordu eve erkek kuş aldığımızda ondan öğrendi uçmayı sonra erkek olan kaçtı bir ay kadar komşunun kuşuna bakmıştım o zamanda tüm ilgisi ondaydı o kuş mesela hiç ele gelmiyordu kendisi omzuna veya kafana konardı ama öpmeyi çok severdi. Ondan dolayı da belki yabancılaşmış olabilir bilemiyorum ama dediğim gibi normalde ben uzandığımda bile üstümde olur benle telefona bakardı ilgisini çekerdi yok şimdilerde
Kızgınlık dönemindedir. ayrıca bahar geçişlerinde vitamin desteği alması iyi olur.
Dişi kuşlar konuşmaz pek.
Fazla da evin içinde serbest bırakmamanı tavsiye ederim.
Herşeyin fazlası zarardır.
Çiftleşme döneminde hırçınlaşır, tüyleri için vitaminler var onları araştır bi. Eş alırsan daha iyi olur ama mesela konuşuyorsa (muhabbet kuşuysa ) konuşmayı keser eş aldığında
Cevap
8Cevap
beslemedim maalesef Kızgınlık dönemindedir.
Çiftleşme döneminde kızgın olabiliyor bizim erkek muhabbet kuşu vardı Bir yıl önce kedi saldırısı sonucu öldü
Kafes kulu streste oluyor suyuna takviye ekle damlalar var
Ağız damlası ver zorla arada strese girmiş olabilir.
Kızışma dönemi geldiyse erkek kuş istediği için öyle hareketler yapıyordur
Maalesef sadece yem atmışlığım vayy
koca istiyor
Eakiden
dişi her yerde dişidir
ben de 2 tane var
Kızgınlaşmış bence
Tek kusmu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?