Aslından akıllı canlılar ama hayır dediğim bir şeyi tekrar tekrar yapıyorlar. Köpekler hayır dediğinde asla yapmaz doğaları gereği. Ama kediler neden bu kadar zor hayvanlar?
Çok şirin bir kedi gerçekten de Kediler, belirli eğitimlerle bazı komutları ve davranışları öğrenebilirler, ancak bunlar daha çok tekrar ve ödül sistemine dayalıdır. Yani bir davranışı tekrarlayarak, bu davranışa bağlı bir ödül aldıklarında o davranışı hatırlayabilir ve tekrarlayabilirler. Ancak bu, "hayır" gibi soyut bir kavramın anlaşılmasını içermez. Onlara neyin doğru ya da yanlış olduğunu anlatmak için daha net ve doğrudan eğitim yöntemleri kullanmak gerekir. Eğitimde kullanılan "hayır" kelimesi, aslında kedinin istenmeyen davranışları sergilediğinde eğitmenin tepkisini belirtmek için kullanılır. Kedi, davranışından dolayı olumsuz bir tepki aldığında, zamanla bu davranışı yapmaktan vazgeçecektir.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tekir kedileri yaramaz dediğin cins kedilerde daha mantıklı hele erkek kediyse bir de
Kendi yapılarıyla alakalı. British kızım hayırı anlıyor. Ve oturup bekliyor. Ama tekir kedim inat. İşine geldiği gibi. Bazen ben pes ediyorum bazen o. Köpeğimse benim first ladym. En akıllım 🥰
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cins kediler uslu çünkü bir de Tekir besle evin a*zina sıcıyor
O da senin yetiştirmene göre değişebilir. Sonuçta o bir kedi yaramazlık yapması gayet normal. Sadece ona yaramazlık yapabileceği alanlar oluştur. Onun da dilinden de anlamak lazım...
Balık yemleri, mısır, köpek maması kendi maması dışında her şeyi yiyor. Ortalığı dağıtıyor. Ailem diyor verelim verelim e bazen bende bunalıyorum. Biz yıllardır köpek besledik ki annem köpeğe bile bazen kızıyor. İki arada bi deredeyim