Merhaba arkadaşlar, herkese iyi akşamlar. Bu soruyu daha önce sormuştum ama paylaşımı bulamadım. Ya da başka bir siteden bilgi almıştım.
Bahçemde dört yavru kedi var. İkisinin gözleri kötü durumda, akıntı ve hafif kızarıklık gözlemledim. Geçen sene aynı durumda olan kediye eczaneden damla alıp kullanmıştım ve kısa sürede sorun sağlığına kavuşmuştu. Bahçemdeki bu yavrular için ne yapabilirim, hangi damlayı önerirsiniz?
Kutusu beyaz yeşil bir damlaydı ama adını unuttum.
Bahçemdeki yavru kedilerin gözleri için hangi damlayı kullanmalıyım?
Bence Veteriner e gitmek daha iyidir o zamana kadar gözlerinin temiz ve kuru tutulması lazım bir pamuk topunu ılık suyla ıslatıp, yavru kedilerin gözlerindeki akıntı ve irinleri temizleyin bence.
Sokakta bulduğum bir kedi vardı sahiplendiğim de hastaydı ve veterinerim göz damlası yerine sprey almamı söylemişti. Spreyin adı "Crystalin Anımal Health" iyot ve alkol içermiyor. Bu göz için kullanmaktan ziyade ağız ve kulak temizliğinde de yardımcı oluyor. Kedilerin ağzı kokuyorsa, kulakları kirli ise de kullanabilirsiniz.
Kullanım şekli ise pamuğa spreyden üç dört damla sıkıp kedinin gözlerine sürmek. Kulakları içinde aynı şekilde yapıp içini temizliyorsunuz fakat ağızına uygulamak isterseniz kedinin diş etine sıkmanız gerek. Mümkünse makyaj temizleme pamuğu kullanın o spreyi emmekte biraz daha yavaştır ve losyon iyice sürdüğünüz bölgeye yayılır. Geçmiş olsun.
Spreyin fotoğrafı bu. Ama yinede bir veteriner ile görüşmeniz lazım o daha iyi bilir.
Yeni doğmuş yavru kedilerde bir müddet böyle oluyor, bir de annesi emzirmediginden oluyor şirkette doğan kedi vardı oradan öğrendim. Eğer geçmezse en iyisi veterinere danışmak, damla varmış veriyorlarmış.
Bizim bahçedeki kediler için, pamuğu çay demine batırarak gözlerine pansuman yapıyorduk. Çok da iyi geliyordu şifa gibi. Normâlde insanlara da iyi geliyor çay pansumanı.. Fakat ilaçlardan anlamam.