Sahipleri öldüğünde Köpekler: yemeden, içmeden kesilir ve sahiplerini yalnız bırakmazmış... Kediler ise sahipleri öldüğünde evi terk eder, hatta aç kalınca sahiplerini kemirmeye başladıkları gözlemlenmiş. Nankörlük faktörü aç bırakınca ortaya çıkmış yani.
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kedi kutsal hayvandır ve köpekten daha değerlidir peygamberimiz kedisi uyanmasın diye kıyafetini kesmiş
Peygamberler döneminde bir çok hayvana değer verilmiştir. Hatta peygamberlere yardım etmiştir. ama kimse peygambere yardım etti diye evinde duvardan duvara ağ yapan bir örümcek beslemiyor.
İşte bizim insanoğlu cahil dostum cahil amellerine günah yazdırmaktan başka bir şey yaptıkları yok Allaha şükür durumum oldukça hayvanlara yardım ediyorum dahada iyi olursa daha da yardım edecem
Mesaj yazmamda ki amacım sana laf sokmak falan değil. Soruna cevap olarak: Bazı hayvanlar hatta insanlar aç kaldıklarında vahşileşebiliyor ve önce kendini düşünebiliyor. Kediler bu anlamda önce kendini düşünen sınıfta. Köpek daha sadık görülür. Şu da var. kedide salya olmadığından mecbur kalırsan kedinin ısırdığını yiyebilirsin. Ama köpek salyalı olduğu için bakteri içerir. o salya insana zararlıdır.
Kıyafetini kesen peygamber efendimiz değil sahabelerden Ebû hureyre hazretleridir. Kedi köpekten temizdir ve evde beslenilmesinde sakınca görünmemiştir. Kediler aç kaldığında ölen sahibinden bir ısırık alabilir, ancak köpekler açlıktan ölse de sahibini yemez. Sadakat ve temizlik ayrı. kapı önünde köpek ev içerisinde kedi beslemelisiniz.
@Ebûgurebâ köpekler açlıktan ölse dahi sahibini yemez demişsiniz, bu doğru değil. Çok aç kaldıkları zaman kardeşlerini bile yiyebiliyorlar veya civardaki başka köpekleri. Ben de hayvan besliyorum hem kedi hem de köpek. Hamsterlarım da vardı, ikisi kardeşti. Biri gece ölünce aynı süreçte kardeşi onun kafasını kemirdi. Ben akşam gördüm ama kafasının belli bir bölümü sadece kemikten ibaret kalmıştı. Sık sık barınak ziyaretleri de yapıyordum ve ben küçükken barınaklar rezildi (şu an bile kötü) o zaman daha da berbattı. Hayvanlar açıktan birbirlerine saldırıp yemişler yaşadığım şehirdeki barınakta. Sadakat konusunda atlar da sadakatli hayvanlar kategorisinde yer alıyor. Yazın atları çalıştırıp kışın karda dağın başına atan insanları da sayabilirim hatta. Atların hiçbirinin kuyruğu yoktu. Açlıktan kuyruklarını yemişler. Birkaçının kalça kısmı da dişlenmişti. Kendini savunan kurtulur, savunamayan da ısırılır ve derisi kopartılır. Bu hayvanlar açlıktan ölmemek için birbirlerini yiyorlar, emin olun orada insan olsa onu da yerlerdi. Bunu insanlar da yapardı, yiyecek hiçbir şey bulamasalar başka insanları kesip yerler. Kişi tokken açın halinden anlamaz, o an yapmayacağı şeyleri bile yapabiliyorlar anlaşılan. Burada tartışılması gereken konu hayvanların nankör olup olmaması değil de insanların zalimliğidir
@mavibakkalHayvanın sadakatı insanadır. Bir çok hayvan açlıktan ölmemek için kendi yavrularından zayıf olanları ve kendi kardeşini yiyebilir bu doğrudur. ama sahibi olan insana zarar vermez.
Bir noktaya kadar menfaat ilişkisi diyelim. menfaatin bittiği noktada hayvan bile olsa sizi ya terk eder, ya saldırganlaşır ya da size olan bakış açısı, güven algısı bozulur, hareketler değişir.
@Ebûgurebâ bu dediğinizin belli bir sınırı var. İnsanlar bile o durumda kardeşini öldürüp yiyebilirken köpeklerde akıl olmamasına rağmen köpekler neden yemesin? Bence mantıksız.
adilikte yarıştığımız canlılar var. merak etme :) Ama insanın en büyük özelliği, abartılı derecede iyi olabildiği gibi, abartılı derece de kötü de olabilmesi
bende kedileri daha çok seviyorum köpekler çok sevgi delisi sevdikçe tepene çıkıyorlar geriyorlar beni kedi öyle değil ama biraz seviyosun sonra kendi de sıkılıyor gidiyor zaten yav bu adam bana yemek vermiş su vermiş ben daha bunun yanında ayrılmiyim diye düşünmüyor hiç :D kendi özel alanı var kedinin o yüzden seviyorum