Bahçede büyüttüğüm iki aylık yavru bir kedim var. 2-3 gündür bahçeye büyük beyaz bir erkek kedi gelmeye başladı. Dün gece yavruyu bahçeye annesinin yanına bırakmıştım. Bir kaç dakika sonra kediyi kontrol etmeye geldiğimde o beyaz erkek kediyi gördüm. Yavruyu boynunda ısırıp bağırtıyordu. Annesi yanlarında olmasına rağmen bir tepki vermiyordu. Bende erkek kediyi bahçeden kovdum. Elime aldığımda yavru titriyordu. Gece bir şey olmasından korktuğum için anneyi de yavruyu da eve aldım. Sabah yavrunun tuvaleti var gibiydi. Annesiyle birlikte bahçeye bıraktım yine. şu an ikisi bahçede oynuyorlar. Yavruya zarar gelmesin diye anneyi sürekli yanında tutmaya çalışıyorum. Sizce anne yavruyu korur mu? Ve büyük bir kedi, iki aylık olmuş bir yavruya zarar verebilir mi?
Bazı kedilerde bu var. Erkek ya da dişi fark etmez yetişkin kedi bölgenin lideri olduğunu belli etmek için yavru kedilere zarar verir. Bazıları da dokunmaz sadece oynar zarar verecek olsa çoktan siz farkında olmadan hallederdi. Büyük ihtimalle biraz ilgilenmek istiyor.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bunu en iyi bi kedi bilir
bizim evde erkek kedi vardi
bi tane disi kedi geldi bizim evde dogum yaptı
dogum yaptıgı zaman erkek kedi odaya girip ona ve yavrularına yaklaşmaya kalkınca anne kedi pencesini vurdu ve erkek kediye saldırdı. demek oluyor ki erkek kediyi bi tehlike olarak gordu ve saldırdı
Yavru doğduğundan beri bahçede ve çok küçükken annesi bahçeye hiçbir yabancı kedinin girmesine izin vermiyordu. Şimdiyse pek bir şey yapmıyor. Bu yavrunun güvende olduğu anlamına mı gelir? Yoksan yavru büyüdüğü için mi önemsemiyor artık?
Normalde yavru kedi 4 kardeşti. bir şey olmasın diye apartman boşluğunda bakıyorduk komşularla. Bayramda apartman kapısını açık bırakmışlar. Geldiğimde 3 kedinin ölüsünü buldum. 4. Yavru kayıptı. Bayram günü ağlamaktan gözlerim şişmişti. Sonra diğer yavru saklandığı yerden çıktı geldi. Çok korkmustu. Bu olaya beni hayretler içinde bırakmıştı Çünkü geçen sene 5 yavrunun beşini de arka bahçede sapa sağlam büyütüp 4 ünü sahiplendirmiştim. Kalan bir tanesine de ben baktım. Çok uysal bir kedi. şu an yavruya abilik yapıyor, yalıyor, oynuyor onunla. Ben aslında yavruya evde bakmak isterdim ama annemler izin vermiyor. Yavruların ölmesini de istemem. Anneyi kısırlaştırsam günah olur mu acaba?
veterinere sorsan iyi olur, biz o dogum yapan kedi tekrar hamile kalınca kisirlastirdik cunku veteriner dogum yaparsa ölür demişti. bu arada ne kadar iyi birisin, kediyi bu kadar düşünen koca yürekli insan (:
Evde bakmak istiyorum annem izin vermiyor. Bahçede büyüt neyine yetmiyor diyor. Geçen seneki yavruların 5'ini de bahçede büyütmüştük. 4 ünü sahiplendirdim. Kalan 1 yavruyu da ben aldım. Kocaman oldu kardeşine abilik yapıyor. Çok uysal bir kedidir.
Ben yeni doğmuş yavrulara zarar veriyorlar diye biliyordum. Benim kedim iki aylık ve baya hareketli bir kedi. Geçen sene doğan abisiyle hep böyle oynuyorlar. Abisi sırtını ısırıyor yavru da kafasına vuruyor. Ama yabancı bir kedi olunca endişelendim ve hemen ayırdım.