Aşı olmana gerek yok. Kedinin tırmaladığı yeri bol su ve sabunla 5 dakika yıkaman yeterli. Ben sokaktaki canları besliyorum, şakasına ısıran köpek mi istersin, tırmalayan kedi mi, her yerim çizik içinde şimdiye kadar sana yazdığımı yaptım, aşı da olmadım. Ölmedim, yaşıyorum. m
Eve gelince hemen yıkadım soğuk suyla ama öyle 5 dakika falan değil sonra çıktım kolonya sürdüm bol bol, fito krem sürdüm bekliyorum işte bir şey olmaz diyorsun değil mi
Kolonyanın içinde alkol var, sterilize etmiştir o bölgeyi. Bir şey olacağını zannetmiyorum. Paranoya yapmana gerek yok. Sakın Google'dan da semptom araştırması yapma. 🤷
İnternete hiç bakama İnternette hafif bir kızarığa ya da minik bir deri döküntüsüne "KANSER" teşhisi koyuyor Hiç endişelenme Kedinin tırmaladığını sanmıyorum Kedi tırmalaması böyle olmaz Bir şey çizmiş - maddeyi kast ediyorum- Hiçbir şeycikler olmaz Mitoz bölünme kol derisinde biraz geç gerçekleştiği için çizik halen oradadır. 1-2 haftaya kalmaz gider Ayrıca kafana çok fazla takma Rahatsızlanabilirsin.
çok teşekkür ederim içimi rahatlattın 😔
ayy kaderdasim 🤗 beni de tirmaladi essek sıpası Rafis 🙄
ama korkmana gerek yok diye düşünüyorum kuduz bir hayvan ancak tükürükle bulaştırır ki tırnaktanda tükürük zor
geçmiş olsun :( zaten tırmaladı mı tırmaladı mı onu bile bilmiyorum birkaç kez elime hamle yaptı salamı almak için ama bişey hissetmedim bile eve çıktığımda gördüm
sana da geçmiş olsun:)
Cevap
7Cevap
Hastalık taşıyorsa sıkıntı olabilir. Kuduz aşısı vurunmanız lazım
bu devirde nasıl vurduracağım, hastaneye gitmeye korkuyorum
Ohooo bir sürü kedi tırmaladı elimi kolumu. Yaran da oldu. Hiç hastaneye gitmedim. Suya tuttum sadece. Bir şey olmaz.
Yok ya kanamamış bile. Bir şey olmaz merak etme. Orayı sabunla suyla iyice yıka. Sonra evde antibiyotikli krem varsa ondan sür yeterli. Bunlari da tedbir olarak yani.
Derinin altına bile kadar gitmemiş bence bir şey olmaz
Ooooo O ne ki, benim elimde ki yaralar 2-3 haftaya iyileştiği oldu.
kan çıkmadıkça bir sorun olmaz diye biliyorum
yok kan hiç yoktu zaten çok hafif kızarıklık vardı o kızarıklık arttı şimdi sadece
Oho bunda bişey yok ki abartma minik bie kedixik azcık tırmalamış
Öncelikle orayı dezenfekte et temizle öyle bir ihtimal var tabi vakit kaybetmeden bir hekime başvur
hastaneye gitmeye korkuyorum ve gereksiz aşı da olmak istemiyorum 4-5 doz falan diyorlar
Olmaz isen ölürsün git de doktor karar versin var ya da yok
çok korkuttun beni ya 😭
Gerek olmaya da bilir ama yani ihtimal git doktora maske takip o karar versin diyorum ya :/
Resim nasil atiyoruz ya ben sana benim 2 aylik yavru kedinin benim elimi ne hale getirdigni gorsen ama buraya resim nerden koyuluyo
Bişey olmaz ya geçer yarına
kan kaybından ölme sakın
Birşey olmaz
Sorun olabilir...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?