Sokak köpekleri beni çok korkutuyor koca koca köpekler dışarda insanlar o kadar da tehlikeli değil sınırı aşmadıkça dayak yemezsin kimseden ama köpkenin ne yapacağı belli değil
Hiç öz güvenim yok, köpeklerden korkuyorum. Korkumu nasıl yenerim?

Sokak köpekleri beni çok korkutuyor koca koca köpekler dışarda insanlar o kadar da tehlikeli değil sınırı aşmadıkça dayak yemezsin kimseden ama köpkenin ne yapacağı belli değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Köpeklerin davranışları, vücut dili ve doğru şekilde nasıl yaklaşılması gerektiği hakkında bilgi edinmek önemlidir. Köpeklerin davranışlarını anlamak, korkularınızı hafifletmeye yardımcı olabilir. Köpek eğitimi ve davranışları konusunda kitaplar okuyabilir, videolar izleyebilir veya köpek sahipleriyle konuşabilirsiniz. Korkunuzla yavaşça yüzleşmeye başlayın ve köpeklerle olumlu deneyimler yaşamaya çalışın. Başlangıç olarak daha sakin, güven veren köpeklerle tanışabilir veya köpek sahiplerinden izin alarak köpekleri sevebilirsiniz. Bu tür deneyimler korkunuzun azalmasına yardımcı olabilir. Köpeklerle daha fazla etkileşimde bulunmak ve sosyalleşmek, korkunuzun azalmasına yardımcı olabilir. Arkadaşlarınızın veya aile üyelerinin köpekleriyle zaman geçirin, köpek parklarına gidin veya köpek eğitim sınıflarına katılın. Bu şekilde köpekler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve korkunuzu azaltabilirsiniz.
Özgüven ile ilgili değil. Köpekleri severek, dokunarak aşabilirsin. Evcil köpeklerin sosyalleştiği parklara giderek başla.
Ya korkuları yenmek kolay değil ben kendi korkumu düşünüyorum mesela ben örümcek korkumu nasıl üstüne gidip yenemezsem sen de yenemezsin sanırım
Ben de köpeklerden korkuyorum ama bu fobi özgüvensizlik değil
köpeklerden korkman özgüvenli olmadığın anlamına gelmez bir fobin olduğu anlamına gelir sadece
tik tokda bir video görmüştüm köpekler kıza doğru havlıyordu kızda onlara havlıyordu kendini korumak için ne gülmüştüm sende öyle yap😅
benlik sorun yok korku yok bende
O köpekleri hayvanseverlerin üstüne salcan
Psikologa git