Dikkat ederseniz kediler köpeklerden bile insanlardan kaçtıkları kadar kaçmıyorlar, hatta arada köpeklerin yanlarına gidip oynayabiliyorlar ama insanları görünce direkt olarak kaçıyorlar. Köpeğim bazen kuşların yanına gidip kokluyor falan ama kuşlar bir tepki vermiyor, bazen kovalamaya bile çalışsa geç tepki veriyorlar ama bir kuş beni 10 metre öteden görse ışık hızıyla kaçıyor. Bir ara kedi ve fareyi birbirleri ile oynarken görmüştüm. Sanırım hayvanlar hiç bir canlıda insanda gördükleri kadar tehlike potansiyeli görmüyorlar. Buda doğada insan kadar vahşi hiç bir canlının olmadığının katını.
Güncellemeler
+1 yıl
Kanıtı*
Hayvanlar insanlardan kaçtığı kadar hiç bir şeyden kaçmıyor, fark ettiniz mi?
Evet fark ettim. genelde hayvanlar beni sever hiç kaçmazlar. ama bazı hayvanları nasıl korkutmuşlarsa hiç insana gelmiyorlar haklılar ben olsam ben de insana güvenmem zaten
Hayvanlar sevgiyi hisseder kanka mesela banada gelirler köpekler kendilerini sevdirmek ve oynamak için falan ama içlerinde hayvan sevgisi olmayan insanlardan kaçarlar haklı olarak.
Tabii ki aslında dünyanın en masum varlıkları Yani bir kediye mama veriyorsunuz peşinizde dolaşıyor vefa biliyor bir koşu besliyorsunuz geliyor elinize konuya ama bir insan gidiyor bunlara zarar veriyor bu canlıları dövüyor hakaret ediyor veya sopayla kovalıyor veya başka şeyler yapıyor öldürüyor nasıl gitmesin der ki biz aklımız fikrimizi yerinde olduğu halde konuşabildiğimiz halde yeri geliyor bize zarar veren insanlarla uzak duruyoruz onlar nasıl durmasın ki gerçi bunları yapanlara ben insan demiyorum bu hayvanlar o varlıklardan daha değerlidir onların öldürülmesi ve bu dünyadan yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum
Tüm hayvanlar kendilerinden şefkatini ve dostluğunu esirgemeyen hiçbir insanın peşinden ayrılmıyorlar, onlara içtenlikle bağlanıyorlar, bazı hayvanlar bazı insanlar vefat edince yas süreci yaşıyorlar. Şu tasvirleri Marslılar duysa her canlı insanlardan apar topar kaçıyor sanacaklar, insanları itham etmek size bir şey katmaz, miss gibi insanlar var yeryüzünde hâlâ, hadi itham edin de bari genelleme yapmayın, pek çok iyi insan var yeryüzünde şüpheniz olmasın! İnsanları genelleme yaparak anlatmayın!
Hayvanlar sevgiyi hissederler, sen onlara sevgi verirsen onlar sana o sevginin 10 katını varirler ancak durumu bireysel değilde topluluk olarak değerlendiğinde hayvanlar insanlardan korkuyorlar haklı olarak.
Çünkü yolda gördüğü sessizce oturan kediye bile ayağı ile korkutan var. Hayvanlar bizden korkmakta çok haklılar. İçtikleri suya bile sigarasını atan hödükler dolu.