Evet, sayılır
Hayır, sayılmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Evet sayılır. Çünkü anne baba olmak için doğurmak gerekmez. Bir canlının sorumluluğunu almak, ona bakmak, her şeyini yapmak zaten anne babalık sayılır. Bu konu bana bir az hassas gibi geliyor ve hayvan sahiplenmeyen insanların hayır demeleri doğru değil. Çünkü mesela benim köpeğim var bazen ona oğlum diye sesleniyorum. Hayvan ve sahibi arasında bağ oluşuyor ve insanlardan daha kuvvetli oluyor. Çocuğun seni bur gün terk ede bilir ama hayvanlar etmez
Cevap için teşekkürler 🌹💐
Rica ederim
Bİr kedim bir köpeğim var. İkisi de el kadar geldiler bana ve birlikte büyüdüler. Onların o sessiz istekleri , hastalıkları , bebekliklerinde aynı bir çocuk gibi onlarla oyunlar oynamak , ruh hallerini kavramaya çalışmak , bir yeri yaralandığında ondan daha fazla acı çekmek vs. bunların hepsi ebeveynlik vasfında olan şeyler. O yüzden bir çocuğa bakıp bakamayacağını kestiremeyen her bireyin bir evcil hayvan edinmesini ve onunla kendini eğitmesini tavsiye ederim. Şahsen ben çok çabuk parlayan biriydim ve sabırsızdım. Fakat minik dostlarımdan sonra daha sakin , daha yavaş bir yaşama alıştım. Önceden olsa sinirden küplere bineceğim şeylere , onlardan sonra daha yapıcı ve pozitif yaklaştığımı çevremden çokça duyuyorum. O yüzden bence kesinlikle kedi , köpek farketmez bir canlının yaşam ihtiyaçlarını üstlenen başka bir canlı ebeveyndir diye düşünüyorum.
Sayılır bence bu da sorumluluk gerektirir sonuçta ve ilgilenmem yorgun bile olsam onların mama suyunu tarama ilgilerini eksik bırakmadığımı gören annem bile gelecekte iyi ebeveyn olursun diyor hasta olduğu zaman zorla ilaç attırma senden bu yüzden kaçmaları ama normal zamanda da en çok seni sevmeleri falan garip bir duygu seviyorum ama bazen de yeter sıkıldım demiyor değil insan ama bırakamıyorsun işte
Güzel cevabınız için teşekkür ederim 🌹
Tabii ki sayılırız! Sonuçta ebeveynlerin sorumluluğu çocuklarını fiziksel ve ruhsal olarak doyurmak, korumak, sevmek, geliştirmek ve önemsemektir. Tabii hayvanların aksine insan evlatları büyüyüp kendi başının çaresine bakabilecek hale gelebilirlerken hayvanlar daima çocuk gibidirler, bu yüzden de hayvan evlat edinmek tam zamanlı ebeveyn olmak demektir.
Cevap için teşekkürler. 🌹💠
Kaliteli soru için ben teşekkür ederim 🙂
Cevap
61Cevap
Hayvan sahipleri, hayvanlarının bakımını üstlenerek onların sağlığı ve mutluluğu için çaba gösteren kişilerdir. Bu nedenle, hayvan sahiplerinin hayvanlarına karşı sorumlulukları vardır ve bu sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu açıdan bakıldığında, hayvan sahipleri, bir anlamda hayvanlarına aile gibi davranan kişilerdir.
Konuyla alakasız ama biraz da alakalı. Sokakta 15 kedi besliyorum. Mama desteğine ihtiyacim var. Daha bir sürü kedi var onlara da mama vermek istiyorum. Belki inanmayabilirsiniz. Haklısınız bu dönemde dolandırıcı cok. O. z. e. l. e gelirseniz orada Instagram veririm. Hesapta besledigim kedilerimi görebilirsiniz bu sayede. Her gün besleme yapıyorum çok şükür. Burada hesabı yazarsam reklam yapmaktan ban yiyom. İnsanlardan çok fazla destek istemiyorum. 1 kilo mama sokak hayvanları için 50 lira. Bir günlük kahve parası veya bilemiyorum yani. O bir kilo mama ile hayvanlar doyabilir. Kimseyi destek için zorlamam ama lütfen okuyun.
Bu soruya hiç hayvan sahiplenmeyen kişilerin sayılmaz demesi çok normal
Evcil hayvan sahipleri zamanla derin bir bağ kurdukları için; bir anne çocuğu hastalanınca nasıl üzülüyorsa, bir baba çocuğundan uzak kalınca nasıl özlüyorsa aynı duyguları evcilleri için hissederler. Dolayısıyla hayvan sahipleri birer anne baba sayılır
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌹🌻
Size de☀️
Bence Bence hayır çünkü anne baba olmakla Köpek sahibi olmak çok farklı bir şey mesela yani bir tanesini canlı yayın sahip çıkıyorsun senden Dünyaya Geliyor Bir tanesi dışarıdan farklı bir canlının dünyaya getirdiği bir canlıya sahip çıkıyorsun Ben şunu da ayırdığımı yaparım Çocuk dünyaya getirmeyen bir kadının evlat edinmesi ile Çocuk dünyaya getiren bir kadının evlat evladına olması çok farklı bir şey
Hayvan sahipleri, hayvanlarını sevgiyle ve sorumlulukla besleyip büyüterek onların ihtiyaçlarını karşılayan kişilerdir. Ancak insanların anne-baba olarak adlandırıldığı biyolojik bir bağlantı ve sorumluluk olduğundan, hayvan sahipleri doğal olarak anne-baba olarak kabul edilmezler. Hayvan sahipleri olarak, hayvanlarının ebeveynleri gibi davranmaları ve ihtiyaçlarını karşılamak için çaba göstermeleri önemlidir.
Kaba mama döküyorsun, kumunu temizliyorsun arada bir oynatıyorsun bunu çocuk büyütmekle kıyaslayamayız. Anneler ilk zamanlar günlerce uykusuz kalıyor. Çocuk kendi kendine bir şeyler yapabilecek yaşa geldiğinde de dersleriydi, arkadaş çevresiydi, aşk acısıydı bir dünya derdi oluyor bu yüzden bence çok farklı şeyler
Tabiki sayılır bir canlıya bakmak sorumluluk ister.
Onu yedirecen, içerecen, temizleyecen ve koruyup kollayacan sahip çıkacan.. seni ne kadar çok sinir etsede.. evlat bakmak böyle bir şeydir. Belki kıyafet sorunu olmaz hayvanın ya da ilerde belki konuşamayacak onu anlayamaycan ama onun varlığı ile yalnız olmadığını hissedecen ve hem mutlu olacan..ama öldüğünde evlat acısın dan daha kötü olacak acısı. Başka bir Hayvan aldığında onun yerine, yerini dolduramayacak.
Bir akrabamız var çocuğu olmadı.
3 yıldır muhabbet kuşu var ve onu çocuğu gibi sahiplendi o kadar tatlılar ki😍
Kadın sanki annelik duygusunu o kuşta yaşıyor.
Kuş da kadını çok seviyor, annecik annecik diye ötüyor.
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌼
Rica ederim
Sayılır sayılmalı bence.
Oo yorumlara bakınca millet ikiye ayrılmış 😅 tabiki bölücülük yapmıyorsun herkes fikir beyan ediyor. Tartışılası bı konu harbiden.
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 💠💐
Anne baba olarak görülür mü bilmiyorum ama bi insan gibi açım ya da susadım diyemiyorlar bu yüzden onlara bakmamız ve gözlememiz gerekiyor. O da bir can sonuçta
Cevap için teşekkürler 🌹🌹🌹
Bence evet sayılır senden kaç yaş küçük doğuyor senin çocuğun gibi bakıyorsun büyütüyorsun
Yani bence bir farkı yok sadece senden daha farklı bir canlı
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌸
Rica ederim
Hayırlı sabahlar günaydın
Ya sen kopekmisin köpek dogrucanda ana baba olcan dinsel açıdan fıtrata aykırı bence ve yanlış. Bakıcı olursun.
her konuda din açısından bakmayın. Kötü amaçlı bir soru değil duygusal amaçlı yazılmış büyük ihtimalle. Evet dinsel bakarsan tabiki sayılmaz çünkü yani farklı canlılarız ama duygusal açıdan bakarsak hayvanlarla bağ kurarız arkadaşımız yavrumuz gibi severiz o yüzden her şeye din açısından bakmayın
Cevaplar için teşekkürler 🌹🌸
Tabi ki doğru söylüyorsun aslında fazla sert çıkmışım özür dilerim
ben sayılır desem ne olacak kedim beni pek baba olarak görmüyor gibi daha çok köle sayılıyoruz bence kedi bakanlar özellikle
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌹🌼
bence sayılır sonuçta bir sorumluluk üstleniyorsun benimde var bir köpeğim annemi annesi gibi sever beni de kıskanır kız kardeş gibi 😅
Cevap için teşekkürler 🏵️🏵️💐💐
rica ederimmm
Böyle şeyler hoş değil sen mi doğurdun ayol insanlar ne zamandan beri kedi kopek doğurur olmuş 😂 hiç gülesim yoktu
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌹🌺
Bence sayılmalı. Hem evlat, hem dost, hem arkadaş, hem her şey oluyorlar. Hem bir cana yuva oluyorsun hemde sana arkadaş oluyor 😇
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌹🌷
Saçmalamayın bizde hayvan seviyoruz ancak Türkiye de bir grup hayvan hakları adı altında civitmaya başladı belediyeyi aradım başı boş köpekler mahallede küçük çocuklara saldırıyor gelin bunları burdan alın diye hayvanları yer değişikliği yapmak suçmuş yapamazlarmıs çalışırken köpek ısırdı yine aradım yine bir şey yapmadılar o yüzden kendi adaletinizi kendiniz yapmanız gerekebilir
Evet sayılır o yüzden lütfen anneler gününde kedi annesi günümü kutlayın
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. ☕
Hayvanlar insan değildir. İnsan yerine koymakta saçmalıktır. Ancak sahibi olursunuz anne ve babası olmakta nereden çıktı. Hayvanları sevebiliriz ama insan yerine koymak çok saçma bir şey. Kendinizi kandırmayın.
Mirasını köpeğine bırakmadığı sürece anne baba değildir hayvan sahibidir.
Teşekkür ederim.
Çok poncik bir kızımız var bizim için normal bir çocuktan asla farkı yok, anne olduğunda başında bekledik sabahlara kadar uyumadık, yemesine içmesine dikkat ediyoruz, temizliğine özen gösteriyoruz ve bence bir çok anne babadan daha anne babayız
Onu bakımınj üstleniyor sonuçta bence sayılır. Canım köpüşüm iyi ki var
Teşekkürler 💐🏵️
Evet sayılır, hatta kızımın (kedimin) çocuğu benim torunumdur.
Günaydın. Cevap için teşekkürler 🌹🏵️
Sayılır, sonuçta bir annenin evladına belli bir yaşa kadar yaptığı gibi , yemeğini veriyor musunuz? Evet , onu gezdiriyor, eğlendiriyor musunuz? Evet , ona değer veriyor musunuz? Evet.
Ve aynı şekilde baba için de geçerli ; onu koruyup kolluyor musunuz? Evet , onun yediği şeyler veya başka ihtiyaçları için para harcıyor musunuz? Evet ve daha saymadığım bir çok şey.. sonuç olarak evet , hayvan sahipleri de birer anne baba sayılır.😊
Anne baba sayılır tabikide. Mamasına para ver kumuna para ver, hastalanınca uykusuz kal. Veteriner veteriner dolaş. Sev, öp, kokla. Hiçbir zaman dağılmayan evim kedim gelince çocuklu ev gibi dağınık. Gece vakti sıkılınca seni uyandırsın, uyutmasın, ishal olunca (özellikle uzun tüy) tüylerine yapışsın tek tek temizle. Ve aklıma gelmeyen binlercesi. Ama asla kedi köpek beslemeyen anlayamaz.
Kesinlikte "sahiplenmek" demek neyse adı üstünde bildiğin evladın gibi olur. Zaten Allah katında da, bu dünyada da tüm sorumluluğu sana aittir unutma!
Sayılmaz, bir kedi veya köpeğe bakıcılık yapmak onun annesi ya da babası olduğu anlamına gelmez.
Sosyal medyada denk geldiğim 3 profilin en az 2’sinde; kedi annesi, köpek teyzesi bilmem ne gibi notlar görüyorum
Korumak sahip çıkmak sevgini paylaşmak Anne Babamı olarak görülüyor?
Beyninizi peynir ekmekle mi yediniz biyoloji dersimi gormediniz bu ne sacma soru..
Sayılmaz elbette. Anne baba olan herkes bunun çok farklı bir duygu olduğunu söylüyor.
Sayılmaz ya saçma hayvanlarla konuşmakta saçma onlar seni anlamıyor kendi kendine konuşuyorsun
Sayılır mı ne demek, onlar anne babadan bile daha üstün gözümde. 🙏❤️🐾🐈⬛🐕
Teşekkürler 💐🏵️
Rica ederim. 😊
Dunya tatlisi bi oglum var sabah aksam yanimda🦾🐕🐶
Sadece duygu bağı var... Asla anne-baba sayılamazlar!
Tabii ki sayılır... Sonuçta o hayvanın sorumluluğunu üstleniyorlar... Her türlü bakımını yapıyorlar...
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌺
Rica ederim
Günaydın...🖤
Soru bile komik doğurdun mu ki hemde 2 farklı cins 🤣🤣🤣
Hayvanın Annesi Babası İnsan Olamaz Hayvanın Annesi Babasıda Hayvan Olur İnsan Olamaz👑
hayır ya nereden çıktı bu şimdi bende en az 20 tane evcil var hangisinin babasıyım ben?
Yok ya. Kendi kanından olan evladının yeri ayrı.
Hayvanın anne babası gibi olabilir ama bir insanın kendi yavrusuyla eş olamaz.
O bir sorumluluktur, ebeveynlik değil.
Bir canlının sorumluluğunu alıyorsun hepsi bu.
Bilmiyorum ama oğlum diye seviyorum kedimi 😄
Cevap için teşekkür ederim. 🌻🌸
Rica ederimm
Sayılmaz direkt onlar da bizim evladımız❣️
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🌷🏵️🌼
"O benim çocuğum onu ben doooooooğrdum."
Lannn ss...
Hayvan aşığı olarak ondan aha fazlası sayılırlar
Cevap için teşekkür ederim.
Tabiimki sayılır ben de kedi annesiyiim
Profilden bana bakıyor..🙃
Ben pek zannetmiyorum ya sayılmaz nedeni ise bir çocuk ile hayvan ayni değil farklı çocuk daha karmaşık ve sabir isteyen bir şey
Sayılır tabii neden olmasın 👍✨
Teşekkürler cevap için. 🌹👏🏵️🌹
Rica ederim ☺️ 🌹
Sonuçta herşeyi ile ilgileniyorm
Teşekkürler 💐💐🌹
Evet sayılır insan hayvanlarina çok bağlanıyor
Cevap için teşekkürler. 🌷
Hayır, saçma açıkçası.
Cevabınız için teşekkür ederim 👏💐🌸💐🌻
Evet sayılır onlar da can çocuk gibiler
Cevap için teşekkürler 🌹🏵️
Rica ederim
Evet bi sürü kedi annesiyim ben 🧚🏻♀️
Cevabınız için teşekkür ederim. 🌻🌹💐
Sayilir evlat gbi oluyo bi sure sonra
Cevabın için teşekkür ederim. 🌺🏵️💠💠🏵️💠🙃
Sayılır tabi ki mesela benim 2 tane kızım var 😄
Günaydın. Cevap için teşekkürler 💐💠💐☕🌹
Kesinlikle sayılmalı bence :D
Teşekkür ederim. Günaydın. 🌻❤️🌻❤️🌻
Sahibi olur ancak, anne babası değil.
Cevap için teşekkür ederim. Günaydın. 🏵️
Günaydın abi, ne demek rica ederim 😊
Evet cocugum var 3 tane ben doğurdum aksini idda eden akpliddir
Evladı yoksa sayılır. Hayvanlar Alakhin sessiz kuludur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?