Evin her yerine sidikliyor ben bunu nasıl alıştırabilirim?

Evin her yerine sidikliyor ben bunu nasıl alıştırabilirim?
Kedi daha çok ufak. Annesinin dışkı ve idrar yerini yalaması gerekiyor ki bunları yapabilsin. Eğer siz kuru bir pamuk yardımı ile bunu yaptırmıyorsanız çok fazla biriktiği için etrafa tutamayıp yapıyor olabilir. Ayrıca düzenli aralıklarla kumuna gidip patilerini eşelemeniz gerekiyor ki kazılacak bir yer olduğu bilsin ve içgüdüsel olarak kuma yapmaya başlasın.
Hayır yaptırmayı denedim ama sanırım annesinin yardımı olmadan yapmayı biliyor çünkü asla yapmadı pamuğa istemiyor kaçıyor. Bugün bi sıkıntı yaşamadık kumuna yaptı tuvaletini
Yavru küçük daha bu yüzden her yere yapabilir.
Yavruyu ilk haftalar bir odada tutun, odasında boyuna uygun bir kum kabı koyun.
Yavruyu sık sık kuma götürün ve patilerinden tutup kumu eşeleyin.
Çişini bir peçete ile silip kuma koyun, kokusunu alıp oraya yapmaya başlayacaktır.
Ayrıca yumuşak yerlere yapmayı çok seviyorlar bu yüzden her yere hasta bezi ya da alez takın. Zamanında çok çektim😅
Ayrıca ona kızmayın, küçük olduğu için anlamaz. Bazen oyuna dalıyorlar ve tuvalete gitmeyi unutuyorlar.
Sık sık çişini tutamama oluyor🥺🤏
Çok teşekkür ederim hepsini deneyeceğim❤️ çok küçük kızamıyorum ki zaten oyun oynamaya çalışıyor 😂😂
kumunun yerini değiştirmeyin, alışana kadar yeri sabit kalmalı. Kumunun üstündeyken poposuna ıslak bir pamukla tampon yapıp, pamuğu kumun içine koymalısınız. Ara sıra patilerini tutup kumu kazıyormuş gibi hareketler yaptırın.
bende sokaktan kedi almıştım, aynı problem vardı ancak bu şekilde alıştı
Teşekkür ediyorum 😊 çok küçük gözleri 1 2 haftadır açılmış belli. Annesini bulamadım. Umarım alıştırabilirim🤷♀️
Cevap
6Cevap
Daha yavru. İsedigi yeri sildiğiniz şeyi kuma bırakın
Daha 1 2 haftadır gözleri açılmış. Annesini bulamadım
Kediyi kuma bırakarak kumu karıştırmanız ve bunu kediye göster bunu biraz sık yap alışır içgüdüsel olarak
Oyy cok guzel kuzum benimm🩷🩷
Teşekkür ederiz😍
Odanın bir köşesine etrafı çevrili bir alan yapın kumunu mamasını suyunu koyun zamanla alışır
Teşekkür ederim denicem❤️
İlk başta zor olur zamanla alışır
ne güzel bu. başka resimleri var mı
ellerinden yani patilerinden tutup kumu eşeleyeceksiniz. zamanla mutlaka öğrenir
Onu görmediğimiz yerlerde yapmak istiyor
anladım, ben de sokaktan bebek halde kedi sahiplendim şimdi 8 aylık. sorunuz varsa sorabilirsiniz
O kediden olmaz annesine ver
Annesi yok
🥺 o zaman annesi sensin
Her dk tuvalete at elbet alışacak
Oyş çok şirin
Teşekkür ederizz
Kafes al bir tane
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?