Sokaktan aldığım kedim çok hırçınlaştı ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba bu ilk sorum. 2 3 ay önce tamamen spontane bir şekilde sokakta bebek kedi gördüm ve evime aldım. Ona en iyi şekilde baktım, duş aldırdım, biberonla süt verdim , oynadım, uyuttum , çizgi film açtım. Her şey çok güzeldi yani kedim sessiz ve akıllıydi daha sonra kedim tüm günümü işgal ettiği için ona günde sadece 2 saat ayırabildim yine de fena değil di kedimn2 dk yaramazlık yapıp gene benimle oynuyordu sevimliydi , son günlerde ise 2 hafta sonra sınavım olduğu için kendimle hiç ilgilenemedim. Onu evin müsait bir odasına kapattım ve sadece suyunu mamasını verdim ,, yalan olmasın yaş mamalar çok pahalı olduğu için eskiden 3 öğün verdiğim mamayi artık sadece 1 öğün vermeye (şanslıysa 2) başladım ama yine de kedimin son haline çok şaşırdım. Çok büyüdü, kapıları tırmalıyor, sürekli miyavliyir , beni ısırıyor ve çiziyor ve artık can yakıcı cinsten... bu normal mi? Tekir kedilerin ( sokak kedilerinin) özünde bu olduğu için mi artık böyle yapıyor yoksa sadece 2 hafta oynamadım diye mi böyle? Umarım birinci soyledigimdir çünkü artık kedime bakmak istemiyorum... sahiplendirmeye çalışıyorum.. sadece en başında yaptığım iyilik yanlış miudi onu öğrenmeye çalışıyorum. -sokaktan yavru kedi almam dog4pru muydu?
Sokaktan aldığım kedim çok hırçınlaştı ne yapmalıyım?