Dişi bir kedim var. 4 yaşında olacak neredeyse. İlk kızgınlığından sonra kısırlaştırdım. Şu an bir haftadır evde değilim bizimkiler bakıyor. Öncesinde ben kedimle yalnız yaşıyordum. Annem diyor ki çok miyavlamaya başladı. Nedeni ne diye düşünüyorum. Çok ilgi istiyor dediler ama ben orada olamadığım için tam anlamıyorum. Bir de 3 hafta kadar Karma aşısı gecikti. Sizce normalden biraz daha fazla miyavlamasının nedeni ne olabilir. Kısır kedi bir de acaba dönem dönem kızgınlaşma ihtimali var mı? Veterinere ben dönünce götüreceğim. O zamana kadar bir sorun olur mu? 🥺 korkuyorum
Uzun süre beraber zaman geçirdiyseniz, her ne kadar annenleri tanıyor olsa bile seni özler. sürekli miyavlama sebebi bu. Bulunduğu ortama alışamama stres ve korkudan kaynaklı yapıyorlar. Aşılarının gecikmesinden kaynaklı bir durum değil. Araştırmalar ve veteriner hekimler kısırlaştırılan hayvanların ve kedilerin çiftleşme içgüdülerinin ortadan kalktığını söylüyorlar yaklaşık 10 senedir sürekli kedilerle içli dışlı biri olarak kısır kedilerinde çiftleşmeye meyilli hareketler sergilediklerini gördüm. Ama buradaki konu seni ve evini özlemiş olmasından kaynaklı :D
Evcil kediler, sahipleriyle aralarında genellikle güçlü bir bağ kurarlar ve sahipleriyle birlikte zaman geçirmekten keyif alırlar. Bu nedenle, sahiplerinin yokluğunda kedilerin özlem duyması oldukça olasıdır.
Ancak, her kedinin farklı bir kişilik ve bağlanma şekli vardır ve bazıları sahiplerinin yokluğunda daha fazla özlem duyarlar, bazıları ise daha az. Ayrıca, kedilerin özlem duygusu, sahibinin ayrıldığı sürenin uzunluğuna, evdeki diğer kişilerin varlığına ve kedilerin genel stres seviyelerine bağlı olarak değişebilir.
Seni özlemiş :) Ben tatile gittiğimde kedime annem bakıyor, her seferinde başka bir olay çıkıyor. Bir de birkaç gün uzaklaşıp eve geldiysem, karşıma oturup azarlar gibi uzun uzun miyavlıyor :D
Fotoğraftaki Gece’ye ne kadar benziyor 😻🐈⬛ Daha önce hiç kedi sahiplenmediğim için neden daha fazla miyavladığı konusunda fikrim yok ama belki de seni özlemiştiir.