1 yaşında yeni sahiplendiğim british kedim 2 gün oldu tıslamaları var sevdirmiyor çekiniyor. Saldırganlık gösteriyor. Yanıma geliyor hiçbişe yapmadığım halde kokluyor sonra pıhlıyor özellikle bu hareketi neden yapıyor bilmiyorum. Ne yapabilirm acaba. Önceki evinde çok uslu ve oyuncuymuş böyle şeyler asla yapmayan bir kedi
1 yaşında Yeni sahiplendiğim kedim tıslıyor korkuyor ne yapabilirim?
Size alışana kadar sabır gösterin. Keşke daha ufak bir kedi alsaydınız daha kolay alışıyorlar. Onun alanına saygı gösterin. Ödül mamaları verin yavaş yavaş oynatın. Kendini güvende hissettiğine emin olması gerekiyor ona ters davranmayın. Kızmayın bağırmayın. Sadece sizi sevmesini ve alışmasını bekleyin. En az 10 gün. Yeme içme problemi olabilir alışkanlık evresinde sıkıntı etmeyin günlük suyunu ve mamasını tazeleyin ilginizi gösterin.
Şimdi alıştı sayılır 3. Günü sevdiriyor sürtünüyor oyun oynuyor. Ama yinede tıslamaları oluyor ara ara. Bir çekingenliği var yine. Kızma konusunda tıslamaları saldırmalarında sessiz kaldıkça daha fazla yaptığını gözlemledim. Tıslamalarında biraz kızıyorum aslında sesli şşşşştt ses tonuyla
Bakın benim kedim 40 günlüktü sütten annesi keser kesmez aldım. Benimle büyüdü ona rağmen istemediği bir durumda bana bile tıslıyor. Çok normal kediler özgür hayvanlardır. İstemediği bir tepkiyi verdiniz tıslarlar. İstemediği şeye zorladınız yine tıslarlar. Alanına müdehale ettiniz aynı şekilde tepkilerini gösterirler. Yani kediler hakkında biraz araştırma yapmanız yeterli olur diye düşünüyorum.
Mama konusunda şunu bilmenizi isterim. Yediği kadar koyun her öğün yeteri kadar. Mama uzun süre açık kalırsa kokusu gittiği için kediler çok yemek istemiyor.
Uyumadan 1saat önce oyun oynatır enerji atmasını sağlarsanız siz uyuyunca uyur. Ses yapsa da tepki vermeyin uyuyor gibi yapın bir süre sonra sizin alışkanlıklarınıza ayak uyduruyorlar.
Mama konusunda orantıyı tutturamadım şahsen. Az versem aç kalır korkusu çok versem dediğiniz gibi. şu an yataktayım 3 katlı top dönderme oyuncağıyla oynuyor çın çın diyr başımın tatlı belası 😂
Akşam olunca hem siz hem komşular rahatsıx olmasın derseniz sesli oyuncaklarını kaldırın. Mama için kediniz kilosu yaşı öğrenin Google araştırın oranlar yazıyor genelde