Özellikle de kuşlar.. Deprem çoğu şehrimizi vurdu maalesef. Allah herkesin yardımcısı olsun. Deprem çantalarınızı hazırlayın ve her şeye hazırlıklı olun

Özellikle de kuşlar.. Deprem çoğu şehrimizi vurdu maalesef. Allah herkesin yardımcısı olsun. Deprem çantalarınızı hazırlayın ve her şeye hazırlıklı olun

Hayvanların duyu organları ise insanlarınkine oranla çok daha hassastır. Bu nedenle bir alanda meydana gelen en ufak farklılıkları bile hissedebilirler. Bu bilgi ışığında hayvanlar depremi nasıl hisseder sorusuna en düşük seslere ve kokulara karşı dahi hassas olan duyu organlarıyla şeklinde yanıt vermek mümkündür.
Genel olarak her hayvan hissetmez hatta hiç bir hayvan önceden hissetmez yani insanlar nasıl hissederse o zaman hissederler. sadece bazı canlılar evrimsel olarak duyuları daha gelişmiştir mesela yarasalar veya balinalar titreşimleri daha iyi duyabilirler. ama bunun dışında genel olarak kuşlar belki de seslerden dolayı hissedebilir.
Cevap
2Cevap
Evet kuşlar ve köpekler, dün ne zaman deprem olsa kuşlar toplanıyor bir araya ve köpekler de önceden ulumaya başlıyor
Bağırıyorlar sadece minnaklar, elden ne gelir ki başka?
Köpeklerin havladığını, atların huzursuz olduğunu duymuştum.
Benim kedim 3 deprem gördü, hiçbirini hissetmedi
Umursamaz herhalde ya da sezgileri baya zayıfladı
Senin kendi de bizim kedi gibi labaratuvar kedisi olmasın))
Evet hepsinin sezgileri çok güclü kedi köpek kuş hissediyor
Evet özellikle kedi ve köpekler
Kediler zaten önceden kaçarmış. Ya da sahibi varsa haber verebiliyor. Kuşlar huzursuz olur.
Kuşumuz var ama normalde de hep kıpır kıpır nasıl davranırsa anlaşılır?
Pek bir fikrim yok😕
Kedim miyavlamisti bayağı
İnsanlara âh ederler bence!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?