bu gördüğünüz kız 3-4 gündür feryad-ı figan ediyor arkadaşlar kedi beslemede yeni sayılırım. böyle bi şeyle ilk defa karşılaşıyorum bi derdi mi var anlayamıyorum. ses kaydı da aldım linki aşağıda, kedi eksperleri sesi dinledikten sonra bi şey anlarsanız söyler misiniz?
Masaj yapmayı denedin mi kuru mamaylami besliyorsun dışkısını kontrol ettin mi su içmesi yemesi içmesi normal mi acı çekiyor bağırsak sisteminden mi yoksa başka bir şey mi var acaba kızgınlık Halide olabilir kafasını tut ve sırt bölümden aşağı doğru bastirabikirsin cinsel ilişkiye girmiş gibi hissettiren bir yöntem var videoları vardır bulabilirsin fakat daha çok dolasimiyka alakalı gibi bir ağrısı var gibi genellikle barsajlarinda parazit olunca ot yer kediler sen evde besledigin için bu tarz bir tarz şansı yok diskisina vs kontrol etmen lazım keyifsizim demek istiyor bir yerlere saldırıyor mu örnek severken birden isiriyorsa bu kızgınlık belirtisidir karnına masaj yapmanı öneririm her hangi bir şekilde bir yerini yalıyor mu ayağını vs bir şey düşmüş olabilir ve acı çektiği içinde huysuz olabilir eskiden kedi besliyordum şimdi besleniyorum kaydettikten sonra bir daha bakmadım oda disiydi kızgınlık dönemlerinde çok huysuz oluyorlar şu an buda huysuz sesle pek bir şey anlaşılmıyor o yüzden kontrol etmen şart izlemelisin yeterli sivi tüketiyor mu vs vs kedi bakmak biraz zor aslında 2008 den beride bakmıyorum öldüğünden beri sadece sokak kedilerine mama vs alıyorum çok hassas canlılar evdeki kediler sokak kedileri gibi değil maalesef inan dış ortamda yaşadıkları için çok hassas oluyorlar umarım kısa zamanda düzenlir
bu kediyi yaklaşık birkaç hafta önce sitenin içinden eve aldım yani sokak kedisiydi normalde, binanın önünde falan seviyordum ama aşırı cana yakın olduğu için içeri benimle gelmek istiyordu. sonra da eve alayım dedim evde olmayı çok seviyor çok huzurlu görünüyor ama eve girdikten 1 hafta sonra falan kapıyı açtıkça dışarı kaçmaya başladı. ben de böyle olunca evde durmak istemiyo galiba diye bi daha eve almadım. sonra ise binaya kendi kendine girip dairemi bulup kapımın önünde miyavlamaya başladı, eve alayım diye. kapıyı açar açmaz da içeri dalıyor şimdi. ama dışarıya da çıkmak istiyor çünkü dışarda erkek bi arkadaşı var:) sanırım onun yanına gitmek istiyor. şimdi günlük olarsk dışarı çıkıp eve tekrar geliyor ama hali bu durumda işte 😂
Vay be kedinin bile sevgilisi var bizim yok diye bir espri yapmak geldi içimden 😂 aslında sokak kedisi hayvan hem özgür olmak istiyor hem içerde sıcakta kalmak hamile olma ihtimali var mı onu bile gözlemlemek lazım muhtemelen kapı önünde miyavliyorsa ya içeri ya disiri çıkmak istiyordur hep bir gözlemle tespit etmen lazım bebiste gelebilir büyük anne olabilirsin dikkat et 😊
Dm den yazacaktım fakat yazamadım hamileyken bile netice cinsel ilişkiye giriliyor bu bütün canlılardada böyle fakat bence ya dışarı çıkmak için bahsettiğin miyavlamalari yapıyor ya da içeri girmek için benim anladığım kadarıyla Boyle bir durum var ortada dikkat çekmek için yaptığı bir miyavlama örnek bir yere girmek için kapıyı ya da zili calariz ya da sesleniriz oda sesleniyor belli bir şeyden sonra kapıyı turmalamaya geçebilir böyle bir durumda senin Yapman gereken hareket lerini takip etmek mesela kumu örnek balkondqdir balkonun kapısı kapalıdır tuvaleti gelince balkon kapısını açmani ister Muhtemelende dışarıda arkadaşları olduğu için onları özlüyor olabilir sagliksal bir problemi yok gibime geldi sen yazınca pek yazmak istemiyorum fakat arabalarin çarptığı patisinin üzerinden geçti daha kötü durumlarini onların gördüm neticede bir can oda acı cektiginde ya da bir şey istediğinde oda sana sesleniyor bunu istiyorum şunu istiyorum gibisinden gözlemlemek şart
Miyavlarken bütün kapıları aç nereye gidecek bakalım muhtemelen dışarı çıkacak ya da içeri girecek aç olsa böyle bir miyavlama yapmaz huysuz yani ondan önemli olan nerede miyavliyor kulakları onların daha farklı belkide dışarıda arkadaşı sesleniyor bizim duyamadigimiz frekans bantlarinda belkide ona sesleniyor olabilir kulaklarını nereye ceviriyynereye doğru miyavliyor inan senin miyavlarken yapacağın şey gözlemlemek zaten neden yaptığını tespit edeceksin
doğru diyorsun geçen gün işte dışarı çıkmak istedi kapıyı açtım, ama kapıyı açmak yetmedi benim de gelmemiş istedi yani bir iki adım gidiyor sonra dönüp bana nakıp miyavlıyor sonra biraz daha gidiyor, bekledi benim de gelmemi. oradan anladım sonra beraber çıktık işte:)
Bu çiftleşme çağrısı ama benim bu çağrıyı genelde erkek kedi yapar dişi kedi değil başka bir sıkıntısıda olabilir. Emin güvenilir veteriner varsa bildiğin bir muayene edilmesinde yarar var. Son olarak bir kez doğum yapmadan kısırlaştırma doğum yapmadan kısırlaştırılan dişi kedilerin hormonlarının dengesi bozuluyor metabolizması yavaşlıyor aşırı kilo alıyor ve sonunda ölüyorlar
Kızana girmiş kediniz, yaşını doldurmuş gibi ama sanki geç girmiş. 1 yaşını doldurup ideal kiloya vardığında sağlığı için kısırlaştırın. Veterinerinizde aynı şeyi söyleyecektir, kısırlaştırmak rahim kanserini önler. Kediniz eş arıyor olsa da kasları kasıldığı için acı çekiyor, ya çiftleştirin ya da ameliyat ettirin. Maalesef ki fiyatlar 1800 civarlarında uçmuş. Devlete kısırlaştırırsanızda kulağını kesme ihtimalleri var ''Kısır kedilerin simgesi''