Bugün 30 günlük bir kuş aldım. Adam erkek dedi ama netten baktım cere rengi açık mavi olunca dişi oluyormuş ben çok emin olamadım dişi gibi duruyor. Anlayan biri yardımcı olabilir mi?
Bugün 30 günlük bir kuş aldım. Adam erkek dedi ama netten baktım cere rengi açık mavi olunca dişi oluyormuş ben çok emin olamadım dişi gibi duruyor. Anlayan biri yardımcı olabilir mi?
Şuanlık dişi gibi duruyor. Eğer burnunun deliklerinin beyaz olan yerleride ince kenarlarıda 5 ay içinde tam maviye dönerse erkektir. Beyazlaşmaya doğru evrilirse dişidir. Bende vardı 1 buçuk aylıkken aldım, daha yeme yeni düşmüştü anca anca normal yem yemeye başlıyordu. Oda gagası beyaz morumsu mavimsiydi, sonra sonra resimdeki kuş gibi oldu 8 aylık olduğundada mas mavi oldu gagası. Tabi bu kuşun cinsine görede değişiklik gösterebilir.
Hmm anladım bir arkadaş kuşun 1 aylık olmadığını iddia etti 8 aylık olabilirmiş ama öyle olsaydı dişi olsaydı ya tam mavi mor olurdu ya da dişiyse sarımtırak olurdu siz ne dersiniz?
Pardon erkek olsaydı mavi mor olurdu
Erkek olduğu zaman ilk 1 yaşına kadar mor ve mavimsi gider. 1 yaşından sonra koyu maviliğe evrilir. Yanlız dediğim gibi kuşun cinsine göre değişkenlik gösterebiliyor. Ben 1 buçuk aylıkken
aldığımda beyazlık morluk mavimsilik karışıktı. Daha sütlekti neyin ne olduğu belli olmuyordu pek. Ancak 8 aydan sonra delikanlı olduğunu göstermeye başladı. 😆 Dişi olanlar beyazdan kırık beyaza evriliyor hafif kirli beyaz oluyor. Sonra dişiler çok ısırıyor. Erkek gibi değil.
Şu sn bu da öyle mor mavi beyaz karışık anlayamadık adını da paşa koyduk ama neyse sağlıklı olsun da daha sonrasında belli eder zaten kendini 😄
Aynen. 👍
Allah analı babalı büyütsün. Damatlığını görmekte nasip olsun. 😆
Haha Amiin biraz büyüsün evlendircem 😄
Cevap
4Cevap
Tıpkı benim kuşum gibi erkek çünkü maviye dönüyor gaga üstü rengi oyyy kurban olurum ben onlara ❤
Demi yaaa çok güzeller 🥹♥️
Burnundan anlıyorlar diye biliyorum
Evet ama küçük onun için anlaşılmıyor tam
Erkek bence
3. görselde sağ alttakinin rengine benziyor sanki ya da sol üstteki
Olabilir pek bilgim yok bu konuda ☺️
Erkek gibi ama 30 günlük değil bu kuş.
Hadi ya ne kadarlık ki ama normal kuşlara göre boyutu küçük ben biraz yakından çektiğim için iri çıkmış sanki
Sizce ne kadarlık peki
Ama 1 yaşında falan değildir demi
Anladım teşekkür ederim
Çikosu var mı ona bak
Erkek
erkek bu bence
Erkek gibi
Burun deliklerinin etrafı beyaz olunca dişi oluyormuş emin olamadım 🫤
erkek
En İyi Cevap