Kocam köpeğimi istemiyor. Ne yapmalıyım?

Eşimle 1 yıl önce evlendik. Bundan 9 ay önce de köpek sahiplenmek istedim ve eşim başta sıcak yaklasmasa da daha sonrasında tamam dedi ve evimizin boyutuna uygun bir küçük ırk sahiplendik. Başta her şey güzeldi fakat aylar geçtikçe eşim köpeğin havlamasindan, kusmasindan rahatsız olmaya başladı. Cimo biraz anksiyeteli ve sosyalizasyonu olmamış bir köpek. 9 aylık sahiplendik ve hiç dışarı çıkmamıştı mantar tedavisi gördüğü için. Yine de alışamadı ve dışarı çıkma zamanı geldiğinde anlayıp kim elini uzatirsa uzatsin çişini yapıyordu göbeğini açıp. Eşim veya abim fark etmez ben hariç birisi kucaklamaya kalktığı an korkup çişini kaçırıyordu. Çözümler aradık ödül mamaları, dışarıda saatlerce oynattik ama düzelmedi. ilk başlarda hatalarımız oldu, eşim Doberman eğitir gibi çok sert tepkiler verdi bağırdı, hatta bir kere de vurdu. Ürküttü. Şimdi cimo ona ısınamıyor, eşim sevmeye çok çalışıyor fakat ona güvenmiyor. Evde eşimin her şeyine havlıyor. Eşimde stresli bir meslekte kendisi polis. Gecesi gündüzü yok. Cimo kapı gicirtisina havladigi için uyanıyoruz sürekli. Gece araba sürerken uyuyakalip kaza geçirdi bariyerlere girdi. Anksiyete sebepli huylarina da eşim gicik oluyor. Kafaya taktı ve istemediğini söylüyor. Çok büyük bir kavga ettik. Cimoya bağırdı çağırdı araya girdim kıyamet koptu. Zorla tuttum ve memlekete döndüm cimoyu da alıp. Şimdi kendisi kesinlikle cimoyu istemediğini, evde hayvan bakamayacagina karar verdiğini, bu sorumluluğu kaldıramadigini söylüyor. Gezip tozmak istiyoruz yapamıyoruz birakip gidemiyoruz diyor. Ben kesinlikle istemiyorum vermek, ama döndüğümde ikna ettiğimde yine hayvana kötü davranırsa diye korkuyorum cimo için hayırlısı bu mudur iyi bir ailede mutlu ve stressiz bir hayat mıdır yoksa ne olursa olsun benimle mi kalmalı bilemiyorum. Cimoya kizmasa bile bizde eşimle şiddetli kavgalar ediyoruz ondan da çok korkuyor. Çok üzülüyorum çok ağlıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Kocam köpeğimi istemiyor. Ne yapmalıyım?