Cumhurbaşkanı Erdoğan "sahipsiz hayvanlarının yeri sokak değil, barınaklardır" diyerek adeta onların ölüm emrini verdi. Sokak hayvanlarının toplatılıp barınaklara gönderilmesi için uygulamalar başlatılmış bile. Barınakların durumuna gerçekten göz mü yumuyorsunuz? Hem de orada her gün onlarca hayvam ölürken. İnsana zarar veren her canlının sorumlusu belediyedir, devlettir. Aşılama yapılmayıp, onları beslemeyip, su vermeyip, üstüne üstlük onlara zarar verip, tedavisini üstlenmeyip nasıl sakin kalmalarını beklersiniz? Bu sorumluluktan kaçmak değil de nedir? Hayvanların yeri perişan olacağı bir kafes değil, yaşamın içi, sokaklardır.
Not : resimdeki yazıyı bilerek bıraktım. Ne yazdığını okuyamayanlar için ; "barınakta vahşet! aç kalan hayvanlar ölenleri yiyordu..."
Kayseride senin gibiler yüzünden bir çocuk öldü ve o çocuğu yıkayan gassal bana bizzat şunu söyledi; çocuğu yemişler bazı organları yoktu, cinsel organları da köpekler tarafından yenmişti!
Peki bu olay nasıl oldu? Senin gibi bir sözde hayvan sever o boş araziye hergün mama ve et götürüyordu bütün köpekleri besliyordu. Köpekler orada toplanmaya başladılar. Sonrasında köpek psikolojisi orada düzenli olarak besleneb köoekler bölgeyi sahiplenir ve çeteleşirler. Bölgeye kimseyi sokmazlar.
Yol üzerinden çocuklar geçiyor okul var yakınlarda. Bir gün çok kar yağmış ve çocuklar okul çıkışı ordan geçerlerken köpek sürüsü koşarak gelip saldırıyor bunlara. Çocuklar hep kaçıyorlar bu çocuk ise oraya yeni taşınmış alışkın da değil kardan bata çıka kaçamamış düşmüş. Köpekler ona çullanmışlar. Kimse de yardım edememiş ve onu yemişler! Resmen yemişler. Aç değiller çünkü hergün besleyen var.
Bu nasıl bir acıdır sizin gibiler anlamaz. Bunu o yavrunun annası babası kardeşleri bilir. Siz çocuklara üzülmezsiniz, köpeklere üzülürsünüz.
Avrupada amerikada niye hiç sokak köpeği yok çünkü alıp barınağa götürüp kısırlaştırıyorlar
Benim köpeğim rehabilitasyona gitti deri yarası vardı sırtında sonra öldü haberi geldi ama ölecek bir köpek değildi kafam karışık kime desem imha etmişlerdir diyor emin değilim o yüzden güvenemiyorum..
Şimdiye kadar hiçbir canımı belediye veterinerine götürmedim. Bu konuda gerçekten sorumsuz olduklarını düşünüyorum. Ortam hijyenik bile değil. 3 kuruş fazla verip özele götürdüm. Bu yüzden bu konuda bir şey diyemeyeceğim ama internette götürenlerin yorumlarından okuduğum kadarıyla hayvanı geri teslim etmeyip herhangi bir sokağa bıraktıklarını okumuştum. 1-2 de değil yani. Belki sizin durum da öyledir. Bilemeyeceğim yani
burada cumhurbaskanına sallamıssın saptırmıssında bu köpek barınaklarını ya da basıbos köpekleri hükümet degil belediyesini kim aldıysa belediye baskanı yaptırması lazım yani ölen cocugun babasınada gidip bunları söle hadi onu gectim cocuk Ankara'da ısırılmıstı sanırım burada belediye baskanlarının ismini ver belediyelerı sucla cumhurbaskanı ne alaka devlet terörist bittide dıs siyaset bittide devletin onca kurumlarını yönetmek bittide belediyenin isinimi yapcak köpek pesindemi kosturcak onu belediye basklanları cözecek devletin bası degil cözmeyincede noluyo devletin bası acıklama yapmak zorunda kalıyo halbukı beeldiye baskanları görevini yapsa koca cumhurbaskanı böyle acıklama geregi duymazdı
Yanlış düşünüyorsu. Toplatılsın. Güzel bir şey. Ama nereye toplanacak. Bunun hakkında da yapılanma olacak mı? Toplanan yerleri iyileştirme yapılacak mı? Tam bir şey bilmeden, nefret kusma
Allahım bir haber bu kadar mı çarpıtılır, yazdığı soru başlığına koyduğu fotoğrafa bak. Adam haklı, hayvanlar için uygun yaşam alanları mekanlar oluşturuyoruz demiş zaten. Sokaktaki başı boş köpekler insanları parçalamaya devam etse daha mı iyi olacak? Nasıl zihniyetiniz var sizin
Barınakların hallerini gerçekten biliyor musun? Buraya koyamadığım görseller de var. Sadece google a girsen bile yüzlerce Fotograf var. Gidip gören birisi olarak hallerini görseniz ve gram vicdanınız varsa akşam uyku uyuyamazsınız
Eğer hayvandan insana bulaşan bir hastalık sonucu ölen çocuk ise devletin aşılama yapması, kuduzdan ölen bir çocuk vardı geçenlerde. Ona bende çok üzüldüm. Eğer belediye o hayvanı düzenli aşılasaydı bu çocuk hayatta olacaktı. Belediyenin sorumsuzluğu. Eğer sadece ısırmaktan bahsediyorsanız (ki bu durumda ölmesi çok az bir durumdur) devletin düzenli besleme yapması. Bir hayvan bir şeyi (diğer bir hayvan veya insan olabilir) neden parçalar? Ya saldırı altında olduğunu düşünüp savunmaya geçer ya da açlıktan ölmek üzeredir. Mama verirseniz açlık sorunu ortadan kalkar. Siz ona saldırmazsanız diğer sorun da ortadan kalkar. Toplayıp bir yere kapatmakla olmuyor yani. Biraz sorumluluk alınacak!
Artık birşeyi anlayın. Sokakta kuduz bir sürü hayvan var ve insan hayatı tehlikede. Barınakların durumu içler acısı ama bunu böyle söyleyeceğinize gidip barınakları daha iyi hale getirmek için çabalayan. Daha yeni öldümbir çocuk kuduzdan. İnsanlar yeterince vahşi ve ilkel birde hayvanlarla da mı uğraşalım? Herşeyi geçtim. Hangi medeni ve laik ülkede hayvanlar başı boş geziyor?
Bizde aptaal ve bir halta yaramayan insan görmek istemiyoruz ama mecburen onlar toplatılmıyor işte. Şanslısın yani. Bir yerde ölüp gitmezsin belki ama beynin çoktan yaşamdan umudunu kesmiş benden demesi
Ne alaka insanoglundan degerli mi hayvanlar? Bir gun basibos kopek saldirirsa sana gorursun gununu bana saldirdi daha onceden bir sey yapmadigim halde @Sedakaram
Bu karar dogrudur ben her karara uyun demedim en azindan saygili olmak zorundasiniz cogunluk boyle diyor ben kopkelerden zaman zaman yuruyemiyorum bile her an saldircak diye de tedirgin oluyorum bunu yasama hakkim yok
Ben gayet farkındayım. O çocuğa bende çok üzüldüm. Keşke devlet azıcık sorumluluk alıp kuduz aşısı yaptırsaydı da o çocuk hala hayatta olsaydı. Minicik bir canı hayattan aldılar. 3 kuruş sorumluluk almak yerine
Sokak hayvanları da insanlar da belediyenin/devletin sorumluluğunda. Bir çocuk açlıktan ölüyorsa bunu yardım etmeyenlere suç atamazsın. Belediyenin görevini yapmamasına dikkat çekersin değil mi? Durum tamamen aynı
çocukları insanları ısırmaya devam mı etsinler toplatılmalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
sokak hayvanları toplatılmalı köpeklerden korkan biriyim her gün gittiğim yolda köpekli yoldan korkarak yürüyorum ben bu korkuyu sürekli yaşamak zorunda değilim!
Tehlike saçtıklarını düşündükleri hayvanlar hasta hayvanlar. Sağlıklı bir kedi/köpek sorun teşkil etmez. Belediye düzenli aşılama yapsa sokakta ne pireli hayvan kalır ne de kuduz hayvan. Ama bir belediye kısıtlı alanındaki hayvamı korumaktan aciz. Hayvanları doyurmuyorlar, suyunu vermiyorlar. Hayvanlar bu yüzden gece çöplük kenarında dolaşıyor. Yemek bulma ümidi ile. Hadi bak her şeyi geçtim. Beslemeyi de biz gönüllüler yapıyoruz. Ama tedavi bizim için çok fazla. Tedavilerini yapsınlar ya. Bir sokağa en fazla 5 kedi 2 köpek düşer. Bunu da yapamayacaklarsa niye baştalar
Ya, aşılama bakım yapmayacak kadar acizlerse sokağa kendi hallerine bıraksınlar. Ya da ne biliyim barınağı açık yapsınlar. Sıcak bir yer olsun, mamasını suyunu bari dağıtmaktansa oraya koysunlar. Aç hayvan gelir yemeğini yer karnını doyurur. Gece üşüyen hayvan gelip girer. Hayvanlar bir kere öğrendimmi unutmuyorlar yemeğin orada oldupunu. Bir kaö aya kalmafan asayiş de olur sağlık da