Kedime tuvalet alışkanlığı kazandırabilir miyim?

Öncelikle merhaba. Evimizde 2 tane kedi var. İlk kedi kardeşimin kedisi. Nerdeyse 2 Buçuk yıldır bizde. 2. Kedi de benim kedim. 4 Ay oluyor evimize alalı. Ama kedim insanlara karşı aşırı uysal ve genelde sakin bir kedidir. Kardeşimin kedisi de herşeyi yıkıp dökerdi taa ki benim kedim gelene kadar. Geldiği gün depresyona girdi, asla çıtını çıkartmadı. Benim kedim kardeşimin kedisini sevmez normal olarak her yaklaştığında dövüyor. Ailemin birsürü borcu var ve malum kedilerin aşılarından tutalım mamalarına kadar çok pahalı. Küçücük kum 100 lira olmuş! sanki havadan kazanıyoruz.. Benim kedim dışkısını/idrarını hep yerlere yapıyor. Temizlemeyi asla sevmem ama hep ben ya da kardeşim temizliyoruz. Ailem de bu kokulardan rahatsız oluyor. Bugün saat 8 gibi onu aldığımız yere bırakıcaz diye tutturdular. Ne yapıp ta vermelerine engel olabilirim? Kedim annemin kuralıyla odadan dışarıya çıkamıyor çünkü halılarını çok seviyor. Ben odadan çıktığım zaman ağlıyor ve kapıya patilerini vuruyor. Böylelikle geceleri bile beni uyutmuyor. Arkadaşlarım terkedilme anksiyetesi olduğunu söylediler. Ne yapabilirim?
Kedime tuvalet alışkanlığı kazandırabilir miyim?