+1 yılBen surekli onu balkonda kumu var ogrenene kadar koltugun arkasinami desen koltuklarin uzerinemi yatagimami cisini yaomadigi yer yoktu sonra ogrendi cisini yapsa bile hemen kumuna goturuyordum onunla beraber kumu kaziyordum cisini yapana kadar bekliyordum cisini kapatmasi icin kazdigim yeri kapatiyordum oda kapatmaya basladi bir haftami aldi bu annesiz buyudugu icin zor oldu ama şu an kum kulllanmiyoruz :) normal bizim gittigimiz lavabolara gidiyor yapiyor geliyor simdide sifonu cekmesini ogretiyorum
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim var. :) önüne kum kabı ya da toprak koyman yeterli o anlar zaten kendisi :)) istersen yemegi yedikten sonra onu kabın içine at ayaklarını hafiften oynat gerisi gelir :) bir kere göstermen yeterli
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıliyi sevindim :)) ne demek rica ederim
Evet arkadaşlar yine çok basit bir soruya yine ben bir imdat olarak görevlendirildim.
Kedinin kumu doğasında vardır. Banyoya kum koy gidip eşeleyip bulur ve tuvaletini oraya yapar. Sen de her akşam onun kumunu değiştirirsin. Bu yüzden köpek severim kedi değil.00 Yorumla
İlla ki tuvaleti gelecek ve miyavlayıp bir yere yapacak yaptığı anda hemen kumuna götür. Tekrar etmiyorlar genelde...
12 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Kedi kum kabı ve kumu alırsın öncelikle. Daha sonra patisini gün içerisinde o kuma sürerek kokusunu bırakmasını sağla ve ona konuşarak da söyle saçma gibi gelecek başta ama zamanla her şeyi söyleyeceksin zaten onu yapma bunu etme buraya gel diye ve anlayacak :)
Zaten kum dışında yapmaktan hoşlanmaz uzun süre geçmeden alışacaktır benim ki yaklaşık 2 günde alışmıştı15 Yorumla
+1 yılnormal tuvalete alıştırmak istiyorsan büyümesi gerek, videolar vardır youtube da izleyerek alıştırabilirsin zamanla.
ama kuma/toprağa alıştıracaksan o zaten bu işi içgüdüsel olarak yapar. sen onu dışarı götür veya evde bir kutuya toprak/kum koy (içine girebileceği yükseklikte olmalı) ona da yerini göster, böylece tuvaleti gelince oraya gidip yaptığını sonra da üzerini örttüğünü göreceksin zaten.20 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenim kedi benden önce koşuyor du alafranga wc ye sabahları. bir kenarda durup deliğe bırakıyordu pisligini. cok hijyen bir kediydi. yarisiyoduk Resmen Hangimiz daha hızlı gitcez diye. beni geçtikten sonra ki bakışlarını hiç unutmam. Gerçek bir olaydır bu.
10 Yorumla
+1 yılKediler zaten tuvalet aliskanligi olan hayvanlar. Dohustan gelen bisey onlarda.. Kedine kedi kumu alirsan ve o kumi hergun temizlersen kedin baska bir yere yapmaz tuvaletini... Eger kumu cok. pis ise ya miyavlaya baslar anlayana kadar eger anlamazsan da evde kuytu bir koseye yapar pis la da yapmaz.
10 YorumlaOncelikle ne kadar kucuk oldugunu ogranmem gerekiyo... yaklasik bir aylik olana (daha kucukken de birakiyo olabilirsin emin degilim) ilik suyla islattigin pamukla poposunu siliosun, anneleri yalayarak yaptiriyo cnk. Yaptirmazsan catlayarak olebilir. Daha buyuklerde ise disardan kum kullan. Tuvalet kokusu almazsa kuma da yapmiyo. Ilk ogretirken bir kac kere on patilerini kuma surtmelisin ki oranin tuvalet oldugunu anlasin.
Kolay gelsin simdiden..10 Yorumla
+1 yılAyakkabi kutusu veya ayakkabi kutusunun kapagini aliyorsun ustune poset yayiyorsun kumudabustune yayiyorsun gazete yayip bu kumluguda ustune koyuyorsun kediye gosteriyorsun kumuno zaten icgudusel olarak kuma gidip yapacak emin ol.. simdilik boyle idare edebilirsin istersen daha sonra kedi kumu , iviziri ziviri satiliyor
10 Yorumla
+1 yılİç gudusel olarak kedi kumuna yapar zaten eğer aldıysan, ancak kediler suyun geçtiği yerleri hissettikleri için kum bulamazsa banyo giderine falan da tuvaletini yapabilir 😊 eger ortaya bir yere yaparsa da kakasini alıp kedi kumunun üzerine koy kediyi de oraya koy konuş buraya yap diye anlayacaktir 😊
10 Yorumla
+1 yılBanyo yaptırma bir daha. Hayvanın dengesini bozarsın.
İlk başlarda eve pisler ama biraz büyüyünce zaman geçtikce o zaten kumunu bulur. Kediler pisliğini saklamak isterler utanırlar o yüzden eve yapmaz15 Yorumla- +1 yıl
Kendi doğasını bozar hayvanın. Onlar kendi kendilerini temizlerler.
Kediler yıkanmaz en iyi ihtimalle yılda 1 kez yıkanır. Kediler hakkında araştırma yapın.
Sahiplendiniz mi satın mı aldınız? - +1 yıl
Almanız güzel bir şey. Kaç haftalık belli mi? Anne sütü gerekiyor mu? Yemek yiyebiliyor mu? İç dış parazitlerini yaptırın. Ve lütfen eve alıştıktan sonra sıkıldım deyip sokağa terk etmeyin.. Bakamayacak olursanız facebook'ta hala aktif mi bilmiyorum Hayvan Severler diye bir sayfa var onu takip edin ve sahiplendirin. Yardıma ihtiyacınız olduğunda da danışabilirsiniz siteye. Kedi besledim büyüttüm ben senelerce. Yıkanmaması gerekiyor dengesi bozuluyor çünkü. Çok kirlenirde Hayvan Kuaförüne gidin ama pek ihtiyacınız olmak çünkü üstüne bir leke kir olsun o kir çıkana kadar kendini yalayarak temizleyecektir.
Gozun uzerinde olsun her cisi felan geldiginde al kumuna koy kumu balkona koy cunku her ne kadar kokuyu engelleyen kumlarda olsa sorun olabiliyor. Arka balkona koyarsan ev icinde felanda koku olmaz. Ama sen direk kendi tuvaletine alistir. Benimki afedersin tam ortaya yapip patilerinide peceteye silip cikiyor. 😂😂
10 Yorumla
+1 yılKöpek pedleri oluyor tuvalet alışkanlığı kazandırmak için. köpek pedinin üstüne böyle çok az kedi kumu serp. Köpek pedinide geniş bir alana yay. Daha sonra kedi kumunun miktarını arttır ve pedinde alanını küçült. Ben köpeğime kedi kumsuz versiyonunu yapmıştım 😅
10 Yorumla
+1 yılKedim daha yavruyken arkadaşım tuvaletini yapacağı kuma biraz çamaşır suyu serp bir daha başka bir yere yapmaz dedi. Bende denedim gerçektende oldu. Sonra kuzenimde kedi aldı onada aynı şeyi tavsiye ettim. Fakat birsüre sonra görüştüğümüzde işe yaramadığını söyledi o yüzden kesin garanti veremem o konuda ama yinede bir dene istersen. :)
10 Yorumlabir kaba kum koy sonra kedini onun üzerine koy patileriyle kumla oynat o zaten anlar kapar hemen işi 😀
15 Yorumla- +1 yıl
Kediler yıkanmaz çünku onlar zaten kendini temizliyor. Kediyi yıkarsan dengesi bozulur. yani kedi zaten kendi kendine üzerinde bulunan bakterileri yok ediyor siz onu yikayarak o dengeyi bozuyorsunuz üzerine nemli kaldigi tam kurumadigi icinde bakteri sayisi artiyor ve bikac neden daha var. Veterinerler dahi önermez ama illede yıkicam derseniz iki ayda bir felan yıkayabilirsiniz.
Evin neresine koyacaksan kumunu oralarda takılmasını sağla. İçine koy kediyi kumun. O kaçsın sen koy. Bir kez yapsın muhakkak. Yapana kadar aklına gelen her köşeye koltuklara işeyebilir. Benim kedim öyle yapıyordu. Biraz yaramazdı. Pisliğine yapıyordu bazen. Kumunu bulaştır pisliğine sonra kediyi yine içine at. Koklattır sev sonra.
Kendi gider zaten.10 Yorumla
+1 yılHiçbir hayvan tuvalet alışkanlığı yoktur. Sahibi olan köpekler veya kedilerin hiçbiri tuvalet alışkanlığı yoktur genellikle sahibi dışarı çıkardığında duvar köşesine gidip tuvaletini yapar bazen de yuvası varsa yuvasının bulunduğu köşede yapar, onun dışında alıştırması çok zordur.. Düşün sık sık eğitim gören ve eğitimli polis alman kurdu bile tuvalet alışkanlığı yok.
Diğer arkadaşların dediği gibi dışarı çıkarmayı dene.00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir leğenin içine gazete parçaları koyup, ara ara götürüp üzerine bırak. Eşelenmeye başlar bir süre sonra. Başka bir kedi yanına da bırakabilirsin evde beslenipte kumu falan olan.
30 Yorumla Eve kum al evin kullanılmayan bir alanın köşesine koy ve kendiliğinden alışsın ama hafif destek olman gerekiyor mesela ilk kuma tuvaletini yapmaya başladığı zaman ödüllendirmen gerek sana başarılar..😊
10 YorumlaBir kere tuvaletini yaparken al
Kumuna koy ve gunde 10 15 defa onu kumuna gotur cisli yeri koklamasini sagla hemen kazanir
Kopekten daha kolay egitimk10 YorumlaKediler kendini temizler banyo yaptırma sen. Bide kediyi aldığım gün bir kaç saat kedi kumunun olduğu küçük bir odaya kapaman gerekiyor. O kendisi öğreniyor kumu bulup.
10 Yorumla
+1 yılTirmanabilecegi bir kaba kaziyabilecegi kadar kum koy her yemekten 20 dk sonra icine koy. O yapar. Cok cabuk alisir. Ama bir daha yikama 😊 cok rahatsiz olur. Onlar kendini temizler
10 Yorumla
+1 yılKedi kumu Alman lazım onun görebileceği yere koy o yapar oraya birde bazen kedi kumunu göster Başlarda alışır hemen
10 Yorumla
+1 yılKedime öyle bir eğitim vermedim. Kediler doğuştan eğitimlidir tuvalet konusunda. sadece küçük olduğu için yardımın gerekebilir.
10 Yorumla
+1 yılÖnce insanlara tuvalet alışkanlığı kazandırmamız lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=FBCfRe4oRYA10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKedi kumu alman lazim ilk gun eve mutlaka sicacaktir ama durup dururken kumuna gotur ayaklarini kaziyormus gibi yaptirt o anlar yerini. bir de kedi kumu olmasada deniz kumu da olabilir.
10 Yorumla
+1 yılKedi kumu alırsan zaten oraya yapar.
Her etrafa yaptığinda kuma geri koymalısın.10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılPetshoplarda amonyak damlası var al kumuna damlat alışır
10 Yorumla Arkadaşım vardı kedinin kakasını kuma koydu kedi daha sonra hep oraya yapmış.
10 Yorumla
+1 yılbir toprak koy bir yere gerçi kedi kumlarıda var belirli yere koy onu değiştirme yerini kediyi sürekli onun üstüne koy 2 3 gün sonra kendisi alışır ama büyük çişini kuytu köşelere yapabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKum alın kumu yemeğinin olduğu yere yakın koyun kumu gördümü oraya yapacağını bilir bir iki kere yaptıktan sonra alışır sürekli oraya yapar , bu arada bulunduğu yerdeki saksı çiçek Tarzı kumlu şeyleri kaldırın eşeleyip oraya yapmasın
10 Yorumla
+1 yılBenimkisi kendi hazır öğrenmişti :D kumun içine koy :D iç güdüleri var zaten
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı. kanka senın ıcın mıyavcaya cevırdım
mirrr ra mirravyo miyovoooo de o tuvalete gider20 Yorumla
+1 yılTuvaltenini yapmak için dışarı gotur ozaman kendılgıınden alısır
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılKediler iç güdüsel olarak kuma yapar. Senin kedi kumu alman yeterli.
06 Yorumla- +1 yıl
O da olur ama ev içinde koku yapabilir ve temizliği zor olur toprağın. Kediler için özel kedi kumları satılıyor hem koku yapmıyor hem de tuvaletini yaptığında topaklanıyor temizlemesi kolay. Uygun fiyata alabileceğin site önerebilirim. Bu arada iç güdüsel olarak yapar dedim ama kedinin büyüklüğü ne kadar kaç aylık?
- +1 yıl
Çok küçük değilse kuma yapar. Ama görebileceği yerde olsun kum. Hatta ona yardımcı olmak istersen hareketlerini gözlemle tuvaleti gelince böyle etrafı koklayıp yer arar kendine o zaman hemen al kuma koy zaten eşelemeye başlar. Ay gözümde canlandı ya yavru kedi olsa da sevsek 😊
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yıl4 parmak kalinliginda bir kum tabakasi olmasi gerekiyor onun icin. yemegini yedikten sonra oraya götürmelisin sonra kendisi gider
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece tuvalet kabının yerini göster. Oranın üstüne koyup duruyodum ben. İlk tuvalet kabına yapana kadar başında bekledim. Yaptıda :) akşam saat 11'de :D
10 Yorumla
+1 yılSen ona kumunun yerini ögret hemen alışır. Hatta biri kedisinin kumunun yanına su kabı koyarak tuvaletten sonra temizlenmesi için alıştırmış. Kediler temiz hayvanlardır.
10 Yorumla
+1 yılKedi köpek gibi değil eğitimine gerek yok 1 kere kumu gösterdin mi gider yapar.
10 Yorumla
+1 yıltuvaletini halıya filan yaptığında kafasına yumruk geçir gider tuvalete yapar benim kedi sifonu bile çekiyor...
10 YorumlaAyy ne hayvan sever erkek :/
24 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 13b cevap paylaştı. Hala kazanamadı benimki.
11 YorumlaKöpeğe göre çok daha kolay. Başka bir yere yaptığında falan hemen kumuna götür. Alışır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkedilerde tuvalet alışkanlığı doğuştan vardır :) kum koy ve kediye kumu göster, bu kadar :)
00 YorumlaKumun yerini goster o kendi alisir
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 902 cevap paylaştı. @nogodforme :D :D sana kedili soru buldum hahah :D
15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
İnanmıyorum bana danışmadığına , Balciş ve ben seni kınıyoruz !
- +1 yıl
ahahah :D kınamayın balcanla beni :D hem zaten sen çoğunlukla leoyla ilgileniyorsun kedişin balcanı unuttun ben napayıım :D @colormylifeyolox
- +1 yıl
Hıhıhı
Alışveriş & Hediyeler konusunda 5,2b cevap paylaştı. Kedi kumu alın kokulu kumlardan
10 Yorumlazor zanaat. ama yavru ise koay
10 Yorumla
+1 yılbeslemiyorum beslemiycem
01 Yorumlakum koy tuvaleti gelince oraya götür
10 Yorumla
+1 yılEve kaka yaparsa yüzüne su sık. ^^^^^^^^^^^mlnljk
12 Yorumla- +1 yıl
sen uyumadınmı daha manyah
- +1 yıl
@4RuhHaSTaSi yo.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇOk zor bir şey değiol:
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlistir
21 Yorumla
+1 yılGeç karşısına içindekileri sal.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 346 cevap paylaştı. Deliğe düşerse nolcak
00 Yorumlaevin tabanına kedi kumu döşet asd
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEve kaka yaparsa vur kırbacı
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBez bağla
20 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılhahaha
10 Yorumla Lazimlik al knk
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler