Alacak verecek meselesi yüzünden arkadaşına sinirleniyor. İşyerindeki arkadaşıyla aynı ismi taşıyan alman kurdu köpeği tabancayla öldürüyor. Bu herifi bugün yakalamışlar. Sizce nasıl bir cezaya çarptırılması lazım?

Alacak verecek meselesi yüzünden arkadaşına sinirleniyor. İşyerindeki arkadaşıyla aynı ismi taşıyan alman kurdu köpeği tabancayla öldürüyor. Bu herifi bugün yakalamışlar. Sizce nasıl bir cezaya çarptırılması lazım?
Şeref (siz Herif 😡🤬 İdam Ölüm Cezası Verilmeli Bunun gibi Aşağılıklara Ne hakla Kıyarsın o Masum canlıya Saldırdi mi yolunu değiştir mk öldürmen mi? Gerek Hayret bir şey ya nefret ediyorum böylelerinden elime gecseler bizzat ben alırım canlarını feci şekilde
İnsan öldürene bile adam akıllı ceza vermiyorlar anca içerde besliyorlar ne bekliyoruz ki. Ne olacak salacaklar bitecek gidecek. silahla gezmeye devam edecek. yarın öbür gün bir insanı vurur mu vurmazmı belli değil. suç oluşmadan da ceza verilemediği için bi b. k olmaz. Kısas lazım öldüreni öldüreceksin sallandıracaksın üç beş tanesini bak o zaman ne oluyor böyle olaylay yaşanıyor mu
tabanca ulaşımı kısıtlanmalı ciddi anlamda tictocda orada burada veletlerin elinde görüyorum silahı ulaşması çok kolay kaçak silahında önüne geçmek lazım
tabi bu hükümet döneminde bunların hiç birisi de olmaz
G0tü yiyorsa sahibine sıksaydı. Çok erkek madem öyle tabanca falan taşıyor. Sırf d0l israfı bunlar yeminle. Alayını toplayıp çıplak edip beyzbol sopasıyla döveceksin
Cevap
76Cevap
Ağır bir ceza olmalı
Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki:"Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: 'Bu köpük de benim gibi susamış.' deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti."Resûlullah'ın yanındakilerden bazıları:"Ey Allah'ın Resûlü! Yani bize hayvanlar (a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalâtu vesselâm:"Evet! Her 'yaş ciğer' (sahibi) için bir ücret vardır."buyurdu." [Buhârî, Şirb 9, Vudû 33, Mezâlim 23, Edeb 27; Müslim, Selâm 153, (2244); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 23, (2, 929-930); Ebû Dâvud, Cihâd 47, (2550)]
2. Bir diğer rivâyette şöyle denmiştir:"Fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu." [Müslim, Tövbe 155, (2245)]
3. İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki:"Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşerâtından yemeye de salmamıştı." [Buhârî, Bed'ü'l-Halk 17, Şirb 9, Enbiya 50; Müslim, Birr 151, (2242)]
Üffffff😂😂😂😂
Hep söylerim. Bu memlekette insan öldürmenin cezası ne ise hayvan öldürmenin cezası da o olmalı! Aşağılık canavarlar.
İdammmmmmm idammmmm böyle insanlar yaşamayı bile hak etmiyor dili bile olmayan bir cana nasıl kıyabilirsn sen ya türk halkının eline bi verseler o adamı dümdüz ederiz yeminle o derece içimde öfke var gördükce çıldırıyorm
sokağa köğek salanlara ceza yok. köpek çocuklara saldırınca ceza yok öldürünce ceza. önce sokaktaki itleri önlemeliler. bence bazı köpekler hak ediyor. özellikle de pitbul ırkı. labaratuvarda özel üret acı hissi yok öldürmeye programla kızına 3 günlüğüne al hevesi geçince sokağa sal herkese saldırsın bunlar normal değil.
Valla ceza meza anlamam öldürürüm ben o herifi
Hayırdır ya sen
İdam!
Ula Hayvandan ne istiyorsun
Dili olup konuşamayan hayvanlarla insanların derdi ne
Alçak varlıklar
Hortumla ıslatıp ıslatıp dayak atmalı, sonrası her gün sokak hayvanlarının bakımı yemeği temizliği yaptırılmalı kendi cebinden
Ş. E. R. E. F. S. S. İ. Z... 🥂
Köpeğe yaptıgının acısı vücuduna verilmeli ve silah sıktıgı eli kesilmeli
Ya sokak köpeklerinin saldırıları sonucu yaralanan ve hayatını kaybeden kişilerin hakkı nasıl aranacak, o köpekler itlaf mı edilmeli
biz de onu vuralım bence en adili bu
sonra bi kenara acı içinde atalım aç susuz
bakalım bi kendini o canın yerine koysun soysuz
Hapis cezası olmalı. Zaten yanlış bilmiyorsam yakın bir zaman önce hayvanlara şiddet uygulayanlara hapise kadar ceza verilecekti.
Benim görüşüm normal insanların öldürülmesine verilen ceza ile aynı cezai şartların hayvanlar içinde uygulanması yönünde...
Eğer köpek ona saldırmadıysa ve durduk yere keyfi vurup öldürüyorsa cinayetten yargılanmalı bence
Hayvanseverliğinize saygım sonsuz ama aktardığınız habere göre köpeğin sahibi de öldürülüyor. Soruda ölen şahsa değil de sadece köpeğine yer açmanız fazlasıyla saçma, eksik ve değersiz bir nitelik katmış soruna.
köpeğin sahibi olsam can alırdım :D ama artık durum daha bk nalet olası feminisler çığlık atark kulak zarı patlatacak bu daha kötü
Gebertin gitsin iyi dicem de neyse bilmiyorum yav bu dünyada ne ceza alır bi fikrim yok ama öbür dünyada o köpek adamın yakasına yapışacak.
Abi bıktım aw ben hayvansever biri değilim ama masum hayvanlara bunu yapanlar net ceza almalı
Şeyinden assınlar ağaca öyle ölsün. Bu insanlık bile fazla o adi yaratığa.
Kamu yararına ceza verilsin bence. Denetime tabi tutulsun
Ya kopek saldirmissa eeeee kendisin savunmuycakmiydi?
Onuda öldürsünler bu kadar düşüncesiz bir varlığın yaşamasına gerek yok yarın öbürgün karısını vurur
Onu da öldürsünler aynı şekilde. Böyle Cani yaratıklar olmasa da olur..
Tabancayla onu da öldürmek lazım çok sinirlendim şu an
Bana kalirsa idam. Masum hayvanın yaşama hakkını elinden aliyosa o da yaşamasın
İnsan yaptığını bulmalı. Ona da sıksınlar. Kafasından.
Hic birsey verilmez 1000 tl ceva verirler serbest birakirlar adalet fazla aramayin
Aynı silahla öldürülsün yani ben acımıyorum böylelerine
nasıl bir cana kıyacak kadar canileşebiliyorlar aklım almıyor.
Bir can'a kiymak bukadar kolay olmamali. Allah belasini versin
Bence ilk önce insan olmayı öğretmek lazım ama biraz geç kalındı galiba.
Rakı şişesinin içine kum doldurup bu lavugu oturtacaksın şişeye 🤬
Köpek mamasıyla beslensin bir kulübeye boynundan zincirlenip.
Getirin bir tane de ben onun bacağına sıkayım bakayım nasılmış.
Ona da bi tabanca tutsalar hiç fena olmaz. Yaşasın aynı hissi.
Yazık ya köpeğe çok üzüldüm ya 😞😞 en ağır ceza versinler çeksin acısını o insan
Bir insanı öldürmüş gibi cinayet suçu ile yargılanmalı ve ceza almalı
Köpeğin günahı ne yaa kuş beyinli herif ne cezası vercekler
Bence müebbet yemesi gerekiyor çünkü bu da bir cinayettir.
Allhın laneti üzerine olsun. 5 10 tane istekli Köpeğin arasına atardım.
Sarıklı şeytan kulu biri emir üzerine para cezası verir bırakır.
ceza almaz alsada para cezası alır ama bunlara cok ciddi ceza vermek gerek
cahile ne ceza verirsen ver duzelmez ben hayvanları anlaması onlarında bir ruhu oldugunu anlaması ıcın gunluk 12 saat hayvanlar hakkında kıtap okuma cezası veırrdım
Islak halatla itinayla dovulup hayvanın sahibine 100 bin tl tazminat odetilip sokağa geri salıverilmeli.
Bu dünyada özellikle vatanımızda Adalet yok. Yani gönül ister ki kes bi uvzunu hadi ordan gitsin şerefsiz ama işte... Adaletin olmadığı yerden bir hayır gelmez.
Önümüzdeki yıl meclis demokratik ayarlara kavuşacağı için o zaman cevaplarım🤗😂👍
Hasta ruhlu insan nefret ediyorum sizden beter olsun omur boyu hapis verilmeli bunlara
Nasil bi vahsilik bu Allah kahretsin sizi Ne istedin o hayvandan 😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Para cezası verirler. Yasalar daha fazla ceza vermiyor maalesef.
tabanca ile oldürdüğü el kesilip serbest bırakırsiz tekrar yaparsa digeri ve tekrar yaparsa ayağı tekrar yaparsa idam
osmanlı adaleti
Böyle insanlar ömür boyu cezaevinde olmalıki canlılar onlardan zarar görmesin
Adamin ismiyle aynı isimde geçmişten Bi idamlık mahkum tesbit edilmeli ve idam edilmeli
popon 1 saat meydanda acıp gelene gecene tokatlatilmali
Sıksınlar iki bacağına acimasinlar
Serbest bırakılsın her yer köpek zaten
Kesin para cezasıyla yırtar pislik
İdam şart ya da hamurabi kanunları
Akıllandıracak ceza lazım
Namnuyu makatına sokup ateşleme cezası verilebilir
Aslında verilecek ceza belli de neyse
para cezası en fazla
Ceza verilmemeli. iyi yapmış. Bıktık sokak köpeklerinden
Çok kötüsün.
@bRokeHeaRth_____ sen de hamam böceğini sinekleri öldürürken çok kötüsün
Hamam böceği öldürmedim.
Dışarı çıkması için sinekleri kovalarım. Beni ısırıyorlar sonuçta. Sokak köpekleri öldürürmemeli belediye toplasın.
@bRokeHeaRth_____ illa bir haşerat öldürmüşsündür. Ben de köpek öldürmedim
Köpek ile böcek aynı mı evladım?
@bRokeHeaRth_____ evet aynı. İkisi de canlı ve ikisini de allah yarattı
Allahtan kitaptan bahsedip öldürülen canlıya oh iyi olmuş demekte ne bileyim
@bRokeHeaRth_____ ben köpeklerin ölmesini falan istemiyorum. Bir kopek bir çocuğu kovalarken çocuğa araba çarptı. Insan hayatından daha önemli değil köpekler. Başlatma şimdi köpeğinden.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?