Bugün en fazla 8 tane köpeğe büyük tencerede makarna yemeği yapacağım ve tek başıma, içlerine ne katarsam bugün karınları tok olur. İçine tavuk bulyon atacağım, et tatı olsun diye başka ne atmam lazım?
#nirhamm🔴🔴🔴🔴
#yaz 🔴🔴🔴🔴

Bugün en fazla 8 tane köpeğe büyük tencerede makarna yemeği yapacağım ve tek başıma, içlerine ne katarsam bugün karınları tok olur. İçine tavuk bulyon atacağım, et tatı olsun diye başka ne atmam lazım?
#nirhamm🔴🔴🔴🔴
#yaz 🔴🔴🔴🔴
Sulu bir şekilde yapacaksan ekmek atabilirsin. Makarna için pek bilemiyorum ama çorba yapıp küçük ekmek parçaları atabilirsin onu çok seviyorlar, özellikle tavuk suyuna çorbada. Kasaplardan atık et ve kemik parçalarını alabilirsin ücretsiz olarak, düdüklü tencerede iyice yumuşak kıvama gelene kadar pişirip yine evde varsa bayat ekmekler ile karıştırabilirsin. Hem bolca olur, hem de onlar için çok faydalı ve doyurucu. Teşekkürler bu arada onları beslediğin için. :)
Sana sürekli işine yarayacak ve canları tok tutacak bir teknik soyleyim özellikle kış aylarında büyükçe bir tencerede su isit içine birkaç tane et ya da tavuk bulyon at erisin sonrada bayat ekmek doğra hem sıcak hem lezzetli hem doyurucu. Tilkiler bile gelip yiyorlar
Ben kırıntı atıp kaynatıyordum da tavuğu yiyip makarnayı bırakıyordu üç kâğıtçılar sonra sakatat aldım küçük küçük doğrayıp kaynatıp verdim
Selam gadası 🙃
Tavuğun ciğeri tavuk parçaları daha uygun olur.
Cevap
33Cevap
Kiymali makarna olabilir.
Pek bişey atmana gerek yok. Makarnayı yer zaten köpekler. Eğer küçük bir bütçe ayırabilirsen kasaplardan atık etleri alabilirsin. Hani bu tavuğun yenmeyen çöpe atılan yerleri olurya poposu derisi onları kasaptan Sokak hayvanları için isteyebilirsin. Çok ucuza belki bedavaya verirler
Çöpe 200 lira mı istediler... zaten çöpe atacak ne 200... Vicdansızlar. Sokak köpeğinden daha değersiz yaratıklar
kilosu 4 tl ye almayanı dövüyorlar. ne 200 ü :D
@enteresanbiadam bence de öyle bişeydir. Hatta merhametli tok gözlü esnaf hiç para bile almaz
sen sıyrıntı atık tavuk parçalarını sormuyon mu? köpeklik piliç parçaları var mı diye isteyeceksin. 1 kg dana kıyma demiyeceksin.
Evet @enteresanbiadam arkadaşım haklı. Hayvnlar için atık tavuk fiyatı ne kadar diye sor bakalım
makarna vererek sadece şeker hastası yaparsın. kepekli olmadıgı sürece hepsi full zarar. karaciğeri yağlandırıyor sonrası obezite/siroz veya kanser. bu hayvanlar et yemeli. metiyonin yağ yaktırıcı ve enerji artırıcıdır ve en çok hayvansal besinlerde var.
Et suyu olabilir içine küçük parçalar halinde sosis olabilir daha istekli yerler
Öncelikle bu güzel davranışınınz için sizi tebrik ederim, örnek bir davranış, Allah kalbinizin mükafatını versin. Yaptığınız makarnaya bulyon koymayın tavuk etini haşlayın sonra o suda makarnaları da haşlayın, hem lezzetli hem doyurucu, illa makarna yapmanız şart deyil, tavuğu haşlarsınız parçalarsınız tavuk suyunun içine kurumuş emeklerinize doğrarsınız hayvancıklar onu da yer
Öncellikle şunu belirtmek isterim kasaplardan kemik talep edin bir çoğu çöpe atıyor bunları bir güzel kaynatın markarnaya katın köpekler için de ekstra ekmek doğrayın son derece doyurucu ve tok tutar kışın biz böyle yapıyoruz kar yağdığında.
Hamur işi hayvanlara önerilmez benim bildiğim ama yinede sen bilirsin.
karaciğer yağlanması ve siroz oluşum riskini acayip artırıyor. bazılarında obezite ve kanser. yani et vermek şart. kasapların attıgı sıyrıntı tavuk parçaları en uygunu. 3-4 tl ye satan kasaplar var.
Makarna yanına ek gıda katarsanız protein yüklemesi olur bu sefer kilo alımı fazla olur ya kuru mama olacak ya da yaş mama olacak ikisi birde hazımsızlık olur.
İkisinden birini tercih etmelisiniz.
Ekmek koyabilirsiniz bir tane de bulyon atarsan daha çok severler
Et suyu alabilirsin + büyük boy mama fiyatını öğrenirseniz destek olmak isterim. Allahta size hızır gibi yardımcılar göndersin inşallah
Ay kedi öldü zannettim meğer uzanıyormuş. Aklım çıktı yaa tospik kedicik
Sen en iyisi mezbahaneye veya kasaplara git oradan işe yaramayan et parçalarını al ver hayvanlara makarnayı boş ver.
Et bulyon koysan daha iyi olur. ton balığı da karıştırırsan olur başka zaman da kasaptan ilikli kemik alıp onun suyuyla da birşeyler yapabilirsin.
Bütçen yoksa evden ne çıkarsa ver çöpe gideceğine yesinler. Kediye bir şey verme o bir ay idare eder 🤣
Ay ilk fotoğrafta mamayı uzaktan bakınca kan sandım. Kalbime iniyordu.
Abla şu yerde yatana makarna verme lütfen
Geyik yutmuş pitona dönmüş baksana ( görsel farkındayım bu arada ☺️ )
Neden Tosuncuk olduğu belli
Koptum 🤣🤣🤣
Bi kaç konserve ton balığı ekleyebilirsin hem lezzetli olur hemde protein kaynağı
Ton balıgı - vitamin gorevı de görür
Kıyma olabılır
1 paket makarnaya 1 paket (yarım kilo) haşlanmış tavuk sakatatı karıştır. Bulyon verme.
Çoğu kişi tavuk eti kıyma felan demiş ama yağlı bir şekilde koymamani tavsiye ederim kasaptan git ciğer al onu haşla suda kedilere verebilirsin yağlı şeyler insanlar için ne kadar zararlıysa hayvanlar içinde öyledir dediğim gibi makarnada verme kasaptan ciğer al haşla ver kardeşim sevap hemde pahalı değil 14 liraya aldım ben geçen..
Salamlı olur , ben mamanın içine küp doğrayıp veriyorum
Soslu ve sulu yemeklere bayılırlar mesela benim köpeğim soslu bir yemek yaptığımda yemeği nerede yersem yiyim yemeğime ulaşmaya çalışıyor. (tok olsa bile)
kırmızı et haşla onun suyuna baya ekmek doğra ver allhım misler gibi doyurucu olur ve harika bir şekilde karınları günlük dozajını alır ben yapıyorum çünkü
Sokakları batirmayin ya yeter köşe başı yemek artığı l sizin yüzünüzden alın evinizde bakın ozmaan
bence yeterli o yaptığın bile 😊🤲
Makarna yerlermi ki
Aa bilmiyordum kedilerde yiyormu benim kedilere yapıyım
Aaayy hemen deneyeyim teşekkür ederim 🌼
Ne kadar da iyi insanlar var hayatta
Sen ne güzel bir insansın ya 🐶🐱
Kemik suyu, ekmek içi veya çorbalık tavuk suyu
Ya sen harika bir insansin ya👏👏
Kiymali makarna olabilir.
hepsini mi besliyorsun
Tavuk etine kediler bayılır
Yoğurt veya tavuk suyuda katabilrsin
Bu kedi halis mi konudan alakasız zkxk o kilo ne
Yoğurt olabilir bence güzel fikirmiş ✨🙂
az kıyma koyarsan iyidir
Yoğurt kat denendi onaylandı
Et suyu olabilir knor oluyor ya.
Tavuk 😋
Yeter bence
Kediye bak çok yemiş bayılmış
İnstagramda salam koyanları gçrmüştüm
Belki biraz kıyma ya da iç yağ
Bu arada böylesine güzel bir şey yaptığımız için de sizi tebrik ederim🤗 çok güzel bir kalbiniz var
Benimkiler makarna yemiyor.
Hamur işi... Hayvanlara 🤔 verme verme.
Tamam ama pahalı diye onların sağlığına zararlı şeyleri vermek mantıklı bir şey mi? Ekmek tavuk suyuna Islat ver demişler Ekmek bile verilmemeli. Açık mamalardan al seni zorlamayacak şekilde. Metro market varsa orada Aro markanın 1p kiloluk mamaları oluyor takip et. ya da indirime girerse haber veririm alırsın.
*10 kiloluk mamalar.
Metro market var gider alırsın arkadaşım ufak çocuğum var 8 aydır Dr hariç evden çıkamıyorum 🤯
Bende diyorum ki indirimli dönem oluyor takip et alırsın.! Hamur işi verip zarar vereceksin hiç vermemek daha iyi.
Et suyu
Viegra 😁
süt.
Bulyon yeterli
Ekmek
Evet olur
tavuk eti kat
Yoğurt
Salam kat
Yumurta katabilirsin
Öncelikle teşekkür ederim bu hassasiyette olduğun için çok az yağlı pişmiş yumurta ile destekleyebilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?